Çinicilik kursu sayesinde hem stres atıyorlar hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlar - Karabük Haber Postası
cinicilik kursu sayesinde hem stres atiyorlar hem de aile butcesine katkida bulunuyorlar rtZnwO1T
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Çinicilik kursu sayesinde hem stres atıyorlar hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlar

Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan Alacahan’da açılan çini kursu sayesinde kursiyerler hem gerilim atıyorlar hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Ortalarında emekli öğretmen ve ev hanımların bulunduğu kursa ağır ilgi olurken, kursiyerlerin yaptıkları eserler adeta göz kamaştırdı.

Kursiyerlere geçmişten günümüze gelen çini sanatını öğretmeye çalıştıklarını belirten Dumlupınar Üniversitesi Seramik Kısmı mezunu, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Zuhal Aksoy, “Kursiyerlerimize geçmişten günümüze gelen klasik çini sanatını öğretmeye çalışıyoruz. Kursiyerlerimiz ortasında emekli öğretmenlerin yanı sıra konut hanımları yer alıyor. Kursiyerlerimiz hem üretiyorlar hem de yaptıkları eserleri maddi manada değerlendirip aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Kursumuzda meskende kullanılabilecek bütün eserlerden ,dekorasyona varana kadar hepsini kullanıyoruz” dedi.

Çinicilik sanatının Mezopotamya periyodundan günümüze geldiğini kaydeden Aksoy, “Çinicilik sanatı Mezopotamya periyodundan günümüze kadar geliyor. Kursumuza ilgi ağır halde sürüyor çabucak hemen her yaş gurubundan iştirak var. Kursiyer sayımız 28, en yaşlı kursiyerimizin 65 yaşında. Bir şeyler ürettikçe bir nevi rehabilite oluyorlar, yıllar sonra bu türlü bir yeteneklerinin olduklarını fark ediyorlar” diye konuştu.

Kursiyerlerden emekli öğretmen Leyla Tarı, kurs sayesinde çinicilik sanatını öğrenme imkanı bulduğunu belirterek, “Eskiden beri bu sanata çok hevesim vardı. Kurs sayesinde bu sanatı öğrenme imkânı buldum. Burada dostluklar kuruyoruz bu da güzelimize gidiyor gerilime çok düzgün geliyor. İki yıldır kursa orta ara geliyorum el çalışması konusunda bayağı maharet kazandım” dedi.

Kursiyerlerden mesken hanımı Zekiye Kalman ise kursun bir nevi terapi tesiri olduğunu söz ederek, “Henüz yeni başladım hocamızın yardımıyla inşallah bir şeyler yapmaya çalışacağız. Şu anda tablo yapmaya çalışıyorum. Bir nevi gerilim atıyoruz terapi tesiri oluyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede simseklerin ardindan dolunay mest etti mbI8rPDO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Düzce’de şimşeklerin ardından dolunay mest etti

Düzce’de akşam saatlerinde sağanak yağış ile birlikte şimşekler de gökyüzünü aydınlattı. Şimşeklerin ardından dağılan bulutların arasından çıkan dolunay ise mest etti.

Düzce’de akşam saatlerinde etkili olan şimşekler gökyüzünü adeta aydınlattı. Şehrin batısından doğusuna doğru ilerleyen şimşekler, özellikle bazı bölgelerde görsel bir şölen oluşturdu. Aralıklarla çakan şimşekler geceyi gündüze çevirirken, ortaya çıkan manzara vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Şimşeklerin ardından gökyüzündeki bulutların dağılmasıyla birlikte beliren dolunay ise dikkat çekti. Doğal ışık gösterisinin ardından ortaya çıkan dolunay, geceye ayrı bir güzellik katarken, o anlar bazı vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin