Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
24 Eylül, 2023 15:56 tarihinde yayınlandı
0

CHP’Lİ BELEDİYE’DEN GARİP KONSEPT İŞLER..!

Safranbolu Kıranköy merkezde Halk Masasının bulunduğu alanda yenileme çalışmaları tamamlandı. Hemen altında belediyenin halka ücretsiz olarak hizmete açtığı umumi tuvaletler bulunuyordu. Bugünlerde ise daha önce ücretsiz olarak kullanılan tuvaletlerin ücretli olarak kullanılması, tartışmaları da beraberinde getirdi.

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Safranbolu ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından yapılan garip konsept uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Merkezdeki umumi tuvaletlerin bulunduğu alanda yer alan Halk Masasının ofisi de yenilenmiş oldu. Bu alanda başlatılan yeniden düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte daha önceleri ücretsiz olarak kullanılan Belediyeye ait umumi tuvaletlerden artık ücret alınacağı öğrenildi.

9ef89fc1 0bb8 4a18 b2df f5aa3ce71e39

DÜZENLEMENİN PARASI VATANDAŞDAN MI ÇIKARILACAK

Düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yeniden kullanıma açılan alanda tuvaletler, daha önce hiç bir ücret alınmadan kullanılıyordu. Belediye ait tuvaletler bu yıl halka ücretli oldu. Bundan böyle bu tuvaletleri kullanan vatandaşlar 5 TL tuvalet ücreti ödemek zorunda kalacak. Safranbolu Belediyesinin daha önce ücretsiz olan kullanılan tuvaletleri ücretli yapmasına bir anlam veremeyen vatandaşlar, “Burası umuma açık bir alan, daha önce ücretsiz olarak kullandığımız tuvaletlere şimdi 5 TL para veriyoruz.  Belediyeler halka hizmet için vardır, halkın yaşamını kolaylaştırmak için vardır ama görünen o ki Safranbolu Belediyesi halkı yolunacak bir kaz gibi görüyor ki tuvaletleri ücretli yapmış.Belediye madem tuvaletleri ücretli olarak yapacak 5 TL niye yapıyor. Belediye tuvaletleri ücretli yaparak burada yapılan düzenlemenin bedelini halktan mı tahsil etmeye çalışıyor. Ekonomik krizi iliklerimize kadar hissettiğimiz bir dönemde Belediyenin tuvaletinin ücretli olması kanımıza dokunuyor.Cebinde parası olan var, olmayan var. Belediyenin bu yanlıştan bir an önce dönmesini bekliyoruz.” dedi.

ESKİ ÇEŞME DAHA İYİYDİ

Yine alanda bulunan çeşmenin yıkılarak yerine yenisi yapılırken, bu çeşmenin de Safranbolu’nun konseptine uygun olarak yapılmadığı gözlendi. Eski çeşme dursaydı daha yerinde bir karar olurdu şeklinde yorumların yapılmasına neden oldu. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
saatlerce pesinden kostular kurbanlik dana ilceyi birbirine katti uxhQ8uC7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Saatlerce peşinden koştular: Kurbanlık dana ilçeyi birbirine kattı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kurban pazarından kaçan dana, saatler süren kovalamacanın ardından veteriner hekimin sakinleştirici iğnesiyle yakalandı.

İnebolu ilçesi İkiçay mevkiinde kurulan kurban pazarında bulunan bir dana, sahibinin elinden kaçarak pazardan uzaklaştı. Şehit Rahmi Yılmazer Caddesi üzerinden ilçe merkezine doğru koşan kurbanlık dana, sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Cadde üzerinde kendisini yakalamaya çalışan vatandaşlara da saldıran dana, ilçede hareketliliğe neden oldu. Otobüs Terminali’ne kadar kaçan hayvan, burada ekipler tarafından kontrol altına alınmaya çalışıldı. Kurbanlık dana, veteriner hekimin yaptığı sakinleştirici iğnenin ardından etkisiz hale getirildi. Ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla yeniden kurban pazarına getirilen dana, sahibine teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin