Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) uzun uğraşların ardından Karabük Belediye Başkan Adayını belirledi. CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) yapılan görüşmeler neticesinde Karabük’ün Belediye Başkan adayı olarak Bayram Karadağ'ın belirlendiği öğrenildi.
Bilindiği gibi CHP’de ilk olarak Parti’nin neferlerinden olan Bayram Karadağ aday adaylığı başvurusunda bulunmuş ardından DEVA Partisinin İl Başkanlığı görevinden istifa ederek CHP’ye katılan Yusuf Aydın son olarak ise İYİ Parti’nin ikinci sıra Milletvekili adayı olan ancak sıralamadaki yerini beğenmeyerek istifa eden İsmail Yalav Aday Adaylığı başvurusunda bulunmuştu.
CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, İl Başkanı Vedat Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz ve Parti Yöneticilerinin mütalaasının alındığı ve ardından yapılan değerlendirme sonrasında Bayram Karadağ'ın aday olarak belirlendiği ifade ediliyor.
Yaylada ilk kez gördüğü böceğin türünü öğrenmek için sosyal medyada paylaştı
Trabzon’un Araklı ilçesinde yaşayan Adem Gümrükçüoğlu, çalışmak maksadıyla gittiği Akçaabat ilçesindeki Hıdırnebi Yaylası’nda karşılaştığı enteresan bir böcek çeşidiyle toplumsal medyada dikkat çekti.
Hava almak için çıktığı tabiat yürüyüşü sırasında farklı yapısıyla ilgisini çeken bir böcekle karşılaşan Adem Gümrükçüoğlu, Hıdırnebi Yaylası’nda gördüğü böceğin ne olduğunu öğrenebilmek için fotoğrafını toplumsal medya hesabından paylaştı. Daha evvel bu türlü bir böcekle hiç karşılaşmadığını tabir eden Gümrükçüoğlu, "Doğayı çok severim, fırsat buldukça yaylalara çıkarım. Bugün de iş ortasında biraz pak hava almak için yürüyüşe çıktım. O sırada yerde gördüğüm böcek dikkatimi çekti. Daha evvel hiç bu türlü bir böcek görmemiştim. Ne olduğunu merak ettim ve toplumsal medyada paylaşıp takipçilerimden yardım istedim" dedi.
Kısa müddette birçok kullanıcı Gümrükçüoğlu’nun paylaşımına yorum yaparak böceğin tipiyle ilgili iddialarda bulundu. Yayla ziyaretçilerinin sıklıkla farklı canlı cinsleriyle karşılaşabildiğine dikkat çeken doğaseverler, bu cins paylaşımların tabiat şuuru açısından değerli olduğunu vurguluyor.
Öte yandan uzmanların değerlendirmelerine nazaran, böceğin halk ortasında "kedi güvesi" olarak da bilinen bir güve çeşidi olduğu belirtildi. Kalın gövdesi, dalga desenli kanatları ve dikkat alımlı "boynuz benzeri" yapılarıyla tanınan bu cins, zararsız olup ekseriyetle yapraklı ağaçların bulunduğu nemli bölgelerde görülüyor. Geceleri faal olan bu canlılar, tabiatta kamuflaj yetenekleriyle biliniyor.