blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Haziran, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çiftçilere 10 bin marul fidesi dağıtıldı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde çiftçilere fiyatsız olarak 10 bin marul fidesi dağıtıldı.
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Ziraat Odası tarafından vatandaşlara fiyatsız olarak marul fidesi dağıtıldı. İlçe merkezinde gerçekleştirilen dağıtımda vatandaşlar fide alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Ziraat Odası önünden yapılan dağıtımda yaklaşık 10 bin fide kısa müddette tükendi. Aktifliğe katılan Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu da vatandaşlara fide dağıtarak takviye verdi. Ziraat Odası tarafından ise fide dağıtımlarının dönemsel olarak devam edeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Haziran, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ordu’da dev baraj

Ordu’nun Kumru ilçesinde su kaynaklarının arttırılması ve kırsal kesitin içme suyu gereksiniminin uzun vadede karşılanması hedefiyle inşaatına başlanan Kumru Barajı tamamlandı. Su tavrının gerçekleştirildiği baraj, ilçede 33 mahallenin içme suyu gereksinimini 2070 yılına kadar karşılayabilecek.
Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, Devlet Su İşleri (DSİ) ile ortaklaşa inşa ettikleri Kumru Barajı’nın tamamlandığını belirterek, baraj etrafında yapılacak düzenleme ve park çalışmaları sonrası bölgeyi çekim merkezi haline getireceklerini kaydetti.
Başkan Güler, "Temelden yüksekliği 41 metre olan ve ön yüzü beton kaplama kaya dolgu tipinde inşa edilen Kumru Barajı, yıllık 2,8 milyon metreküp içme suyu sağlama kapasitesine sahip olarak inşa edildi. Kumru ilçe merkezi ile birlikte toplam 33 mahallemizin 2070 yılına kadar içme ve kullanma suyu gereksinimini karşılayacak bu baraj, bölgedeki su kaynaklarının verimli kullanımına da büyük bir katkı sunacaktır. Bu yatırım ile yalnızca bugünün değil, geleceğin de muhtaçlıklarını düşünerek Kumru’muzun uzun vadeli su güvenliğini sağlamış bulunuyoruz. Ordu’muza, Kumru’muza ve bedelli hemşerilerimize bu büyük yapıtın iyi olmasını diliyor, birçok projelerle sizlere hizmet etmeye devam edeceğimizin kelamını veriyoruz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.