Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Haziran, 2014 14:58 tarihinde yayınlandı
0

Çiftçi Toplantıları Devam Ediyor

Karabük merkez Acıöz köyünde çiftçi toplantısı yapıldı.  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Karabük İl Müdürlüğü  tarafından yürütülen ve çiftçilerin  bilgilendirilmesini amaçlayan çiftçi toplantıları  hız kesmeden devam ediyor. Acıöz Köyünde gerçekleştirilen çiftçi toplantısında, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Küçükhaskul ve TARGEL projesi kapsamında çalışan teknik personeller  tarafından 14 çiftçiye; “Çilek Yetiştiriciliği”, “Sebze ve Meyve Hastalıkları ve Zararlıları, Mücadele Yöntemleri” ve “Hayvan Sağlığı” ile ilgili bilgiler verildi.

Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığı tarafından verilen, “Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Desteklemeleri” ve “Hayvancılık Desteklemeleri” hakkında da çiftçiler  bilgilendirildi.

Daha sonra çiftçilerin  yetiştiricilikle ilgili karşılaştıkları sorunlar ortaya konularak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü  ve Ziraat Odası Başkanlığı  tarafından çözüm önerileri değerlendirildi

Bizi sosyal medyadan takip edin
barulu ogrenciler dogal golette kano egitimi aldi aF72xHZt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ’lü öğrenciler doğal gölette kano eğitimi aldı

BARTIN (İHA) – Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Kutlubey Yerleşkesi’nde bulunan doğal gölette düzenlenen etkinlikte kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenirken doğayla iç içe eğitim deneyimi yaşadı.

Bartın Üniversitesinde sürdürülebilirlik vizyonu ve “Yeşil Kampüs” çalışmaları kapsamında öğrencilerin doğayla etkileşimini artırmaya yönelik etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Ayça Genç tarafından yürütülen Egzersiz ve Yaşam Koçluğu dersi kapsamında düzenlenen kano etkinliğine katıldı.

Kutlubey Yerleşkesi’nde eğitim ortamı olarak da kullanılan doğal gölette gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Etkinlikte kürek çekme teknikleri, denge kontrolü, yön verme ve ekip koordinasyonu gibi temel beceriler uygulamalı olarak anlatıldı.

Takım çalışması ve koordinasyon becerilerini geliştirme imkânı bulan öğrenciler, doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlik sayesinde hem sportif hem de akademik açıdan farklı bir öğrenme deneyimi yaşadı.

Farklı spor branşlarının tanıtılması ve antrenör adaylarının uygulamalı eğitim modeliyle yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğin, öğrencilerin mesleki gelişimlerine ve kişisel deneyimlerine katkı sağladığı belirtildi.

Bartın Üniversitesinin, yerleşkelerinde bulunan doğal ve yeşil alanları eğitim süreçlerine dâhil ederek öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ortamına taşımaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin