Çin’in başkenti Pekin’de son 140 yılın en şiddetli yağışı görüldü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Ağustos, 2023 15:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Çin’in başkenti Pekin’de son 140 yılın en şiddetli yağışı görüldü

Çin’in başkenti Pekin’de Doksuri Tayfunu’nun etkisiyle görülen şiddetli yağışların son 140 yılın en şiddetli yağışı olduğu açıklandı.

Doksuri Tayfunu’nun vurduğu Çin’in başkent Pekin, Tianjin kenti ve Hebei eyaletinde geçtiğimiz cumartesi gününden itibaren aralıksız 4 gün boyunca devam eden yağışlar nedeniyle çok sayıda kent ve ilçede sel yaşandı.

Pekin’in Changping semtine cumartesi ile çarşamba günleri arasında düşen yağış 744,8 milimetre olarak kayda geçerek son 140 yılın rekorunu kırdı. Son olarak 1891 yılında 609 milimetre yağışın düştüğü kaydedilen Pekin’de yağışlardan 44 bin 600 kişi etkilenirken, 127 bin kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Kent merkezindeki çok sayıda yol ve cadde sular altında kaldı. Kentteki parklar ve turistik noktalar kapatıldı, uçuşlar iptal edildi. Pekin’in yağışlardan en çok etkilenen bölgeleri Fangshan ve Mentougou oldu.

Pekin’de 11 kişinin, Hebei eyaletinde ise 9 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Hebei’ye düşen yağış 6 aylık miktarın üzerinde
Hebei eyaletindeki bir meteoroloji merkezi, cumartesi ile pazartesi günleri arasında düşen yağışı bin 3 milimetre olarak hesapladı. Bu miktarın, eyalette normalde görülen 6 aylık yağışın üzerinde olduğu belirtildi. 600 bin nüfusa sahip Zhuzhou kentinde yaşayan 134 bin kişinin selden etkilendiği kaydedildi.

Doksuri’nin ardından Khanun Tayfunu

Doksuri Tayfunu’nun ardından Khanun Tayfunu da Çin’in doğu kıyısına yaklaştı. Çin’i bu yıl etkisi altına alacak 6’ncı tayfunun, ülkenin doğusundaki Zhejiang eyaleti kıyılarına pazartesi günü ulaşması bekleniyor.

Eyaletin selle mücadeleden sorumlu birimleri, 190 bin kişinin şimdiden güvenli bölgelere tahliye edildiğini açıkladı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin