blank
Karabük Postası tarafından
10 Mayıs, 2024 17:39 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

CHP’Lİ AKAY, KARABÜK’ÜN HASTANE SORUNLARINI TBMM’YE TAŞIDI

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Karabük’ün hastane sorunlarını TBMM Genel Kurul gündemine taşıdı. TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Milletvekili Akay, Karabük’ün sağlık alanında gerekli yatırımları almadığının altını çizerek gelen yatırımların da yanlış uygulamalar neticesinde heba olduğuna vurgu yaptı. Karabük’ün Sağlık Alanındaki Sorunları Say Say Bitmiyor Karabük’ün sağlık alanında gerekli yatırımları alamadığına ifade ederek bu alanda büyük bir israf zinciri olduğunu dikkat çeken Milletvekili Akay, “Karabük Beşbinevler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi 2015 yılında yıkıldı, yerine 14 milyon liraya Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu inşa edildi. Kaba inşaat bittikten sonra 2021 yılında binayı MYO yapmaktan vazgeçiyorlar ve 10 milyon lira daha harcayarak binayı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası hâline getiriyorlar. Ovacık'taki Devlet Hastanesine de 10 milyon bedelle çıkıyor, zemin kaydı için hastane yarım kalıyor, yapılamıyor. Eskipazar Devlet Hastanesi açılışından kısa bir süre sonra boşaltılmak zorunda kalınıyor. Hastanede zemin kayması nedeniyle göçmeler meydana geliyor, temelindeki kayma nedeniyle de sağlık hizmeti yapılamaz hâle geliyor.” dedi. Kaynakların Çöpe Gitmesine Neden Olan Müsebbiplerden, Kamu Zarar Tazmin Edilmesi Gerekiyor Milli kaynakların çöpe gitmesine neden olan müsebbiplerden kamu zararlarının tazmin edilmesi gerektiğini ifade eden CHP’li Akay, “Sayın Cumhurbaşkanımız, 100 milyarlık tasarruftan bahsediyor. Şimdi, bu tasarrufların yapılabilmesi için denetim mekanizmasının artırılması gerekiyor. Bunun için hepimize görev düşüyor. İşi yanlış yaparak kaynakların çöpe gitmesine neden olan müsebbiplere gerekli cezaların verilmesi ve kamu zararlarının da tazmin edilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Eylül, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da sağanak: Fındık bahçeleri göle döndü

Samsun’un Çarşamba ilçesinde tesirli olan sağanak yağış sonrası fındık bahçeleri sular altında kaldı.
Dün başlayan yağış, sabah saatlerinde şiddetini artırarak ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Sağanakla birlikte Çarşamba’nın birtakım mahallelerinde fındık bahçeleri adeta göle döndü. Hasat devrinde yaşanan su taşkını üreticileri güç durumda bırakırken, vatandaşlar yıllardır tahlil bekledikleri deşarj çalışmalarının yetersizliğinden yakındı.
Fındık bahçesi ziyan gören Akçatarla Mahallesi’nin eski muhtarı Namık Özkan, "Bahçelerimizin son hali bu biçimde. Fındıklarımız komşu bahçelere, oradan da kanallara gitti. Bu da Allah’tan gelen bir şey, iyisi olsun" dedi.
Mahalleliler, her yıl birebir sorunu yaşadıklarını lisana getirerek kalıcı tahlil bulunması için yetkililere davette bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin