Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

CHP’de Tartışmalı Kongre

Manşet Yayın: 08.10.2023 16:57 |Güncelleme:28.12.2023 11:57
CHP’de Tartışmalı Kongre

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 12. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen Genel Kurulda mevcut Başkan Vedat Yaşar İl Başkanlığına yeniden seçilirken,  Genel Kurulda zaman zaman tansiyonun yükseldiği gözlendi

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanlığı seçiminde mevcut Başkan Vedat Yaşar yeniden İl Başkanlığı görevine geldi.

Karabük İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Konferans Salonu’ndaki 12. olağan genel kurul toplantısı CHP Zonguldak  Milletvekili, Deniz Yavuzyılmaz’ın divan başkanlığında yapıldı.

Genel Kurala;  CHP Kastamonu Milletvekili Parti Meclisi Üyesi Hasan Baltacı, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Karabük Milletvekili Cevdet Akay,  İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yöneticileri, bazı Siyasi Parti Temsilcileri ile Partililer katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Genel Kurulda gündem maddelerinin sonunda yer alan dilek ve temenniler bölümü yapılan oylama ile öne çekildi.

Ardından Divan Başkanlığına Kongrenin blok liste ile yapılması konusunda önerge verildi. Daha sonra Divan Başkanı dilekçe ile ilgili aleyhte ve lehte konuşmak isteyenlere  söz verdi.  CHP Merkez İlçe Başkanlarından Mehmet Durum önerge hakkında aleyhte konuşmak için küsüye çıkarken, CHP’nin İl eski Başkanlarından Av. Erdoğan Dinçel ile Divan Başkanı Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Dinçel’in de aleyhte söz almak istemesi üzerine Divan Başkanı Yavuzyılmaz, “Her şeye müdahale etmeye çok açıksınız bu işi germeye kararlınız ben bunu anladım. İstediğiniz kadar gerebilirsiniz, el kol hareketi de yapmayın” dedi.

Daha sonra Merkez İlçe eski Başkanı Mehmet Durum, İl eski Başkanı Av. Erdoğan Dinçel blok liste konusunda aleyhte söz alırken, yine İl eski Başkanlarından Abdullah Çakır”da lehte söz aldı. Yapılan konuşmaların ardından Divan Başkanı Yavuzyılmaz yapılacak olan seçimlerin blok liste olarak yapılması önerisini oylamaya sundu. Yapılan oylama sonucu önerge kabul edildi. Oymaya itiraz eden İl eski Başkanı Abdullah Çakır, Divan Başkanını tarafsız olmadığı konusunda eleştirdi. Divan Başkanı Yavuzyılmaz da  “Arkanızı bakmadan oylamayı  nasıl görüyorsunuz, ben buradan görüyorum,  tartışma zemini hazırlamaya çalışıyorsunuz, ben siz uymayacağım bu kongre sağlıklı bir şekilde neticelensin sizi olgun bir tavrı göstermeye davet ediyorum” diyerek  tepki gösterdi.

yapılan protokol konuşmalarının ardından yapılan seçimde mevcut Başkan Vedat Yaşar yeniden CHP İl Başkanı olurken, Yönetim listesi ise şu isimlerden oluştu:

satı Acar, Mehmet Açıkgöz, Varol Akça, Ulaş Aslantaş, Can Nur Aygün, Gökhan Baylan, Hakkı Çetinkaya, Teoman Çoker, Şaban Karakaş, Sinem Kasım, Nevzat Odabaş, İsmet Muzaffer Oral, Kazım Ölmez, Türkan Öner, Halil Özdemir, Birol Sesver, Sadettin Şahin, Şahin Cemal Ünsal, Samet Yılmaz, Enes Yılmaz, Sevinç Hamaloğlu, Şükran Akgül, Hatice Terzioğlu, Osman Sedat Madak, Mehmet Can, Azize İnam, Dilek Bozkurt, Kemal Yirmibeş, Hüseyin Şimşek, Sedat Kör, Ramazan Savaş, Semra Acar, Mustafa Demir, Necdet Dıravacı, Dursun Dörttepe, Yasim Eren, Uğur Gebeş, şaban Kaya, Suat Kavak, İlhan Özden.

Kurultay Delegeleri: Vedat Yaşar, Ali Yavuz, Bahtiyar Acar, Enver Özgü, Elif Köse, Çağla Karadayı. (Ramazan Öztürk)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’a 102 milyon TL’lik orman yatırımı

Dünya Yayın: 30.04.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Samsun’a 102 milyon TL’lik orman yatırımı

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Samsun’a bu yıl 102,5 milyon TL’lik yatırım yapılacak.

Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu yatırım döneminde Samsun’da bulunan 63 projesinin toplam tutarı 102,5 milyon TL. Bu projelerin 42’sini inşaat, 20’sini orman ve 1’ini de hayvancılık projeleri oluşturuyor. Yatırımların 20,5 milyon TL’lik kısmını ağaçlandırma, 46,9 milyon TL’lik kısmını yol yapım/onarın çalışmaları, 12 milyon TL’lik kısmını ORKÖY projeleri, 19,5 milyon TL’lik kısmını fidan üretimi ve 3,5 milyon TL’lik kısmını da odun dışı çalışmalar kapsıyor. 2002 yılında Samsun’da 369 bin 517 hektar alan olan orman varlığı, yapılan çalışmaların ardından 389 bin 478 hektar alana çıkartıldı.

2 milyona yakın 134 türdeki fidan üretilip, Türkiye’ye dağıtılıyor

134 değişik türde fidan üretilen Samsun’da Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bu fidanlar ormanlara dikiliyor, reyonlarda teşhir ediyor ve Türkiye’nin her yerine gönderiliyor. 2024 yılında Samsun’da bulunan Bafra, Vezirköprü ve Samsun fidanlıklarında üretilmesi hedeflenen 1 milyon 850 bin adet fidandan 1 milyon 250 bin adetinin üretimi tamamlandı. Kalan 600 bin fidanının üretimi ise bu yatırım dönemi sonuna kadar tamamlanacak. Ayrıca 2 milyon adet fidanın tamamına ise bakım yapıldı.

Kırsaldan kente göçü önlemek için 12 milyon TL’lik kredi desteği

Orman Köylülerinin Kalkındırılması ve Destekleme Projesi (ORKÖY) faaliyetleri çerçevesinde Samsun’da 2024 yılında süt sığırcılığı (14), üretim geliştirme (traktör-4), tambur (16) ve arıcılık (9) olmak üzere 43 aileye toplamda 12 milyon TL’lik kredi desteği verilecek. ORKÖY kredi destekleriyle proje kapsamında orman köylüsüne ekonomik destek sağlanarak, kırsaldan kente göçün önüne geçilmek amaçlanıyor.

Doğal türler orman köylüsüne gelir kapısı oluyor

Bölge müdürlüğüne bağlı ormanlarda defne, kestane, kocayemiş, taflan, sandal, tavşan memesi, menengiç, mavi yemiş, sumak, ahlat, kuşburnu, kızılcık, yemişen, üvez, yabani erik, böğürtlen, ada çayı, dağ nanesi, kekik, kantaron, sıklamen, salep, alıç ve yabani elma türleri doğal yayılış gösteriyor. Bu kapsamda Samsun’da 25 bin dekar defne ormanından yıllık yaklaşık 1,5 ton üretim yapılırken, köylüye de 16,5 milyon TL gelir sağlıyor. Havza, Kavak ve Çarşamba ilçelerindeki ormanlık alanlarda envanteri yapılan sahalardan yıllık yaklaşık 225 kilo trüf mantarı toplanıyor. Yurt dışından oldukça talep gören mantar türü, orman köylülerine önemli bir gelir kapısı sağlıyor. Ayrıca il genelinde 40 bin dekar kestane ormanında yıllık yaklaşık 400 ton üretim yapılıyor ve köylüye 2,4 milyon TL gelir sağlıyor.

Yatırım faaliyetleri kapsamında müdürlük tarafından 2 milyon TL destek ile bu yıl içerisinde 1 adet ekoturizm rotası oluşturulacak.

Bu yıl içerisinde 1,5 milyon TL ödemek ile 1 adet de bal ormanı oluşturulacak.

Müdürlük tarafından ayrıca bu yıl içerisinde 600 bin TL ödenek ile 2 ton tohum üretilecek.