Ramazan Öztürk tarafından
09 Şubat, 2024 14:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

CHP Yenice’de Seçim Startını Veriyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenice İlçe Başkanı Cevat Özgün, seçim startını  10 Şubat  Cumartesi günü vereceklerini  belirterek,  “Yenice değişimi bizimle yaşayacak” dedi.

CHP Yenice İlçe Başkanı Cevat Özgün,  yaptığı açıklamada şunları söyledi: "31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri için 10 Şubat 2024 Cumartesi günü seçim startımızı vereceğiz. Yenice’mizin sorunlarını bilen kadromuzla halkımızın karşısına çıkıyoruz. Cumartesi günü  saat 13.00’da parti binamız önünden Karabük Milletvekilimiz hemşerimiz Cevdet Akay, Safranbolu’da beş yılda tarih yazarak Safranboluluların gönlünde taht kuran Topuklu Efe namıyla anılan Değerli Belediye Başkanımız Mimar Elif Köse, Karabük Belediye Başkan adayımız “Bizim Bayram” Bayram Karadağ, Karabük İl yöneticilerimiz, ilçe başkanlarımız, partililerimiz ve basın mensuplarının katılımıyla vereceğimiz seçim startımıza tüm Yeniceli hemşerilerimizi davet ediyor, saygılarımızı sunuyorum.” (Ramazan Öztürk)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’teki orman yangınında 120. saate giriliyor

Karabük’te 6 gün evvel başlayan orman yangınında 120. saate girilirken takımların alandaki ağır gayreti sürüyor.
Dün akşam saatlerinde rüzgarın tesiriyle Ovacık ilçesine bağlı Bicikler Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda alevler yine yükseldi. Yangın, grupların uzun uğraşları sonucu yerleşim yerine ulaşmadan denetim altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Kuvvetli toprakta vazife yapan takımlar, canla başla gayret ederken hijyen muhtaçlıklarını da vazife yaptıkları arazözlerden sağlıyor. Günlerdir yangınla uğraş eden gruplar, kıyafetlerini tekraren yıkayıp yine giyerek çalışmalarına devam ediyor.
Yangın bölgesindeki çalışmalar, Orman Genel Müdürlüğü ve çeşitli kurumlardan gelen takviye gruplarının uyumuyla yürütülüyor.
Yangından etkilenen bölgeler ortasında Safranbolu ilçesine bağlı Çavuşlar Mahallesi ile Ovacık ilçesine bağlı Boyalı, Dudaş, Güneysaz, Şamlar, Kışla, Belen, Taşoğlu, Beydini ve Çukur köyleri yer alıyor. Ayrıyeten Karabük Merkez’e bağlı Kamış, Davutlar, Üçbaş, Ortaca, Mehterler, Tandır, Çukurca, Cumayanı, Cemal Ovası ve Üst Kızılcaören köyleri de yangından ziyan gördü.
Adana Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü çalışanından Mustafa Şahin, "Biz Adana Karaisalı’dan geldik. Arazi güç bir arazi. Yangın büyük. Allah herkesin yardımcısı olsun" dedi. Adana’dan farklı noktalar için takımların Karabük’e geldiğini belirten Şahin, daha evvel bu cins yerlerle karşılaşmadıklarını söz etti.
6 gündür Karabük’te bulunan Çankırı Orman İşletme Müdürlüğü gruplarından Samet Özkan, "Ovacık tarafındaydık biz üç gündür. Dün akşam işte buraya geldik. Soğutma çalışmalarımızı yaptık. Şükür şu duman gözükmüyor. Üst baş değerli değil. Kâfi ki ormanlarımız yanmasın" diye konuştu.
Yangınlarla uğraşın kendilerinin misyonu olduğunu aktaran Özkan, şunları söyledi:
"Yani vicdanen de bunu yapmamız gerekiyor. Aslında vazifemiz burası. Mecburuz yani bunu yapmaya. Yeşil vatanı müdafaaya mecburuz. Birinci geldiğimizde takımımla birlikte 50 saat falan uyuyamadık. 2-3 saat uykunun gerisine tekrardan başladık. Ağır bir gayret verdik abi. Bayağı verdik. Hani bütün arkadaşlarım, bütün takımlar orman teşkilatı, gönüllüler falan bayağı bir uğraşımızı verdik."
Günlerdir yangınlarla uğraş ettiklerini lisana getiren Gürhan Ercan, "Biz elimizden geleni yapıyoruz. Takımlara yardımcı oluyoruz. Bizim bir maddi yahut can kaybımız yok. Ormanlarımız çok feci halde yandı. Sinsi bir düşmanla karşı karşıyayız. Biz bunu 3-4 sefer söndürdük. Hafif bir rüzgarda tekrar uyanıyor bir yerden. Ondan sonra bizim emeklerimiz daima bu türlü heba oldu" formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin