Reklam
Reklam

Çinli şirket, Samsun’daki aydınlatma fabrikasına ortak oldu

cinli sirket samsundaki aydinlatma fabrikasina ortak oldu 98F1VTrj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
0

Çinli bir firma, Samsun’daki Türkiye’nin en büyük led ve aydınlatma üretim fabrikalarından birine ortak oldu.

Türkiye’nin en değerli kablo üreticilerden biri Borsan Grup’a bağlı olan Borled Aydınlatma yeni bir iştirake imza attı. Samsun’da üretim yapan Borled Aydınlatma ile Çin’de faaliyet gösteren “Lixin Lighting” ortasındaki iştirak imza merasimi, Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan fabrikada Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın katıldığı merasimle gerçekleştirildi.

“Hedefimiz Türkiye’nin ve Avrupa’nın en değerli led aydınlatma tasarlayan ve üreten şirketlerinden biri durumuna gelmek”

İmza merasiminde konuşan Borsan Grup Yönetim Kurulu Lideri Adnan Ölmez, “2017 yılından beri Çin’de bir arada çalıştığımız, bizim tedarikçiliğimizi yapan firma ile paydaşlık görüşmelerimize başladık. Makul bir müddette devam eden görüşmelerde paydaşlık kararı aldık. Bilindiği üzere led aydınlatma ve elektrik konusunda dünyanın üretim merkezi Çin’dir. Biz burada bir sürü AR-GE yapıyoruz lakin elektroniğin yahut led üretiminin yalnızca Türkiye için değil, tüm dünyada üretim ve gelişim merkezi Çin’dir. Bizim ortağımız da çok güzel bir elektrik mühendisidir. Çok uzun yıllardan beri bölümün içindedir. Yeni yapımızla bir arada kesime öncülük yaparak gayemiz 3 yıl içerisinde Türkiye’nin ve Avrupa’nın en kıymetli led aydınlatmalarını tasarlayan ve üreten şirketlerden biri durumuna gelmek” dedi.

“Türkiye yatırım için çok uygun bir ülke”

Akabinde konuşan Çinli Şirket Lixin Lighting Yönetim Kurulu Lideri Jian Liu ise “Türkiye yatırım için çok uygun bir ülke. Çok güzel yetişmiş insanları var ve teknoloji potansiyeli çok yüksek. Son 1 yıldan beri burada çalışıyoruz. Burada hissettiğimiz şey büyük bir rahatlık ve yeterli bir iş birliğidir. Bunun yanı sıra devletin birçok kademesinin göstermiş olduğu takviyeler ile yanımızda olması, bize yürek vermektedir” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde imzalar atıldı. İmza merasimine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Tekkeköy Belediye Lideri Mustafa Candal, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve fabrika çalışanları da katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te Mayıs ayında 205 konut, 27 iş yeri el değiştirdi

513fd64d fc9c 4976 a119 fd1f96b65e8b
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 13:55 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’te mayıs ayında 205 konut ve 27 iş yeri satışı gerçekleşti. Satışların büyük bölümünü ikinci el taşınmazlar oluşturdu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde mayıs ayında 30 bin 196 ilk el, 63 bin 137 ikinci el olmak üzere toplam 93 bin 333 konut satışı yapıldı. Aynı dönemde 3 bin 255 ilk el, 8 bin 179 ikinci el olmak üzere toplam 11 bin 434 iş yeri el değiştirdi.

Karabük’te mayıs ayında 53 ilk el konut satışı yapılırken, 152 ikinci el konut satışı gerçekleşti. Böylece kentte toplam 205 konut satıldı.

İş yeri satışlarında ise 2 ilk el ve 25 ikinci el olmak üzere toplam 27 satış kayıtlara geçti.

Batı Karadeniz illeri arasında Zonguldak’ta mayıs ayında 431 konut ve 53 iş yeri satışı gerçekleşirken, Bartın’da ise 115 konut ve 32 iş yeri el değiştirdi.

Veriler, Karabük’te konut ve iş yeri piyasasında ikinci el satışların ilk el satışlara göre daha yoğun olduğunu ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin