Reklam
Reklam
6798ad7facea8
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
28 Ocak, 2025 13:12 tarihinde yayınlandı
0

CHP Milletvekili Akay’dan Bakan Kurum’a Çağrı

“Ödenek Gelmezse 180 Milyon TL Heba Olacak”

2022 yılında yapımına başlanan ve tasarruf genelgesiyle yapımı durdurulan Safranbolu Emek Mahallesi Millet Bahçesi Proje Alanı’nda açıklamalarda bulunan CHP’li Akay, “Ağustos 2024’ten itibaren gerekli ödenekler aktarılmadığı için tamamlanma oranı yüzde 40’larda kalmış durumda. Buraya harcanan paralar biraz daha vakit kaybı olursa heba olacak” dedi.

BİRAZ DAHA VAKİT KAYBI OLURSA HARCANAN PARALAR DA HEBA OLACAK

Yayınlanan tasarruf tedbirleri  genelgesinde, yatırımları yüzde 75’in altında olan yerlerin durdurulmasıyla ilgili karar verildiğini hatırlatan Akay, “Biz de bu konuyu Plan ve Bütçe Komisyonu’nda TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdik, ülke genelindeki millet bahçeleriyle ilgili de bir çalışma yapmıştık. Karabük ve Safranbolu’yla millet bahçeleriyle ilgili de tespitlerimizi belirtmiştik. Karabük millet bahçesinde ilerleme devam ediyor ama Safranbolu’daki millet bahçesi 2024 yılının Ağustos ayından itibaren maalesef gerekli ödenekler aktarılmadığı için tamamlanma oranı yüzde 40’larda kalmış durumda. Buraya da yapılan yatırımlar buraya harcanan paralar biraz daha vakit kaybı olursa heba olacak” dedi.

CHP’Lİ AKAY’DAN BAKAN KURUM’A ÖNEMLİ ÇAĞRI

Projenin tamamlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanı ile TOKİ Başkanı’na “ödenek” çağrısında bulunan Akay, “Buradan TOKİ Başkanlığını uyarıyor; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’a sesleniyorum: Safranbolu millet bahçesindeki yatırımın bir an önce tamamlanması gerekiyor. Gerekirse avans aktarımı yaparak buranın bir an önce bitirilmesi lazım, çünkü buranın Kasım 2024’te bitmesi gerekiyordu. Gerekli ödenek süratle aktarılırsa, 2025 yılı ortasında buranın bitmesi mümkün. Aksi halde fiyat farklarıyla beraber yaklaşık 180 milyon TL’lik yatırımın harap bitap vaziyette olması demek.

Safranbolu ilçemiz Dünya Miras Şehri bir yer. Bir an önce buraya müdahale edin, girişimlerinizi yapın. Soru önergemize verdiğiniz cevapta, buranın yüzde 40’ının tamamlandığı ve süratle bitirileceğini ifade ediyorsunuz. Karabük ve Safranbolu halkı buranın bir an önce bitmesini bekliyor.” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
MANSETJandarma Teskilatinin 187. Kurulus Yili Karabukte kutlanacak
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
14 Haziran, 2026 14:55 tarihinde yayınlandı
0

Jandarma Teşkilatının 187. Kuruluş Yılı Karabük’te kutlanacak

Jandarma Teşkilatının 187. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Karabük’te çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Kutlama programı, 15 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek tören ve tanıtım faaliyetleriyle başlayacak.

Etkinlikler saat 10.00’da Yenişehir Atatürk Anıtı’nda başlayacak. Program kapsamında anıta çelenk sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak.

Kutlamalar saat 11.00’de Kemal Güneş Caddesi Etkinlik Alanı’nda devam edecek. Burada İl Jandarma Komutanlığı tarafından tanıtım standı açılarak vatandaşlara Jandarma Teşkilatının görevleri, faaliyetleri ve kullandığı ekipmanlar hakkında bilgi verilecek.

Türkiye’nin köklü güvenlik kurumlarından biri olan Jandarma Teşkilatı, 187 yıldır ülke genelinde kamu düzeninin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ile suçların önlenmesi ve aydınlatılması görevlerini sürdürüyor.

Karabük’te gerçekleştirilecek kutlama programına protokol üyeleri, kamu kurumlarının temsilcileri ve vatandaşların katılması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin