blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Temmuz, 2025 13:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

CHP’li Akay’dan Orman Köylüleri İçin Bakanlığa Çağrı: “Sorunları Görün, Çözüm Üretin”

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Karabüklü orman köylülerinin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gündeme taşıdı.

Akay, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Orman Genel Müdürlüğü’ne çağrıda bulunarak orman köylülerinin yaşadığı mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini istedi.

“Orman Köylüsünün Cebine Bir Yıldır Kuruş Girmedi”

Orman emekçilerinin bir yıldır gelir elde edemediğini belirten Akay, bölme fiyatlarının hâlâ açıklanmadığını ifade etti. Akay, “Orman köylülerimizin sorunları bitmiyor, sorunları görmezden geliniyor. Yaklaşık bir ay önce damgalaması bitirilen emvallerin hâlâ bölme fiyatı belli olmadı. Geçimini sadece orman işinden sağlayan emekçilerimizin cebine bir yıldır kuruş girmedi. Orman Genel Müdürlüğüne soruyoruz: Fiyat belirlemesi için neyi bekliyorsunuz?” diyerek sürecin hızlandırılmasını talep etti.

“Orman Yolları Tehlike Saçıyor”

Konuşmasında Karabük’teki orman yollarının durumuna da değinen Akay, kötü yol koşullarının sık sık kazalara yol açtığını söyledi. Akay, “Karabük ilimizdeki orman ve orman yollarına bağlı yollardaki kazaların ardı arkası kesilmiyor. Bunun en önemli sebebi, orman yollarının sağlıklı olmaması, mevcut yolların kullanılmaz hâle gelmesidir. Tüm orman yolları yenilenmeli, sağlıklı ve güvenli bir şekilde orman emekçilerimizin hizmetine sunulmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Yetkililer Artık Ses Versin”

CHP’li Akay, konuşmasının sonunda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya seslenerek, “Orman köylülerimizi artık görün, sorunlarına kulak verin, çözüm üretin” çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Şubat, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını sürdürdü

Trendyol Süper Lig’in 22. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor, maçın hazırlıklarını sürdürdü.
Çaykur Rizespor, Trendyol Süper Lig’in 22. Haftasında deplasmanda karşılaşacağı Gençlerbirliği karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Cengiz Tesislerinde Teknik Direktör Recep Uçar yönetiminde salonda başlayan idman sonrasında ısınma hareketleriyle sahada devam etti. Pas çalışmasıyla devam eden antrenman ardından dar alanda oynanan çift kale maçlarla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin