blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Christ Inao Oulai: “Şampiyonluğu Trabzonspor’da yaşamak istiyorum”

Trabzonspor’un genç futbolcusu Christ Inao Oulai, mesleğinde daha evvel şampiyonluk yaşamadığını belirterek, bir futbolcunun yaşamak isteyeceği en hoş şeyin şampiyonluk olduğunu ve bunu da bordo-mavililerde yaşamak istediğini söyledi.
Trabzonspor’un dönem başında Fransa Ligue 2 gruplarından Bastia’dan takımına kattığı Fildişi Kıyılı futbolcu Christ Inao Oulai, kulübün mecmuasına açıklamalarda bulundu. Şimdi mesleğinde şampiyonluk sevinci yaşamadığını belirten 19 yaşındaki futbolcu, "Şampiyonluk bir futbolcunun yaşayabileceği en hoş şey. Daha evvel hiç yaşamadım, Trabzonspor’da yaşamak istiyorum" dedi.
Futbolda yaşanabilecek en makûs şeyin sakatlık olduğunu vurgulayan Oulai, bu nedenle idman ve maçlarda ekstra dikkatli davrandığını söyledi. Makûs arkadaşlıklardan uzak durmaya çalıştığını lisana getiren genç oyuncu, "Çünkü makus alışkanlıklarla insanı onlar tanıştırır" sözlerini kullandı.

"Yaya Toure hayranlığım var"
Fildişi Kıyılı futbolcu, efsane isimlerden biriyle tanışma bahtı olsa tercihini Yaya Toure’den yana kullanacağını lisana getirdi. Christ Inao Oulai, "Tartışmasız Yaya Toure. Tesadüf, ben de onun oynadığı akademiden yetiştim" dedi. Oulai, Toure ve Paris Saint Germain’de forma giyen Vitinha’yı çok beğendiğini de kelamlarına ekledi.

"En üzüldüğüm maç Fenerbahçe karşılaşması"
Trabzonspor formasıyla en üzüldüğü maçın Fenerbahçe müsabakası olduğunu belirten Oulai, "Hakemin kararlarına inanamadım. Açıkça rakibi korudu" yorumunu yaptı. 19 yaşındaki futbolcu, profesyonel mesleğinde en keyifli olduğu anın ise Bastia formasıyla çıktığı birinci profesyonel maç olduğunu vurguladı.

"Sahada en çok asistten memnunluk duyuyorum"
Christ Inao Oulai, asist yapmayı tercih ettiğini söz etti. Taktik idmanları çift kaleye tercih ettiğini belirten Oulai, "Takımımın topa sahip olamaması ve daima uzun pas yapılması beni çok sinirlendiriyor" tabirlerini kullandı.

Futbol dışında müzik ve matematik ilgisi
Futbol dışında müzik dinlemeyi çok sevdiğini söyleyen genç oyuncu, futbolcu olmasaydı matematikçi olmak istediğini belirtti. Fildişi Kıyılı futbolcu ayrıyeten maç öncesi uğur getirdiğine inandığı ton balığı ve tavuklu makarna yediğini de paylaştı.

"Hayalim savaşları durdurmak"
Kendi ömür ideolojisini ’mutluluk’ olarak özetleyen Christ Inao Oulai, sihirli bir gücü olsa tüm savaşları durdurmak istediğini vurguladı. Oulai, dövme konusunda da annesinin fotoğrafını koluna yaptırmayı planladığını açıkladı.

"En disiplinli isim Edin Visca"
19 yaşındaki futbolcu, grup arkadaşları ve futbolcular ortasında değerlendirmeler de yaptı. Oulai, en disiplinli oyuncunun Trabzonspor’dan Edin Visca olduğunu lisana getirirken, en çok yemek yiyen futbolcunun kaleci Ahmet Doğan Yıldırım olduğunu söyledi, en şakacı futbolcu olarak ise Bouchouari ile kendisini işaret etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediyesi’nden Dünya Uzay Haftasına özel program

Karabük Belediyesi Bilim Merkezi, 4-10 Ekim tarihleri ortasında kutlanan Dünya Uzay Haftası hasebiyle özel bir aktiflik programı düzenliyor.
Etkinlik, 4 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te Kemal Güneş Caddesi’nde (Kapalı Cadde) gerçekleştirilecek. Her yaştan iştirakçiye açık olacak program kapsamında uçan roket imali atölyesi, sanal gerçeklik (VR) gözlük standı ve astronot temalı fotoğraf standı üzere uygulamalı etkinlikler yer alacak.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, etkinliğe ait yaptığı açıklamada, programın hem eğlenceli hem de eğitici tarafıyla dikkat çektiğini belirtti.
Çetinkaya, "Bilim ve teknoloji, çağımızın en kıymetli dinamikleri ortasında yer almaktadır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bilimsel meraklarını canlı tutmak, onları geleceğin bilim insanları ve teknoloji önderleri olmaya teşvik etmek bizler için büyük kıymet arz etmektedir. Bu çerçevede Dünya Uzay Haftası kapsamında Karabük’te gerçekleştireceğimiz etkinliklerle hem kentimizde bilim kültürünü yaygınlaştırmayı hem de gençlerimize ilham vermeyi amaçlıyoruz" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.