Düzce’de seyir halindeki cipin, belediye işçilerini taşıyan traktöre çarpması neticesinde meydana gelen kazada 1’i ağır 6 kişi yaralandı.
Kaza, Düzce-Zonguldak D-655 Karayolu Yığılca ışıklı kavşak mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Düzce’den Akçakoca istikametine seyir halinde olan S.B. idaresindeki 61 VT 003 plakalı Hyundai marka cip, refüj üzerinde peyzaj çalışmaları için görevlendirilen belediye işçilerinin bulunduğu E.D. hakimiyetindeki 81 AL 390 plakalı traktöre çarptı. Çarpmanın şiddetiyle traktörde bulunan ve refüj üzerinde çalışma yapan 5 belediye işçisi yaralanırken, cip sürücüsü araç içerisinde sıkıştı. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri, araç içerisinde sıkışan S.B.’yi bulunduğu yerden çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Ağır yaralanan sürücü ve belediye işçileri, çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kaza sebebiyle tek şeritten verilen trafik, araçların kaldırılmasının ardından normal seyrine döndü.
Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Cip, belediye işçilerini taşıyan traktöre çarptı: 6 yaralı
Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama
DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.
Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.
Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

