CHP’den Belediye Hizmetlerine Eleştiri - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Kasım, 2021 12:34 tarihinde yayınlandı
0
0

CHP’den Belediye Hizmetlerine Eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Karabük Merkez İlçe Başkanı Mustafa Erten, Karabük Belediyesinin plansız ve  programsız bir şekilde  belediye hizmetlerinin devam ettiğini belirterek, şehir trafiğinin ise içler acısı halde olduğunu caddelerin otoparka dönüştürülmesi ile şehir içi trafiğin çekilmez hale geldiğini söyledi.

Erten yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Atatürk’ün emri ile İsmet İnönü’nün temelini attığı Demir Çelik Fabrikası ile kurulan Cumhuriyet Kenti Karabük’e kuruluşundan bu yana yapılan plansız ve programsız belediye hizmetleri günümüzde de devam etmektedir. Önünde şehir yapılandırılmasına örnek olabilecek Yenişehir gibi bir mahalle varken seçilememe kaygısı ile Cumhuriyet kenti Karabük gece kondu görünümünden kurtarılamamıştır.

Şehir trafiği desen içler acısı. Caddeleri otoparka dönüştürüldüğü için şehir içi trafiği çekilmez hale gelmiştir. Cuma günleri Cuma pazarı ortasından Aydınlık evler, Kayabaşı, Hürriyet Mahallesi gidiş yolunun Pazar münasebetiyle trafiği felç ettiği, kazalara sebebiyet vermeden buna bir çözüm bulunması gerekmektedir.Şehir içi ve şehir dışı trafiğini rahatlatması düşüncesi ile yapılan battı çıktının ne şehir içi, ne de şehir dışı trafiğinde bir rahatlatma meydana getirmediği de görülmektedir.

Karabük için yapılacak yatırım projelerinin STK’ ların da görüşü alınarak topoğrafik konumuna uygun yapılması.

Albay Karaoğlanoğlu caddesinin otopark konumundan çıkartılarak şehir trafiği biraz olsun rahatlatılmalıdır.

Akşamları Karabük’ün yaşanabilir bir şehir haline getirilebilmesi için çalışma yapılmalıdır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin