Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Haziran, 2014 06:48 tarihinde yayınlandı
0

Çiftçilere Müjdeli Haber

BARTIN Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, “Yem bitkileri destekleme ödemesi kapsamında, kaliteli kaba yem üretimi yapmak amacıyla, çok ve tek yıllık yem ve yem bitkilerinden yapılan silajlar, destekleme ödemesinden faydalanabilecektir” dedi. Yem bitkileri desteklemesi konusunda bir açıklama yapan Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, “2014 yılında yapılacak yem bitkileri desteklemesine ilişkin ‘Yem Bitkileri Desteklemeleri Uygulama Esasları Tebliği’ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yem bitkileri destekleme ödemesi kapsamında, kaliteli kaba yem üretimi yapmak amacıyla, çok yıllık yem bitkilerinden yonca, korunga, yapay çayır mera, tek yıllık yem bitkilerinde ise fiğ, macar fiği, burçak, mürdümük, sorgum, sudan otu, sorgum-sudan otu melezi, hayvan pancarı, yem şalgamı, yem bezelyesi ve İtalyan çimi ile silajlık olarak ekilişi yapılan mısır ve belirtilen tek yıllık yem bitkilerinden yapılan silajlar, destekleme ödemesinden faydalanabilecektir. Yem bitkileri ekilişi yapan üreticilere, yapay çayır-mera için üretim yaptıkları ilk yıl, çok yıllık yem bitkilerinden yonca için 4 yıl, korunga için 3 yıl süreyle, tek yıllık yem bitkileri ekilişlerinde ise üretim yaptıkları yıl için, ürünü hasat etmeleri kaydıyla dekar başına belirtilen miktarda destekleme yapılacaktır. Desteklenecek yem bitkileri toplam ekiliş alanlarının en az 10 dekar olması gerekmektedir. Dekar başına yapılacak olan ödemeler de şu şekildedir. Yonca sulu 50 TL, yonca kuru 30 TL, korunga 40 TL, tek yıllıklar 35 TL, silajlık tek yıllıklar 50 TL, silajlık mısır sulu 75 TL, silajlık mısır kuru 35 TL, yapay çayır-mera 100 TL olmak üzere destekleme ödemeleri yapılacaktır. Yem bitkileri desteklemelerinden faydalanmak isteyen üreticilerimizin 2014 yılı (ÇKS) kayıtlarını 30 Haziran 2014 tarihine kadar mutlaka yaptırmaları gerekmektedir. ÇKS kaydından sonra ilgili destekleme müracaatları 15 Kasım 2014 tarihinde sona erecektir. Bu tarihe kadar üreticilerimizin il ve ilçe müdürlüklerimize giderek başvuruda bulunmaları gerekmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mahalle sakinlerinden baskan cetinkayaya tesekkur ziyareti xnpM185P
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Mahalle sakinlerinden Başkan Çetinkaya’ya teşekkür ziyareti

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 100. Yıl Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek mahallede yürütülen ve planlanan çalışmaları değerlendirdi.

Karabük Belediyesinde gerçekleştirilen ziyarette, 100. Yıl Mahallesi’ne yönelik altyapı, asfalt, kaldırım ve park yatırımları ele alındı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 100. Yıl Mahallesi Muhtarı Bahri Yılmaz ve mahalle sakinlerinden oluşan heyeti makamında kabul etti.

Ziyarette mahallede tamamlanan çalışmalar ile planlanan altyapı ve üstyapı yatırımları değerlendirildi. Muhtar Bahri Yılmaz, mahalleye kazandırılan hizmetlerden dolayı Başkan Çetinkaya’ya teşekkür etti. Mahalle sakinleri de gerçekleştirilen yatırımların yaşam kalitesini artırdığını belirterek, asfalt serimi, kaldırım yenileme ve park yapımı gibi taleplerini iletti.

Başkan Özkan Çetinkaya, mahallelerin ihtiyaçlarını saha ziyaretleriyle yerinde tespit ettiklerini belirterek, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti. Çetinkaya, asfalt, kaldırım ve park yatırımlarına öncelik vereceklerini kaydederek kamu kaynaklarını etkin şekilde kullanarak mahallelerin eksiklerini gidermeyi hedeflediklerini söyledi.

Ziyaret, görüş alışverişi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin