blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Aralık, 2024 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

CHP’den AK Parti’ye ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Devrim Dural ve Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’la biraya geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Devrim Dural ve Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan ve ekibine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi ekibini Başkan Çağlayan ve meclis üyeleri karşıladı.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, “Sizleri ziyaret etmiştik. Sizlerin aracılığıyla bütün örgütünüze hoşgeldiniz diliyorum. Zonguldak’la ilgili konuşacaklarımız iş birliklerimiz olacak. Neticede bizimde düşüncemiz ve değerlendirmemiz Zonguldak’ta yapılacak her iş hemşerilerimize yapılıyor. Bizim yapabileceğimiz yardımcı olabileceğimiz noktalar varsa bunları da seve seve yaparız" dedi.
Cumhuriyet Halk partisi İl Başkanı Devrim Dural ise "Değerli başkanımıza ve örgütünüze hoşbulduk diliyoruz. Aslında bakarsanız daha öncesinde de gelmek istiyorduk. Sizlere bir nezaket ziyaretinde bulunmak istiyorduk. Yeni görevinizinin Zonguldak’a ve sizlere hayırlı olmasını diliyoruz. Dolayısıyla her ne kadar ulusal bazda bir birine rakip iki partide olsak yerel ölçekte düşündüğümüz zaman sizlerin de söylediği gibi belli alanlarda iş birliğinin belli alanlarda istişarenin yapılmasının gerekliliğini kalben inanıyoruz. Zonguldak’ımızın içinde bulunduğu bir çok sorun var. Bunların birlikte konuşulması gerektiğine inanıyoruz. Bu sorunlar malum hepinizin bildiği gibi kamu yatırımlarının gecikmesi trafikte yaşanan sıkıntılar. İşsizlik problemleri. Türkiye Taşkömürü Kurumunun norm kadroya kavuşturulması. Gibi bir çok sorunlar yaşıyoruz. Bunları ancak hep birlikte aşabiliriz. Hem istişare yapmak, hem düşüncelerimizi paylaşmak”diye konuştu.
Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem geç kalınmış bir ziyaret olduğunu söyleyerek, “Bende sevgili başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizleri kabul ettiği için. O nezaketen söyledi geç kalmış bir ziyaret. Hepimizin yoğunlukları oldu. Vaktiyle gelemedik. Hem geçmişi telafi edelim dedik. Hemde iadeyi ziyaret edelim dedik. Mustafa başkanımızla daha önce belediye meclis üyeliği görevi yaptık. Aslında her ikimizde Zonguldak’ın sorunlarına hakimiz. Geçtiğimiz dönemde 31 Mart yerel seçimlerinde bir yarıştı. Güzel bir yarış oldu. Kazanan Zonguldak oldu. Siyaseten parti olarak biz kazandık ama asıl önemli olan bundan sonra Zonguldak’ın neler kazanacağı. Bu anlamda onların bizlere tavsiyeleri. Bizim için çok kıymetli. Bizim Zonguldak’ın çözülmedi gereken sorunları var. Hem yerel hem genelde karşılıklı fikir alışverişi var.” şeklinde konuştu.
Ziyaret basına kapalı olarak sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
30 Ocak, 2026 15:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Yangın tüpü atan firmalara uyarı

Karabük’te yangın söndürücü cihazlar, tüpler ve asansörler başta olmak üzere birçok sanayi ürününün piyasa gözetimi ve denetimi, 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde Karabük İl Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Yangın söndürme cihazları ve yangın söndürme tüpleri, piyasaya ilk arz edildikten sonra Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’te belirtilen periyotlarla muayene, bakım ve yeniden dolum süreçlerine tabi tutuluyor. Bu kapsamda bakım ve muayene işlemlerinin yılda en az bir kez (altı aydan az olmamak kaydıyla), yeniden dolum işlemlerinin ise dört yılda bir yapılması gerekiyor.

Söz konusu işlemlerin, 19 Nisan 2011 tarih ve 27910 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ÖSG-2011/09 numaralı Mecburi Standart Tebliği’nin 3. maddesi uyarınca, TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi (HYB) bulunan firmalar tarafından gerçekleştirilmesi zorunlu. Firmaların ayrıca TSE 11827 zorunlu standardında belirtilen tüm şartları yerine getirmesi gerekiyor.

Üreticiler, yangın söndürücüleri TS EN3-8, TS EN1866-2 ve TS EN1866-3 standartlarına uygun olarak üretmek ve TS 862-7, TS EN3-7, TS EN3-8, TS EN3-9 ve TS EN3-10 standartları kapsamında gerekli belgelendirmeleri tamamlamak zorunda. Ürünler üzerinde yapılacak işaretleme ve etiketlendirmelerle, yangın söndürücülerin insan, hayvan ve çevre sağlığı açısından güvenli olduğu gösterilerek CE işaretinin iliştirilmesi gerekiyor.

Periyodik muayene, bakım ve yeniden dolum hizmetini sunan firmalar ise, bu işlemlere ilişkin etiketleri, ürünün piyasaya ilk arzında yer alan etiketleri kapatmayacak şekilde ilave etmekle yükümlü. Dağıtıcılar ve satıcılar da, yalnızca teknik mevzuata uygun ve CE işaretli ürünlerin satışını yapmak zorunda bulunuyor.

Yetkililer, Karabük’teki kamu kurum ve kuruluşlarının, yangın söndürücü satışı ve dolumu yapan firmaların TSE Hizmet Yeterlilik Belgelerini dikkatle kontrol etmeleri gerektiğini vurguluyor. Belgelerde firma adresinin güncel olması ve belgenin geçerlilik süresinin dolmamış olması büyük önem taşıyor. Ayrıca kamu kurumlarının, kendi bünyeleri ile ilişkili özel sektör kuruluşlarında bulunan yangın söndürücü cihazların düzenli olarak kontrol edilmesini, bakım ve muayenelerinin zamanında yapılmasını ve cihazların çalışır durumda olmasının teyit edilmesini sağlamaları gerektiği ifade ediliyor. Bu uygulamaların, can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından hayati önem taşıdığı belirtiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin