Reklam
Reklam

CHP’DEN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

chgp2
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
19 Mart, 2025 16:10 tarihinde yayınlandı
0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye genelinde ortak basın açıklamasında bulundu.  Karabük’te CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, ortak basın açıklamasını şöyle kaydetti: “Türkiye, halkın seçme ve seçilme hakkını, halkın iradesini ve seçtiklerini hedef alarak siyasi ömrünü uzatmaya çalışan Erdoğan iktidarının büyük siyasi saldırısıyla güne başladı. Erdoğan ve çevresindeki dar çıkar grubu halkın seçme ve seçilme hakkına açık bir darbe girişiminde bulunmuştur. Bu, millete topyekun bir saldırıdır. 

Ülkemizde yapılan son seçimde halkın iradesiyle Cumhuriyet Halk Partimiz Türkiye’nin birinci partisi olmuştur. Milletin iradesiyle yükselen bu büyük güç, halkçı belediyecilik anlayışıyla, ön seçim kararlılığıyla, şeffaf ve adil yönetim ilkeleriyle iktidarın korkulu rüyası haline gelmiştir. Ve şimdi, seçimle kazanamayacaklarını anlayanlar, zorbalığa başvurmaktadır! Hedef alınan yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi değil, milletin ta kendisidir.

Erdoğan’ı sandıkta 4 kez yendiği için defalarca iktidarın saldırılarının hedefi olan Cumhurbaşkanı Ön Seçim Adayımız, Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve İstanbul’daki çalışma arkadaşları, belediye başkanlarımız, yol arkadaşlarımız, gazeteciler, fikir insanları, toplumun her kesiminden yurttaşlar bu sabah itibariyle gözaltına alınmıştır.

Bu Bir Darbedir!

Milletin yerine karar vermek, halkın iradesinin yerine geçmek ya da ona engel olmak için güç kullanmak darbedir. Şu anda bir sonraki cumhurbaşkanını milletin belirlemesine engel olmak üzere bir güç devrededir. Bu güç, ülkeyi kendi iktidarı için rehin almak isteyen dar ve küçük bir çıkar grubudur. Bu güç bertaraf edilmezse, 86 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliği kalmayacak, ülkemiz felakete sürüklenecektir.

Aynı şekilde, her türlü pervasızlığı kendine hak gören bu siyasi azınlık, bu sabah itibariyle Cumhuriyetimizin 100 yılı aşan temel ilkelerini ve işleyişini askıya almak ve çok partili demokrasi hayatımızı yok etmek için de harekete geçmiş durumdadır.

Değerli yurttaşlarımız,

Ekrem İmamoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi, adalet ve demokrasi talep eden herkesin ortak sesi, ortak nefesidir, ortak iradesidir.” ifadelerinde bulundu.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin

Aladağ Şenlikleri 5 Temmuz’da düzenlenecek

Aladag Senlikleri 5 Temmuzda duzenlenecek
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
15 Haziran, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Kalkınma ve Dayanışma Derneği (KAR-DER) tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Aladağ Şenlikleri, 5 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek. Şenlik öncesinde KAR-DER tarafından Yenişehir Havuzlu Bahçe’de basın toplantısı düzenlendi.

Dernek yönetiminin de katıldığı toplantıda konuşan KAR-DER Başkanı Murat Gül, tüm Karabük halkını şenliğe davet etti. Şenliklerin Karabük’ün birlik ve beraberlik ruhunu güçlendiren önemli organizasyonlardan biri olduğunu belirten Gül, etkinliğin sadece bir eğlence programı olmadığını, aynı zamanda kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Aladağ Şenlikleri’nin yıllardır hemşehrileri aynı çatı altında buluşturduğunu vurgulayan Gül, “Bu şenlikler Karabük sevgisinin, memleket aidiyetinin ve ortak değerlerimizin güçlü bir yansımasıdır. Farklı düşüncelere ve yaşam tarzlarına sahip olabiliriz ancak söz konusu Karabük olduğunda ortak paydamız kardeşlik ve dayanışmadır” dedi.

Basının toplumsal birlikteliğin güçlenmesinde önemli bir rol üstlendiğine dikkat çeken Gül, yerel medya kuruluşlarının şehrin kültürel ve sosyal değerlerinin kamuoyuna aktarılmasında büyük katkı sağladığını söyledi.

5 Temmuz’da gerçekleştirilecek 8. Aladağ Şenlikleri’nde tüm Karabüklüleri bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirten Gül, vatandaşları etkinliğe katılmaya davet etti.

KAR-DER Başkanı Murat Gül, organizasyona verdikleri desteklerden dolayı Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya, KAR-DER Başkan Yardımcısı ve İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kırman’a ve basın mensuplarına teşekkür etti.

Toplantı, karşılıklı sohbet ve kahvaltı programının ardından sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin