Nurettin Acar tarafından
28 Temmuz, 2020 13:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

CHP’den KARDEMİR Bağımsız Üyelerine Tepki

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş (KARDEMİR) Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri Ömer Faruk Öz, Bülent Gedikli ve Mehmet Erdoğan’ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy'un TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamalara (CHP Zihniyeti) diyerek tepki göstermesine CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır da yaptığı açıklama ile cevap verdi. CHP İl Başkanı Abdullah Çakır; bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinin yaptıkları açıklama ile kendi durumlarını ortaya koyduğunu ifade ederek, “Kardemir A.Ş’ne SPK tarafından idari denetimi de sağlaması için Yönetim Kurulu olarak atanmış, üç eski siyasi; temelleri Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün emriyle bizzat İsmet İnönü tarafından atılan Karabük ve bölge halkı için son derece önemli olan, CHP tarafından her dönem kollanmış, korunmuş milli kaynaklardan milli eserler ürettiği için sahiplenmiş, KARDEMİR için TBMM’de konuşma yapan Vekilimiz ve partimiz hakkında hiçte hoş olmayan açıklamalar yaparak kendi durumlarını ortaya koymuşlardır. Bu üç şahıs, ““Bir milletvekilinin birilerinin şahsi hesap ve emellerine hizmet edecek şekilde kurgulanan bu kadar asılsız ve cahilane bir açıklama yapması ya tecrübesizliğinden ya da CHP zihniyetinin her zaman yaptığı iftira siyasetinden kaynaklanmaktadır.” Anlayışınızı esefle kınıyor, ret ediyor, kendilerini edep ve saygıya davet ediyoruz. CHP Türkiye partisidir, Karabük’te Karabüklülerin düşüncelerini aktarmak bizlerin görevidir TBMM de konuşulanları Karabük halkı 24 saat konuşmakta, bilmektedir. Hiçbir güç ve hak size “CHP zihniyeti” diyerek İnsanları ötekileştirme fırsatı veremez.. Unutmayın bugün KARDEMİR imkanlarından yararlanmanız, yöneticilik yapmanızın tek nedeni, dün temelinin atılmasını sağlayan ve yine dün kapatılma kararı alındığında konuyu TBMM taşıyarak, bacaların tütmesini bugünlere kadar sağlayan, her fırsatta KARDEMİRSİZ Karabük olmaz anlayışını tekrar eden CHP anlayışı sayesindedir. Ve unutmayın Karabük halkı neler yaptığınızı çok iyi bilmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kadın cinayetinde sanığa müebbet hapis

SAMSUN (İHA) – Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 14 Ekim 2023 tarihinde dini nikahlı eşi Huriye Özkan’ı bıçakla öldüren Ömer Teker (50), mahkemece ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına çarptırıldı.
Olay, 14 Ekim 2023 tarihinde saat 23.30 sıralarında Vezirköprü ilçesi Tikenli Mahallesi’ndeki bir parkta meydana geldi. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Ömer Teker, dini nikahlı eşi Huriye Özkan’ı konuşmak mazeretiyle parka çağırdı. Parkta çıkan tartışmada yanında getirdiği bıçakla Huriye Özkan’ı bıçakladı. Annesini muhafazaya çalışan kızı N. Özkan (17) da atakta yaralandı. Ağır yaralanan anne ve kızı Vezirköprü Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Huriye Özkan tüm müdahalelere karşın kurtarılamazken, kızı yaralı olarak kurtuldu. Olay sonrası kaçan Ömer Teker, emniyet güçleri tarafından yakalanarak tutuklandı.

Kadın cinayetinde en ağır ceza
Vezirköprü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Ömer Teker hazır bulundu. Mahkeme heyeti, sanığın hareketinin "kadına karşı taammüden öldürme" hatasını oluşturduğu kanaatine vararak, ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.
Duruşmayı Samsun Barosu Bayan Hakları Kurulu Lideri Av. Hale Günaydın, kadın dernekleri, Huriye Özkan’ın yakınları ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Adliye önünde basın açıklaması
Duruşma öncesi Vezirköprü Adliyesi önünde bayan hakları savunucuları tarafından yapılan basın açıklamasında, "Huriye Özkan’ı unutmayacağız, unutturmayacağız" denildi.
Basın açıklamasına CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, vatandaşlar ve merhume Huriye Özkan’ın kızı N. Özkan da katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.