Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Temmuz, 2016 07:12 tarihinde yayınlandı
0

Cide İlçe Müftüsü Yıldız, tutuklandı

KASTAMONU Cide İlçe Müftüsü Adem Yıldız, Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Cide İlçe Müftüsü Adem Yıldız, Diyanet İşleri Başkanlığınca açığa alındı. Daha sonra Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cide İlçe Müftüsü Adem Yıldız’ı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Cide İlçe Müftüsü Adem Yıldız, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ekiplerin, FETÖ’ye yönelik soruşturması sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
3 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Haziran, 2026 10:56 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

“Tarihi Tatlar, Yeni Hayatlar” projesi imzalandı

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Karabük Bartınlılar Derneği tarafından hazırlanan “Tarihi Tatlar, Yeni Hayatlar” projesinin protokol imza töreni, Vali Oktay Çağatay’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Valilik makamında düzenlenen törene, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Önder Eliyeyioğlu, Karabük Bartınlılar Derneği Başkanı Yüksel Korkut ve derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün, derneklerin kurumsal kapasitelerini güçlendirmek, toplumsal ihtiyaçlara yönelik projeler geliştirmelerini teşvik etmek ve sosyal hayata daha etkin katkı sunmalarını sağlamak amacıyla yürüttüğü destek programı kapsamında hazırlanan proje, 500 bin TL hibe desteği almaya hak kazandı.

Projeyle, özellikle şiddete maruz kalmış ya da sosyal ve ekonomik açıdan risk altındaki kadınların ekonomik ve sosyal yönden güçlendirilmesi, üretim süreçlerine aktif katılımlarının desteklenmesi ve yaşam kalitelerinin artırılması sağlanacak. Aynı zamanda bu kadınların bakımını üstlendiği, travma yaşamış veya ihmal riski taşıyan çocukların güvenli, destekleyici ve gelişimlerini teşvik eden ortamlarda yetişmelerine katkı sunulacak.

Proje kapsamında kadınlara yönelik mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri, atölye çalışmaları, mentorluk ve danışmanlık programları gerçekleştirilecek. Kooperatif temelli üretim modelleriyle kadınların istihdama katılımlarının artırılması ve sürdürülebilir gelir elde etmeleri desteklenecek. Çocuklara yönelik spor ve müzik eğitimleri, psikolojik destek ve terapi oturumları, aile içi iletişim atölyeleri, sosyal etkinlikler ve kültürel geziler de hayata geçirilecek.

Protokol imza töreninde değerlendirmelerde bulunan Vali Oktay Çağatay, güçlü bir toplumun temelinde güçlü ailelerin, üretken bireylerin ve sosyal dayanışma kültürünün bulunduğunu belirterek, sivil toplum kuruluşlarının bu noktada önemli bir sorumluluk üstlendiğini ifade etti.

Kadınların ekonomik hayata katılımını artıran ve çocukların sağlıklı gelişimlerini destekleyen projelerin toplumsal kalkınmaya doğrudan katkı sunduğunu vurgulayan Vali Çağatay, “Kadınlarımızın bilgi, beceri ve üretim kapasitelerini geliştirmelerine imkan sağlayan, çocuklarımızın ise sosyal, kültürel ve psikolojik yönden desteklenmesini amaçlayan bu proje, sosyal dayanışmanın güzel bir örneğini oluşturmaktadır. Bu anlamlı projenin ilimiz adına hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin