ÇİFT SIRA PARK SORUNUNA BELEDİYEDEN ÖNLEM - Karabük Haber Postası
kpgozlerpark
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
15 Mart, 2026 14:42 tarihinde yayınlandı
0
0

ÇİFT SIRA PARK SORUNUNA BELEDİYEDEN ÖNLEM

GÖZLER ALBAY KARAOĞLANOĞLU CADDESİ’NDE

Karabük şehir merkezinde uzun süredir yaşanan çift sıra araç parkı sorununa karşı Karabük Belediyesi yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Trafik akışını rahatlatmak amacıyla bazı cadde ve sokaklara dubalar yerleştirilmeye başlanırken, benzer önlemlerin Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde de uygulanması isteniyor.

Yolun dubalar veya beton bariyerlerle bölünmesi halinde cadde üzerinde sık sık yaşanan çift sıra park sorununun büyük ölçüde önüne geçilebileceği ifade ediliyor.

Karabük Belediyesi tarafından 2025 yılında başlatılan Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’ndeki dış cephe düzenleme çalışmalarının ardından şehir merkezinde kaldırım ve yol düzenleme çalışmaları da devam ediyor. Ancak çarşı merkezindeki bu çalışmaların yüklenici firmadan kaynaklanan gecikmeler nedeniyle uzaması, şehir trafiğini zaman zaman içinden çıkılmaz hale getiriyor.

Yaşanan gecikmelerin yanı sıra hatalı parklar ve trafik ihlalleri de şehir merkezindeki yoğunluğu artırırken, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın bu konuda daha sıkı tedbirler almaya yöneldiği belirtiliyor. Karabük Belediyesi son olarak özellikle otobüs durakları, kaldırımlar ve cadde üzerindeki park ihlalleri konusunda sürücülere ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Özellikle çarşı merkezinin en yoğun noktalarından biri olan Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde yapılan uygunsuz parkların hem sürücülere hem de yayalara zor anlar yaşattığını belirten esnaf ve vatandaşlar, yol kenarlarında yapılan hatalı parkların önüne geçilmesi için caddenin beton bariyerlerle ikiye bölünmesini talep ediyor.

Karabüklüler, şehir trafiğini rahatlatacak bu düzenlemenin ne zaman hayata geçirileceğini merak ederken, gözler Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın alacağı yeni kararlara çevrildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinde yurutulen sorusturmada gozaltina alinan 3 kisi serbest birakildi Euubdb2e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı

Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı.

Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

3 isim de serbest bırakıldı

il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin