Çiftçilere Müjdeli Haber - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Haziran, 2014 06:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Çiftçilere Müjdeli Haber

BARTIN Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, “Yem bitkileri destekleme ödemesi kapsamında, kaliteli kaba yem üretimi yapmak amacıyla, çok ve tek yıllık yem ve yem bitkilerinden yapılan silajlar, destekleme ödemesinden faydalanabilecektir” dedi. Yem bitkileri desteklemesi konusunda bir açıklama yapan Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, “2014 yılında yapılacak yem bitkileri desteklemesine ilişkin ‘Yem Bitkileri Desteklemeleri Uygulama Esasları Tebliği’ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yem bitkileri destekleme ödemesi kapsamında, kaliteli kaba yem üretimi yapmak amacıyla, çok yıllık yem bitkilerinden yonca, korunga, yapay çayır mera, tek yıllık yem bitkilerinde ise fiğ, macar fiği, burçak, mürdümük, sorgum, sudan otu, sorgum-sudan otu melezi, hayvan pancarı, yem şalgamı, yem bezelyesi ve İtalyan çimi ile silajlık olarak ekilişi yapılan mısır ve belirtilen tek yıllık yem bitkilerinden yapılan silajlar, destekleme ödemesinden faydalanabilecektir. Yem bitkileri ekilişi yapan üreticilere, yapay çayır-mera için üretim yaptıkları ilk yıl, çok yıllık yem bitkilerinden yonca için 4 yıl, korunga için 3 yıl süreyle, tek yıllık yem bitkileri ekilişlerinde ise üretim yaptıkları yıl için, ürünü hasat etmeleri kaydıyla dekar başına belirtilen miktarda destekleme yapılacaktır. Desteklenecek yem bitkileri toplam ekiliş alanlarının en az 10 dekar olması gerekmektedir. Dekar başına yapılacak olan ödemeler de şu şekildedir. Yonca sulu 50 TL, yonca kuru 30 TL, korunga 40 TL, tek yıllıklar 35 TL, silajlık tek yıllıklar 50 TL, silajlık mısır sulu 75 TL, silajlık mısır kuru 35 TL, yapay çayır-mera 100 TL olmak üzere destekleme ödemeleri yapılacaktır. Yem bitkileri desteklemelerinden faydalanmak isteyen üreticilerimizin 2014 yılı (ÇKS) kayıtlarını 30 Haziran 2014 tarihine kadar mutlaka yaptırmaları gerekmektedir. ÇKS kaydından sonra ilgili destekleme müracaatları 15 Kasım 2014 tarihinde sona erecektir. Bu tarihe kadar üreticilerimizin il ve ilçe müdürlüklerimize giderek başvuruda bulunmaları gerekmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude cekirdekten gelecege barista akademisi duzenlendi nJIkYNOa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de “Çekirdekten Geleceğe” barista akademisi düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen barista akademisinde öğrenciler, üçüncü nesil kahve demleme tekniklerini uygulamalı olarak öğrendi.

Karabük Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) 6. Dönem programı kapsamında “Çekirdekten Geleceğe Sürdürülebilir Barista Akademisi”ne ev sahipliği yaptı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi ile Turizm Araştırma Geliştirme Kulübü iş birliğinde Üniversite Evi’nde gerçekleştirilen akademide, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı İrfan Yurt ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Mustafa Yılmaz eğitmen olarak yer aldı.

Katılımcılara V60, Chemex, Aeropress ve Syphon gibi üçüncü nesil kahve demleme yöntemleri ile espresso bazlı içecek hazırlama süreçleri ve süt tekstürizasyonu uygulamalı olarak anlatıldı.

Program kapsamında ayrıca “sıfır atık” yaklaşımı doğrultusunda kahve posalarının geri dönüşümüne yönelik uygulamalara yer verilerek çevre bilincinin artırılması hedeflendi.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, ÜNİDES kapsamında bugüne kadar 161 projenin hayata geçirildiğini belirterek desteklerin artarak sürdüğünü ifade etti.

Programa Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Hüseyin Avni Kırmacı ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Program sonunda katılımcılara katılım belgeleri verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin