Çiftçiler ellerinde tüfeklerle domuz nöbeti tutuyor - Karabük Haber Postası
ciftciler ellerinde tufeklerle domuz nobeti tutuyor we6Ntdd3 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2024 00:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Çiftçiler ellerinde tüfeklerle domuz nöbeti tutuyor

Bolu’da ekili arazilerini domuz sürülerinden korumak isteyen çiftçiler, ellerindeki tüfeklerle sabahlara kadar ateş yakarak nöbet tutuyor.

Mudurnu ilçesine bağlı Alpagut köyünde çiftçiler, mahsullerini tarlalarına dadanan domuzlardan korumak için çeşitli yöntemler deniyor. Domuz sürülerini ekinlerinden uzak tutmak için torpil ve tüfek sesi gibi yöntemlerle başvuran çiftçiler, sabahlara kadar tarlaların başında nöbet de tutuyor.

“Tüfek sesleriyle korkutuyoruz”

Tarlalara domuzların dadandığını söyleyen Şaban Kahraman, “Sabaha kadar nöbet devam edecek. Ekilen mısırlar gün yüzüne çıkmadan domuzlar yiyor. Bu sene iyice çoğaldılar. Sabaha kadar nöbetleşe bekliyoruz. Beklemenin faydası oluyor. Torpille korkutuyoruz, tüfek sesleriyle korkutuyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
5fb3df4c a524 4bca ab64 0ff63951f199
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
01 Mayıs, 2026 12:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Türk Sağlık-Sen’den bir hukuki zafer daha

Türk Sağlık-Sen, üyesi bir doktorun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) emrine resen görevlendirildiği dönemde ödenmeyen icap nöbeti ücretlerini mahkeme kararıyla geri aldı.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan sendika üyesi doktor, TSK’da görevlendirildiği süre boyunca icap nöbeti ücretlerinin ödenmediğini tespit etti. Bunun üzerine Türk Sağlık-Sen Karabük Şubesi harekete geçti.

Sendikanın başlattığı hukuki mücadele sonuç verdi. Mahkeme, doktor üyenin gasp edilen haklarının iade edilmesine karar verdi. Kararla birlikte ödenmeyen icap nöbeti ücretleri faiziyle birlikte tahsil edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdua, “TSK görevlendirmesinde doktor üyemize ödenmeyen icap nöbeti ücretini mahkeme kararıyla geri aldık” ifadelerini kullandı.

Doğdu, sendikanın üyelerinin haklarını korumak için hukuki mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin