CHP Milletvekili Akay'dan Bakan Kurum'a Çağrı - Karabük Haber Postası
6798ad7facea8
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
28 Ocak, 2025 13:12 tarihinde yayınlandı
0
0

CHP Milletvekili Akay’dan Bakan Kurum’a Çağrı

“Ödenek Gelmezse 180 Milyon TL Heba Olacak”

2022 yılında yapımına başlanan ve tasarruf genelgesiyle yapımı durdurulan Safranbolu Emek Mahallesi Millet Bahçesi Proje Alanı’nda açıklamalarda bulunan CHP’li Akay, “Ağustos 2024’ten itibaren gerekli ödenekler aktarılmadığı için tamamlanma oranı yüzde 40’larda kalmış durumda. Buraya harcanan paralar biraz daha vakit kaybı olursa heba olacak” dedi.

BİRAZ DAHA VAKİT KAYBI OLURSA HARCANAN PARALAR DA HEBA OLACAK

Yayınlanan tasarruf tedbirleri  genelgesinde, yatırımları yüzde 75’in altında olan yerlerin durdurulmasıyla ilgili karar verildiğini hatırlatan Akay, “Biz de bu konuyu Plan ve Bütçe Komisyonu’nda TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdik, ülke genelindeki millet bahçeleriyle ilgili de bir çalışma yapmıştık. Karabük ve Safranbolu’yla millet bahçeleriyle ilgili de tespitlerimizi belirtmiştik. Karabük millet bahçesinde ilerleme devam ediyor ama Safranbolu’daki millet bahçesi 2024 yılının Ağustos ayından itibaren maalesef gerekli ödenekler aktarılmadığı için tamamlanma oranı yüzde 40’larda kalmış durumda. Buraya da yapılan yatırımlar buraya harcanan paralar biraz daha vakit kaybı olursa heba olacak” dedi.

CHP’Lİ AKAY’DAN BAKAN KURUM’A ÖNEMLİ ÇAĞRI

Projenin tamamlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanı ile TOKİ Başkanı’na “ödenek” çağrısında bulunan Akay, “Buradan TOKİ Başkanlığını uyarıyor; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’a sesleniyorum: Safranbolu millet bahçesindeki yatırımın bir an önce tamamlanması gerekiyor. Gerekirse avans aktarımı yaparak buranın bir an önce bitirilmesi lazım, çünkü buranın Kasım 2024’te bitmesi gerekiyordu. Gerekli ödenek süratle aktarılırsa, 2025 yılı ortasında buranın bitmesi mümkün. Aksi halde fiyat farklarıyla beraber yaklaşık 180 milyon TL’lik yatırımın harap bitap vaziyette olması demek.

Safranbolu ilçemiz Dünya Miras Şehri bir yer. Bir an önce buraya müdahale edin, girişimlerinizi yapın. Soru önergemize verdiğiniz cevapta, buranın yüzde 40’ının tamamlandığı ve süratle bitirileceğini ifade ediyorsunuz. Karabük ve Safranbolu halkı buranın bir an önce bitmesini bekliyor.” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda lastigi firlayan tarim araci takla atti 1 yarali I1gQgqbA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da lastiği fırlayan tarım aracı takla attı: 1 yaralı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde “patpat” diye tabir edilen tarım aracının lastiğinin yerinden fırlaması neticesinde takla attığı kazada sürücü yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, İnebolu ilçesi Şehit Er Rahmi Yılmazer Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.T. idaresindeki “patpat” diye tabir edilen tarım aracının lastiği fırladı. Lastiğin fırlamasıyla savrulan araç takla attı. Kazada sürücü yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralı İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaza anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, tarım aracının lastiğinin yerinden çıktığı ve aracın savrularak takla attığı görülüyor.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin