Çinli şirket, Samsun’daki aydınlatma fabrikasına ortak oldu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
cinli sirket samsundaki aydinlatma fabrikasina ortak oldu 98F1VTrj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Çinli şirket, Samsun’daki aydınlatma fabrikasına ortak oldu

Çinli bir firma, Samsun’daki Türkiye’nin en büyük led ve aydınlatma üretim fabrikalarından birine ortak oldu.

Türkiye’nin en değerli kablo üreticilerden biri Borsan Grup’a bağlı olan Borled Aydınlatma yeni bir iştirake imza attı. Samsun’da üretim yapan Borled Aydınlatma ile Çin’de faaliyet gösteren “Lixin Lighting” ortasındaki iştirak imza merasimi, Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan fabrikada Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın katıldığı merasimle gerçekleştirildi.

“Hedefimiz Türkiye’nin ve Avrupa’nın en değerli led aydınlatma tasarlayan ve üreten şirketlerinden biri durumuna gelmek”

İmza merasiminde konuşan Borsan Grup Yönetim Kurulu Lideri Adnan Ölmez, “2017 yılından beri Çin’de bir arada çalıştığımız, bizim tedarikçiliğimizi yapan firma ile paydaşlık görüşmelerimize başladık. Makul bir müddette devam eden görüşmelerde paydaşlık kararı aldık. Bilindiği üzere led aydınlatma ve elektrik konusunda dünyanın üretim merkezi Çin’dir. Biz burada bir sürü AR-GE yapıyoruz lakin elektroniğin yahut led üretiminin yalnızca Türkiye için değil, tüm dünyada üretim ve gelişim merkezi Çin’dir. Bizim ortağımız da çok güzel bir elektrik mühendisidir. Çok uzun yıllardan beri bölümün içindedir. Yeni yapımızla bir arada kesime öncülük yaparak gayemiz 3 yıl içerisinde Türkiye’nin ve Avrupa’nın en kıymetli led aydınlatmalarını tasarlayan ve üreten şirketlerden biri durumuna gelmek” dedi.

“Türkiye yatırım için çok uygun bir ülke”

Akabinde konuşan Çinli Şirket Lixin Lighting Yönetim Kurulu Lideri Jian Liu ise “Türkiye yatırım için çok uygun bir ülke. Çok güzel yetişmiş insanları var ve teknoloji potansiyeli çok yüksek. Son 1 yıldan beri burada çalışıyoruz. Burada hissettiğimiz şey büyük bir rahatlık ve yeterli bir iş birliğidir. Bunun yanı sıra devletin birçok kademesinin göstermiş olduğu takviyeler ile yanımızda olması, bize yürek vermektedir” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde imzalar atıldı. İmza merasimine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Tekkeköy Belediye Lideri Mustafa Candal, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve fabrika çalışanları da katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vqvqvqvq
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
27 Nisan, 2026 13:46 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te bir yanda ziyaret diğer yanda bilgilendirme

Karabük’te faaliyetlerini sürdüren Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve sendika yönetimi, hem işyeri ziyaretlerini hem de toplu sözleşme süreçlerine ilişkin bilgilendirme çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyor.

Sendika yönetimi, bir yandan yetkili oldukları işyerlerinde devam eden toplu iş sözleşmesi süreçleri hakkında çalışanlara bilgi verirken, diğer yandan da KARDEMİR bünyesinde görev yapan emekçileri çalıştıkları alanlarda ziyaret ederek sorun ve taleplerini yerinde dinliyor.

Şube Başkanı Kenan Yılmaz yaptığı açıklamada, “Bir yandan KARDEMİR’de çalışan emekçi kardeşlerimizin sorunlarını dinlerken, diğer yandan Karabük’te yetkili olduğumuz haddehaneleri ziyaret ederek devam eden toplu sözleşme süreçleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin