CHP’Lİ AKAY, KARABÜK’ÜN HASTANE SORUNLARINI TBMM’YE TAŞIDI - Karabük Haber Postası
2 4
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Mayıs, 2024 17:39 tarihinde yayınlandı
0
0

CHP’Lİ AKAY, KARABÜK’ÜN HASTANE SORUNLARINI TBMM’YE TAŞIDI

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Karabük’ün hastane sorunlarını TBMM Genel Kurul gündemine taşıdı.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Milletvekili Akay, Karabük’ün sağlık alanında gerekli yatırımları almadığının altını çizerek gelen yatırımların da yanlış uygulamalar neticesinde heba olduğuna vurgu yaptı.

Karabük’ün Sağlık Alanındaki Sorunları Say Say Bitmiyor

Karabük’ün sağlık alanında gerekli yatırımları alamadığına ifade ederek bu alanda büyük bir israf zinciri olduğunu dikkat çeken Milletvekili Akay, “Karabük Beşbinevler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi 2015 yılında yıkıldı, yerine 14 milyon liraya Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu inşa edildi. Kaba inşaat bittikten sonra 2021 yılında binayı MYO yapmaktan vazgeçiyorlar ve 10 milyon lira daha harcayarak binayı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası hâline getiriyorlar. Ovacık’taki Devlet Hastanesine de 10 milyon bedelle çıkıyor, zemin kaydı için hastane yarım kalıyor, yapılamıyor. Eskipazar Devlet Hastanesi açılışından kısa bir süre sonra boşaltılmak zorunda kalınıyor. Hastanede zemin kayması nedeniyle göçmeler meydana geliyor, temelindeki kayma nedeniyle de sağlık hizmeti yapılamaz hâle geliyor.” dedi.

Kaynakların Çöpe Gitmesine Neden Olan Müsebbiplerden, Kamu Zarar Tazmin Edilmesi Gerekiyor

Milli kaynakların çöpe gitmesine neden olan müsebbiplerden kamu zararlarının tazmin edilmesi gerektiğini ifade eden CHP’li Akay, “Sayın Cumhurbaşkanımız, 100 milyarlık tasarruftan bahsediyor. Şimdi, bu tasarrufların yapılabilmesi için denetim mekanizmasının artırılması gerekiyor. Bunun için hepimize görev düşüyor. İşi yanlış yaparak kaynakların çöpe gitmesine neden olan müsebbiplere gerekli cezaların verilmesi ve kamu zararlarının da tazmin edilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin