Çinli şirket, Samsun’daki aydınlatma fabrikasına ortak oldu - Karabük Haber Postası
cinli sirket samsundaki aydinlatma fabrikasina ortak oldu 98F1VTrj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Çinli şirket, Samsun’daki aydınlatma fabrikasına ortak oldu

Çinli bir firma, Samsun’daki Türkiye’nin en büyük led ve aydınlatma üretim fabrikalarından birine ortak oldu.

Türkiye’nin en değerli kablo üreticilerden biri Borsan Grup’a bağlı olan Borled Aydınlatma yeni bir iştirake imza attı. Samsun’da üretim yapan Borled Aydınlatma ile Çin’de faaliyet gösteren “Lixin Lighting” ortasındaki iştirak imza merasimi, Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan fabrikada Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın katıldığı merasimle gerçekleştirildi.

“Hedefimiz Türkiye’nin ve Avrupa’nın en değerli led aydınlatma tasarlayan ve üreten şirketlerinden biri durumuna gelmek”

İmza merasiminde konuşan Borsan Grup Yönetim Kurulu Lideri Adnan Ölmez, “2017 yılından beri Çin’de bir arada çalıştığımız, bizim tedarikçiliğimizi yapan firma ile paydaşlık görüşmelerimize başladık. Makul bir müddette devam eden görüşmelerde paydaşlık kararı aldık. Bilindiği üzere led aydınlatma ve elektrik konusunda dünyanın üretim merkezi Çin’dir. Biz burada bir sürü AR-GE yapıyoruz lakin elektroniğin yahut led üretiminin yalnızca Türkiye için değil, tüm dünyada üretim ve gelişim merkezi Çin’dir. Bizim ortağımız da çok güzel bir elektrik mühendisidir. Çok uzun yıllardan beri bölümün içindedir. Yeni yapımızla bir arada kesime öncülük yaparak gayemiz 3 yıl içerisinde Türkiye’nin ve Avrupa’nın en kıymetli led aydınlatmalarını tasarlayan ve üreten şirketlerden biri durumuna gelmek” dedi.

“Türkiye yatırım için çok uygun bir ülke”

Akabinde konuşan Çinli Şirket Lixin Lighting Yönetim Kurulu Lideri Jian Liu ise “Türkiye yatırım için çok uygun bir ülke. Çok güzel yetişmiş insanları var ve teknoloji potansiyeli çok yüksek. Son 1 yıldan beri burada çalışıyoruz. Burada hissettiğimiz şey büyük bir rahatlık ve yeterli bir iş birliğidir. Bunun yanı sıra devletin birçok kademesinin göstermiş olduğu takviyeler ile yanımızda olması, bize yürek vermektedir” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde imzalar atıldı. İmza merasimine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Tekkeköy Belediye Lideri Mustafa Candal, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve fabrika çalışanları da katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
basciftlikte leylekler 25 yil sonra geri dondu NYywSsj3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Başçiftlik’te leylekler 25 yıl sonra geri döndü

Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde 25 yıl aradan sonra leylekler yeniden yuva yapmaya başladı.

İlçe merkezinde geçmiş yıllarda yaygın olan ahşap eski evlerde sansarların çoğalması nedeniyle leyleklerin yuvaları zarar görmüş, yavruların telef olması üzerine leylekler bölgeyi terk etmişti. Yaklaşık çeyrek asırdır ilçeye uğramayan leylekler, son yıllarda ahşap ve metruk binaların yenilenesiye yeniden görülmeye başladı.

Tokat Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda ilçe merkezindeki metruk ve ahşap yapıların belediye ekipleri tarafından yıkılmasıyla birlikte sansar popülasyonunda azalma yaşandı. Bu gelişmenin ardından leyleklerin yeniden Başçiftlik’e dönerek yuva yapmaya başladığı gözlendi.

İlçe merkezinde bulunan bir caminin kubbesine yuva kuran leylek ailesi, vatandaşların da dikkatini çekti. Soğuk hava ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışına rağmen leyleklerin bölgede yuvalanması, ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

İlçe sakinlerinden Nazif Karakoç, leyleklerin geri dönüşünün sevindirici olduğunu belirterek, “Tokat’ın Başçiftlik ilçesindeyiz. 25 yıldır gelmeyen leylekler bu yıl gelmeye başladı. Karşıda gördüğünüz caminin kubbesi üzerinde iki leyleğimiz yuva yapmaya başladı. Bugün hava çok soğuk, yüksek kesimlerde kar yağıyor. Ahşap eski evlerde sansarların çoğalması nedeniyle leylekler ilçeyi terk etmişti. Geçmiş yıllarda alınan karar gereği bu evler yıkıldı, sansarlar azaldı. Leylekler de yeniden gelmeye başladı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin