Karabük’te 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı kapsamında düzenlenen sinema etkinliğinde 150 kadın çiftçi bir araya geldi.
Karabük Valiliği himayelerinde Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ‘Kadın Çiftçiler Sinemada Buluşuyor’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Karabük Valisi Fuat Gürel’in eşi Özlem Aras Gürel, Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, Ziraat Odası Başkanı Hasan Benlioğlu ve kadınlar katıldı.
Etkinlikte konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, “Toprakla, hayvancılıkla, bitkisel üretimle uğraşmak göründüğü kadar kolay değildir. Bunun en güzel örneğini yakinen de biliyorsunuz. Bitkisel üretim ve hayvancılıkla uğraşmak canlı ile uğraşmak demektir. Emek ve gayret ister. Bu gayret ve emek hiç durmadan devam eder. Bu vesile ile tarımın her kesiminde aktif rol alan kadınlarımızın, aynı zamanda evimizin çok değerli bir parçası olan birer annemiz, kız kardeşimiz, eşimiz, hayat arkadaşımız olan bütün kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.
Konuşmanın ardından kadın çiftçiler acıların kadını olarak Türkiye’de ünlenen Bergen’in hayatını anlatan filmi izlemek için sinema salonundaki yerini aldı.


Çiftçi kadınlar sinemada buluştu
Heyelanda kaya parçalarının isabet ettiği ev hasar gördü
Karabük’te meydana gelen heyelanda yamaçtan kopan kaya parçaları, bir evin duvarı ile çatısına zarar verdi.
Olay, Kartaltepe Mahallesi Cevizlidere Ulubatlı Hasan Caddesi’nde meydana geldi. Yamaçta bulunan Orhan Coşkun’a ait evin yakınındaki toprak zeminde yaşanan kayma nedeniyle kaya parçaları yuvarlanarak yapıya isabet etti. Kaya parçalarının çarpması sonucu evin duvarında ve çatısında hasar oluştu. Durumun bildirilmesi üzerine Karabük Belediyesi ekipleri bölgeye gelerek, incelemelerde bulundu. Coşkun ailesi, hasar gören eve girmekte tedirginlik yaşadıklarını belirtti.
Fazilet Coşkun, kızını YKS’ye göndermek için kalktıkları sırada ses duyduklarını ve evi terk ettiklerini söyledi. Eşi Orhan Coşkun ise, kendi imkanları ile heyelanın önüne araba lastikleriyle set çekmeye çalıştığını ifade ederek, 30 yıldır yaşadığı evinden başka gidecek yeri olmadığını belirtti.


