Haber Merkezi tarafından
22 Kasım, 2024 23:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

CHP’den Görme Engelliler Ulusal Satranç Etkinliği

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, görme engelli bireyler için düzenlediği Ulusal Satranç Etkinliği'nin kayıtlarının başladığını duyurdu.

2 Aralık 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleşecek etkinlik için yüzde 40 ve üzeri görme engeli bulunan ve 18 yaşını doldurmuş vatandaşların, ikamet ettikleri ildeki CHP İl Başkanlıklarına başvurmaları gerektiği açıklandı.

Türkiye genelinde 81 ilde yapılacak eleme müsabakalarının kazananlarının 1 Aralık 2024’te Ankara’daki final etkinliğine bir refakatçi eşliğinde katılabilecekleri belirtildi. Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım, konaklama ve yemek masrafları CHP tarafından karşılanacağı duyuruldu.

Final müsabakaları, CHP Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Sayın Özgür Özel’in ev sahipliğinde düzenlenecek. Tüm katılımcılara katılım belgesi ve madalya, ilk üçe giren sporculara ise kupa verilecek.

Etkinliğe katılmak isteyenlerin, 27 Kasım 2024 tarihine kadar CHP İl Başkanlıklarına başvurarak katılım formunu doldurmaları gerekiyor.

blank
Haber Merkezi tarafından
18 Nisan, 2025 16:41 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Uyuşturucu Operasyonu

Karabük’te uyuşturucu ile mücadele kapsamında düzenlenen iki ayrı operasyonda, toplamda 107,87 gram metamfetamin maddesi, bir pompalı tüfek ve yedi kartuş ele geçirildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan iki şahıstan biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen istihbari ve saha çalışmaları sonucunda, uyuşturucu ticaretine yönelik iki ayrı operasyon gerçekleştirildi.

İl merkezinde yapılan ilk operasyonda, durumundan şüphelenilen S.K. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada daralı ağırlığı 99,10 gram olan metamfetamin maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan S.K. hakkında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" (TCK 188) ve "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak" (TCK 191) suçlarından adli işlem başlatıldı. Şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak Karabük Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Merkezde düzenlenen ikinci operasyonda ise A.B. isimli şahsın üst aramasında 8,77 gram metamfetamin, bir adet pompalı tüfek ve yedi adet kartuş ele geçirildi. A.B. hakkında da "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak" (TCK 191) ve "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçlarından adli işlem yapıldı.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Karabük halkını ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi uyuşturucu madde ve türevlerinin zararlarından korumak, her türlü suçu olmadan önce engellemek amacıyla çalışmalarımız büyük bir dikkat, duyarlılık ve özveriyle devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.