blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2024 10:39 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çin’de otoyolun çökmesiyle ölenlerin sayısı 36’ya yükseldi

Çin'in Guangdong eyaletinde bir otoyolun çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi.

Çin'in güneyinde şiddetli yağışların etkili olduğu Guangdong eyaletine bağlı Meizhou kentindeki Meizhou-Dabu Otoyolu'nun dün çökmesiyle yaşanan facianın bilançosu artıyor. Çin devlet medyası, yolun çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 36'ya yükseldiği bildirildi. Yolun 17.9 metrelik bölümünün çöktüğü alanda şu ana kadar 23 araç bulunduğu belirtildi. Olay yerinden çekilen fotoğraflarda, hasarlı araçların dev bir vinçle çamurdan çıkarıldığı görüldü. Kurtarma ekipleri ayrıca köpeklerle ve hayat tespit cihazlarıyla da arama yapıyordu. 500'den fazla personel sahada Öte yandan, feci olayın ardından hastaneye kaldırılan 30 kişinin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı ifade edilmişti. Otoyol ise her iki yönde trafiğe kapatılırken, arama-kurtarma operasyonu için itfaiye ekipleri, maden kurtarma uzmanlarının da aralarında bulunduğu 500'den fazla personel görevlendirilmişti.(İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2025 12:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

9. Safran Festivali başladı

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde dünyanın en pahalı baharatı olarak bilinen safranın tanıtımı amacıyla düzenlenen 9. Safran Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.
Safranbolu Kaymakamlığı ve Safranbolu Belediyesi iş birliğinde düzenlenen festivalin açılışı, Şehitlik Anıtı'ndan başlayan kortej yürüyüşüyle start aldı. Yürüyüş, Kazdağlı mevkiinde sona erdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, açılış konuşmalarıyla devam etti. Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Safranbolu'nun her köşesinde tarihin, kültürün ve doğanın iç içe geçtiğini belirterek, kentin yaşayan bir açık hava müzesi olduğunu söyledi. Vali Yavuz, "Her adımda geçmişe dokunan, her köşesinde kültürü ve doğayı harmanlayan bu kadim kent, yaşayan bir açık hava müzesi. Dünya sahnesinde hak ettiği yeri aslında bundan yıllar önce UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girerek zaten duyurmuştur. Bu topraklar doğanın sunduğu bereketi, endemik bitki zenginliğini birleştirerek yalnızca mimarisiyle değil, aynı zamanda biyoçeşitliliğiyle de dünyanın dikkatini çekmektedir" diye konuştu.

"Yenice ıhlamur balı Avrupa Birliği'nin resmi gazetesinde ilana çıktı"
"Eşsiz hazinelerden biri olan Safranbolu safranı, Avrupa Birliği nezdinde ülkemizi temsil eden ilk baharat olma onuruyla kültürümüzün ve toprağımızın bereketini tüm dünyaya yansıtmaktadır" diyen Yavuz, "İnşallah safranı yalnız bırakmayacağız. Safrana yeni bir kardeş geliyor. Yenice ıhlamur balı, Avrupa Birliği'nin resmi gazetesinde ilana çıktı. Üç aylık sürecin tamamlanmasıyla birlikte Karabük, Türkiye'de 20'nci tescilli ürününü alarak bu sayıyı 2'ye çıkartacak. Şimdiden bu müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.
CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ise safranın nadir bulunan çok kıymetli bir bitki olduğuna dikkat çekti. Akay, "1 kilo safran için on binlerce çiçekten toplama yapılıyor. Bu bitki sağlık ve kimya sektörlerinde çok önemli katkılar sağlıyor. Burada üreticilerimizin emeği çok kıymetli. Özellikle kadın üreticilerimizin ve gençlerimizin bu üretime teşvik edilmesi büyük önem taşıyor" dedi.
Etkinlikte temsili Karabaşzade Cinci Hüseyin Efendi tarafından macun dağıtımı yapılarak, katılımcılara safranlı zerde tatlısı ikram edildi. Vatandaşların ilgi gösterdiği festival, çeşitli etkinlikler ve gösterilerle devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin