CHP’li Akay Karabük’ün sağlık yatırımlarında takibini sürdürüyor
CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Karabük merkez ve Safranbolu’da planlanan sağlık yatırımlarıyla ilgili Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na üç ayrı yazılı soru önergesi verdi.
Akay, Karabük Merkez Bayır Mahallesi’nde yapılması planlanan Sağlıklı Hayat Merkezi ve 4 Aile Hekimliği Birimli ASM projesinin hangi aşamada olduğunu, proje bedelinin ne kadar olduğunu ve 2025 yılı yatırım programına ödenek ayrılıp ayrılmadığını sordu. Ayrıca merkezin aşı, obezite ve beslenme danışmanlığı, sigara bırakma, kanser taramaları gibi hangi hizmetleri sunacağı, personel atamaları ve donanım bütçesiyle ilgili ayrıntılı bilgi talep etti.
Milletvekili Akay, diğer önergesinde Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Ovacuma’ya yapılması planlanan 2 Aile Hekimliği Birimi, ASM ve 112 Acil Sağlık İstasyonu yatırımını gündeme getirdi. Projenin aşaması, ödenek durumu, proje bedeli, kaç ambulans ve personelin görev yapacağı ve istasyonun Safranbolu ile çevre köylerde acil sağlık hizmetine etkileri konusunda bilgi istedi. Yatırımın mevcut sağlık altyapısındaki eksiklikleri giderip gidermeyeceğini de sordu.
Üçüncü soru önergesinde ise Safranbolu Bağlarbaşı Harmanlar Mevkii’nde planlanan Sağlıklı Hayat Merkezi, 8 Aile Hekimliği Birimli ASM ve 112 Acil Sağlık İstasyonu projesini gündeme taşıyan Akay, projenin hangi aşamada olduğunu, ne zaman başlayıp ne zaman tamamlanmasının planlandığını, kadro planlamalarının yapılıp yapılmadığını ve merkezin sunacağı hizmetlerin neler olacağını Sağlık Bakanı’na yöneltti.
Akay, bölgenin artan nüfus yoğunluğuna dikkat çekerek aile hekimliği, ebe, hemşire ve diğer sağlık personeli atamalarının planlanması gerektiğini belirtti. Yapılacak yatırımların yalnızca fiziki binalardan ibaret olmaması gerektiğini vurgulayan Akay, donanım, test imkânları ve uzman personel desteğiyle sağlık altyapısının güçlendirilmesinin önemine işaret etti.
Ben bu beyefendiye oy falan vermedim adını bile hiç duymadım seçim zamanı lakin dikkatimi çeken şey ise mecliste sürekli tek başına Karabükün adını yanması projeler hakkında bilgi paylaşması oluyor… Ben CHP zihniyetine karşı birisiyim lakin adam Karabük için çalışıyor hakkını yememek lazım helal olsun aldığın maaş… Akpde iki tane vekilimiz var ama mecliste ürettikleri bir proje duyamadık… Köy ziyaretleri adı altında paylaşımlarını görüyoruz sadece… Neyse ALLAH cümle Müslümanlara hidayet versin diyeceğim bu kadar
KARDEMİR A.Ş.’de üst yönetimde görev değişikliği yaşandı.
Şirketin Kamu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamaya göre, Genel Müdür Dr. Dursunali Yaşacan, 19.12.2025 tarihi itibarıyla görevinden ayrıldı.
Bu ayrılışla birlikte boşalan Genel Müdürlük görevine, Yönetim Kurulu kararıyla Niyazi Aşkın Peker’in asaleten atanmasına karar verildi.
Söz konusu görev değişikliği, şirket tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirim ile kamuoyuna duyuruldu.
Ben bu beyefendiye oy falan vermedim adını bile hiç duymadım seçim zamanı lakin dikkatimi çeken şey ise mecliste sürekli tek başına Karabükün adını yanması projeler hakkında bilgi paylaşması oluyor… Ben CHP zihniyetine karşı birisiyim lakin adam Karabük için çalışıyor hakkını yememek lazım helal olsun aldığın maaş… Akpde iki tane vekilimiz var ama mecliste ürettikleri bir proje duyamadık… Köy ziyaretleri adı altında paylaşımlarını görüyoruz sadece… Neyse ALLAH cümle Müslümanlara hidayet versin diyeceğim bu kadar
Ömer bey
•Ben bu beyefendiye oy falan vermedim adını bile hiç duymadım seçim zamanı lakin dikkatimi çeken şey ise mecliste sürekli tek başına Karabükün adını yanması projeler hakkında bilgi paylaşması oluyor… Ben CHP zihniyetine karşı birisiyim lakin adam Karabük için çalışıyor hakkını yememek lazım helal olsun aldığın maaş… Akpde iki tane vekilimiz var ama mecliste ürettikleri bir proje duyamadık… Köy ziyaretleri adı altında paylaşımlarını görüyoruz sadece… Neyse ALLAH cümle Müslümanlara hidayet versin diyeceğim bu kadar