Reklam
Reklam

CHP’li Akay, Kardemir Emekçilerinin Tbmm’deki Sesi Oldu

kardemir
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
05 Mart, 2025 12:36 tarihinde yayınlandı
0

CHP Karabük Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, KARDEMİR çalışanlarının taleplerini TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi.

Saat ücretlerine yüzde 73 artış yapılması başta olmak üzere, KARDEMİR çalışanlarının tüm taleplerini TBMM’de dile getiren CHP’li Akay, iktidar sıralarına seslenerek, ‘KARDEMİR emekçilerinin sesine kulak verin, taleplerini karşılayın” çağrısında bulundu.

KARDEMİR İşçileri, Saat Ücretlerine Yüzde 73 Artış Talep Ediyor

KARDEMİR çalışanlarının taleplerini TBMM’de dile getiren CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, “Türkiye’nin ağır sanayideki ilk göz ağrısı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla; Cumhuriyetimizin ağır sanayi hamlesinin başladığı topraklarda yeşeren ve Çeliğin Başkent’ine dönüşen Karabük’ümüzün iftihar abidesi olan KARDEMİR’de çalışan emekçilerimizin haklı taleplerini dile getirmek istiyorum.” dedi.

KARDEMİR çalışanlarının saat ücretlerine yüzde 73 artış talep ettiklerini de söyleyen Akay, “Ekmeğini demirden çıkaran KARDEMİR’de alın teri akıtan emekçilerimiz, 2025-2026 yıllarını kapsayacak olan toplu iş sözleşmesinde saat ücretlerine ilk altı aylık dilim için yüzde 73 oranında artış yapılmasını talep ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

Emekçilerin Sesine Kulak Verin, Taleplerini Karşılayın

Kardemir çalışanlarının taleplerini sıralayan CHP’li Akay, “Yeni işe başlayan işçiler beş yılını doldurmadan kademelerine geçiş yapamıyor, bu da emekçilerin düşük maaş almalarına neden oluyor. KARDEMİR işçileri bu çalışma süresinin 3 yıla indirilmesini, fazla mesai çalışmalarının bitirilmesi için personel alımının yapılmasını, KARDEMİR’in temelinin atıldığı ve Karabük’ün dönüm noktası olan 3 Nisan’da KARDEMİR emekçilerine bir maaş ikramiye verilmesini istiyorlar. KARDEMİR emekçilerinin sesine kulak verin, taleplerini karşılayın.” şeklinde konuştu.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin

Eşi tabutuna son kez sarıldı, babası namazını kıldırdı: AFAD personeline hüzünlü veda

esi tabutuna son kez sarildi babasi namazini kildirdi afad personeline huzunlu veda vat3eczE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde arama kurtarma faaliyeti sırasında botun devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan, memleketi Bolu’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Eşi tabuta sarılarak gözyaşları dökerken, acılı baba oğlunun cenaze namazını kıldırdı.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde 2 gündür kayıp olarak aranan 23 yaşındaki Volkan Civelekoğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı. Civelekoğlu’nun cenazesinin sudan çıkarıldığı esnada debisi aniden yükselen derede, AFAD ekibini taşıyan bot devrildi. Akıntıya kapılan 4 AFAD personelinden 3’ü mesai arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılırken, Ömer Faruk Özkan (28) sulara kapılarak hayatını kaybetti. Görevi başında vefat eden kahraman AFAD personelinin cenazesi, memleketi Bolu’ya sevk edildi.

Tayin bekliyordu, geride 10 aylık bebeği kaldı

Ömer Faruk Özkan’ın vefat haberi, memleketi Bolu’nun Hamzabey köyüne ateş düşürdü. Rize’den Bolu’ya tayin istediği öğrenilen Özkan’ın, bayram tatili sonrasında ailesini memleketi Bolu’da bırakarak görev yeri Rize’ye döndüğü ortaya çıktı. Genç personelin, bir hafta sonra Ankara’da katılacağı eğitimler öncesinde son görevine çıktığı öğrenilirken, geride eşi ve henüz 10 aylık olan bebeğini bıraktı.

“Seninle gurur duyuyorum”

Dün gece saatlerinde memleketi Bolu’ya getirilen genç AFAD çalışanının cenazesi, bugün helallik alınmasının ardından Hamzabey Köyü Camii’ne getirildi. Cenaze töreni öncesinde eşi Kübra Özkan gözyaşlarına hakim olamadı. Hayat arkadaşının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre ağlayan Kübra Özkan’ın, “Seninle gurur duyuyorum, inşallah biz de o mertebeye erişiriz” şeklindeki feryadı cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.

Cenaze namazını acılı baba kıldırdı

İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenini acılı baba Şükrü Özkan kıldırdı. Törene; AFAD Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, AFAD Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Ali Öncü, Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, Bolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emrullah Öztürk, Bolu İl Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkanvekili M.Tuna Özcan’ın yanı sıra çok sayıda AFAD, itfaiye ve jandarma personeli ile vatandaşlar katıldı.

“Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz”

Oğlunun cenaze namazını kıldıran acılı baba Şükrü Özkan, “Değerli devlet büyüklerim, kıymetli cemaatim, Allah razı olsun sizlerden. Bu kederli günümüzde bizim yanımızda oldunuz. Dilin lal olduğu, kelimelerin bir şey ifade etmediği şu anda, ’Mallardan, ürünlerden, evlatlardan eksiltmek suretiyle sizi deneriz, sabredenlere müjdele’ buyuruyor Rabbimiz. Bana düşen sabır. Sabredenlerden olmayı, Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz” dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, mesai arkadaşlarının ve sevenlerinin omuzlarında taşınarak köy mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin