Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Mart, 2017 15:02 tarihinde yayınlandı
0

CHP, Vatandaşlara  Çanakkale Menüsü Dağıttı

 

CHP İl Teşkilatı, Çanakkale’de şehit düşen askerleri, savaş sırasındaki yemekleri olan üzüm hoşafı ve yağlı buğday çorbası dağıtarak andı.

Hürriyet Caddesinde yapılan etkinlikte kısa bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Av. Erdoğan Dinçel; “Bugün Çanakkale Zaferimizin 102. yılı. Bu büyük zaferin 102. yılında başta büyük devlet adamı, asker, eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz” dedi.

Dinçel’in konuşmasının ardından vatandaşlara Yağsız tuzsuz çorba ve hoşaf suyu ikramında bulunuldu.

Vatandaşlar ise yaptıkları kısa değerlendirmede; “Askerlerimizin o dönemde yaşadıkları sıkıntıyı bir nebze de olsa hissettik. Şehitlerimizin bize emanet ettiği vatanı korumak için daha fazla gayret etmeliyiz” dediler.

Öte yandan bazı Gençlik Kolları üyelerinin da çarşı merkezinde dükkanları gezerek esnaflara üzüm hoşafı ve yağlı buğday çorbası dağıtması gözlerden kaçmadı.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda cikan yanginda cami kullanilamaz hale geldi 1auyXhhr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.

Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin