Çiftçiler ellerinde tüfeklerle domuz nöbeti tutuyor - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İmsaka kalan --:--
ciftciler ellerinde tufeklerle domuz nobeti tutuyor we6Ntdd3 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2024 00:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Çiftçiler ellerinde tüfeklerle domuz nöbeti tutuyor

Bolu’da ekili arazilerini domuz sürülerinden korumak isteyen çiftçiler, ellerindeki tüfeklerle sabahlara kadar ateş yakarak nöbet tutuyor.

Mudurnu ilçesine bağlı Alpagut köyünde çiftçiler, mahsullerini tarlalarına dadanan domuzlardan korumak için çeşitli yöntemler deniyor. Domuz sürülerini ekinlerinden uzak tutmak için torpil ve tüfek sesi gibi yöntemlerle başvuran çiftçiler, sabahlara kadar tarlaların başında nöbet de tutuyor.

“Tüfek sesleriyle korkutuyoruz”

Tarlalara domuzların dadandığını söyleyen Şaban Kahraman, “Sabaha kadar nöbet devam edecek. Ekilen mısırlar gün yüzüne çıkmadan domuzlar yiyor. Bu sene iyice çoğaldılar. Sabaha kadar nöbetleşe bekliyoruz. Beklemenin faydası oluyor. Torpille korkutuyoruz, tüfek sesleriyle korkutuyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte ramazan bayrami oncesi gida denetimleri artirildi grLnzOef
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı

Karabük’te Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşların güvenli gıdaya ulaşımını sağlamak amacıyla gıda denetimleri sıkılaştırıldı.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder’in koordinesinde yürütülen denetimlere, İl Müdür Yardımcısı Fatoş Şahin, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri ile teknik personel katıldı.

Özellikle tatlı ve şekerleme üretimi ile satışı yapan işletmelere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde hijyen şartları ve kullanılan hammaddelerin kalitesi detaylı şekilde incelendi.

Ekipler tarafından yapılan kontrollerde ürünlerin muhafaza şartları, dolap sıcaklıkları, üretim bilgileri, barkodları ve son tüketim tarihleri titizlikle denetlendi.

Denetimlerin bayram süresince de aralıksız devam edeceğini bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin