Reklam
Reklam
cinli sirket samsundaki aydinlatma fabrikasina ortak oldu 98F1VTrj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
0

Çinli şirket, Samsun’daki aydınlatma fabrikasına ortak oldu

Çinli bir firma, Samsun’daki Türkiye’nin en büyük led ve aydınlatma üretim fabrikalarından birine ortak oldu.

Türkiye’nin en değerli kablo üreticilerden biri Borsan Grup’a bağlı olan Borled Aydınlatma yeni bir iştirake imza attı. Samsun’da üretim yapan Borled Aydınlatma ile Çin’de faaliyet gösteren “Lixin Lighting” ortasındaki iştirak imza merasimi, Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan fabrikada Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın katıldığı merasimle gerçekleştirildi.

“Hedefimiz Türkiye’nin ve Avrupa’nın en değerli led aydınlatma tasarlayan ve üreten şirketlerinden biri durumuna gelmek”

İmza merasiminde konuşan Borsan Grup Yönetim Kurulu Lideri Adnan Ölmez, “2017 yılından beri Çin’de bir arada çalıştığımız, bizim tedarikçiliğimizi yapan firma ile paydaşlık görüşmelerimize başladık. Makul bir müddette devam eden görüşmelerde paydaşlık kararı aldık. Bilindiği üzere led aydınlatma ve elektrik konusunda dünyanın üretim merkezi Çin’dir. Biz burada bir sürü AR-GE yapıyoruz lakin elektroniğin yahut led üretiminin yalnızca Türkiye için değil, tüm dünyada üretim ve gelişim merkezi Çin’dir. Bizim ortağımız da çok güzel bir elektrik mühendisidir. Çok uzun yıllardan beri bölümün içindedir. Yeni yapımızla bir arada kesime öncülük yaparak gayemiz 3 yıl içerisinde Türkiye’nin ve Avrupa’nın en kıymetli led aydınlatmalarını tasarlayan ve üreten şirketlerden biri durumuna gelmek” dedi.

“Türkiye yatırım için çok uygun bir ülke”

Akabinde konuşan Çinli Şirket Lixin Lighting Yönetim Kurulu Lideri Jian Liu ise “Türkiye yatırım için çok uygun bir ülke. Çok güzel yetişmiş insanları var ve teknoloji potansiyeli çok yüksek. Son 1 yıldan beri burada çalışıyoruz. Burada hissettiğimiz şey büyük bir rahatlık ve yeterli bir iş birliğidir. Bunun yanı sıra devletin birçok kademesinin göstermiş olduğu takviyeler ile yanımızda olması, bize yürek vermektedir” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde imzalar atıldı. İmza merasimine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Tekkeköy Belediye Lideri Mustafa Candal, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve fabrika çalışanları da katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude filistinin dunu bugunu ve yarini anlatildi YbJlKGrF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Filistin’in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Filistin’in geçmişten günümüze tarihi süreci anlatılırken bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ölümcül ve Ölümsüz Kimliklerin Coğrafyası: Filistin’in Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir program düzenlendi. Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı etkinlikte konuşmacı olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş yer aldı.

Rektör Akkaya, boykota devam edilmesinin önemini vurguladı

Programın açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bugün burada ölümcül ve ölümsüz kimliklerin coğrafyasını konuşacağız. Aklımıza burada şair Mehmet Akif İnan geliyor. ‘Mescid-i Aksayı gördüm düşümde. Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.’ Bu dizelerde ifade edilen Mescid-i Aksa’da 2,5 yıldır insanlığa sığmayan bir zulüm yaşatılıyor. Bu noktada bizler ne kadar somut adım atarsak o kadar kıymetlidir. Lütfen, her daim boykota devam edelim. Çocuklar öldü, kadınlar öldü, aileler dağıldı. Yaşanan acılarını unutmayalım, boykotu uygulayalım.” ifadelerini kullandı.

Filistin meselesini toplumsal hafıza, insan onuru, hukuk ve vicdan çerçevesinde değerlendiren Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş, Filistin’de bir halkın kendi vatanında nasıl görünmez kılınmaya çalışıldığını ve buna rağmen kimliğini, hafızasını ve yaşama iradesini nasıl koruduğunu anlattı.

“Filistin’de kimlik, hafıza ve insanlık mücadelesi yaşanıyor”

Konuşmasında “ölümcül kimlik” ve “ölümsüz kimlik” kavramlarını değerlendiren Prof. Dr. Güneş, “Ölümcül kimlik, bir halkı insan olarak değil; tehdit, güvenlik sorunu ya da ortadan kaldırılması gereken bir engel olarak görmeye dayanıyor. Buna karşılık ölümsüz kimlik ise yıkılan evlere rağmen saklanan anahtarlarda, boşaltılan köylere rağmen yaşatılan hatıralarda, kaybedilen çocukların isimlerinde ve bir halkın sesini dünyaya duyurma kararlılığında varlığını sürdürüyor.” dedi.

Programda Gazze’de yaşanan insani dram detaylarıyla anlatıldı. Bombardımanlar, zorunlu göç, açlık, susuzluk, yıkılan hastaneler, okullar, ibadethaneler ve evlerin yalnızca savaşın bir sonucu olarak görülemeyeceği ifade edildi. Bir okulun yıkılmasının çocukların geleceğini, bir hastanenin vurulmasının yaralıların yaşama hakkını, bir evin yok edilmesinin ise aile hafızasını ve güven duygusunu ortadan kaldırdığı da vurgulandı.

İlgiyle takip edilen program, Filistin meselesinin insanlığın adalet, hukuk ve vicdan sınavı olduğuna dikkat çekilmesi ve bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerektiği mesajıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin