CHP Milletvekili Akay'dan Bakan Kurum'a Çağrı - Karabük Haber Postası
6798ad7facea8
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
28 Ocak, 2025 13:12 tarihinde yayınlandı
0
0

CHP Milletvekili Akay’dan Bakan Kurum’a Çağrı

“Ödenek Gelmezse 180 Milyon TL Heba Olacak”

2022 yılında yapımına başlanan ve tasarruf genelgesiyle yapımı durdurulan Safranbolu Emek Mahallesi Millet Bahçesi Proje Alanı’nda açıklamalarda bulunan CHP’li Akay, “Ağustos 2024’ten itibaren gerekli ödenekler aktarılmadığı için tamamlanma oranı yüzde 40’larda kalmış durumda. Buraya harcanan paralar biraz daha vakit kaybı olursa heba olacak” dedi.

BİRAZ DAHA VAKİT KAYBI OLURSA HARCANAN PARALAR DA HEBA OLACAK

Yayınlanan tasarruf tedbirleri  genelgesinde, yatırımları yüzde 75’in altında olan yerlerin durdurulmasıyla ilgili karar verildiğini hatırlatan Akay, “Biz de bu konuyu Plan ve Bütçe Komisyonu’nda TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdik, ülke genelindeki millet bahçeleriyle ilgili de bir çalışma yapmıştık. Karabük ve Safranbolu’yla millet bahçeleriyle ilgili de tespitlerimizi belirtmiştik. Karabük millet bahçesinde ilerleme devam ediyor ama Safranbolu’daki millet bahçesi 2024 yılının Ağustos ayından itibaren maalesef gerekli ödenekler aktarılmadığı için tamamlanma oranı yüzde 40’larda kalmış durumda. Buraya da yapılan yatırımlar buraya harcanan paralar biraz daha vakit kaybı olursa heba olacak” dedi.

CHP’Lİ AKAY’DAN BAKAN KURUM’A ÖNEMLİ ÇAĞRI

Projenin tamamlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanı ile TOKİ Başkanı’na “ödenek” çağrısında bulunan Akay, “Buradan TOKİ Başkanlığını uyarıyor; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’a sesleniyorum: Safranbolu millet bahçesindeki yatırımın bir an önce tamamlanması gerekiyor. Gerekirse avans aktarımı yaparak buranın bir an önce bitirilmesi lazım, çünkü buranın Kasım 2024’te bitmesi gerekiyordu. Gerekli ödenek süratle aktarılırsa, 2025 yılı ortasında buranın bitmesi mümkün. Aksi halde fiyat farklarıyla beraber yaklaşık 180 milyon TL’lik yatırımın harap bitap vaziyette olması demek.

Safranbolu ilçemiz Dünya Miras Şehri bir yer. Bir an önce buraya müdahale edin, girişimlerinizi yapın. Soru önergemize verdiğiniz cevapta, buranın yüzde 40’ının tamamlandığı ve süratle bitirileceğini ifade ediyorsunuz. Karabük ve Safranbolu halkı buranın bir an önce bitmesini bekliyor.” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cumhurbaskani basdanismani saral bircok alanda dezenformasyonla karsi karsiyayiz rreCGanK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral: “Birçok alanda dezenformasyonla karşı karşıyayız”

Ordu’da, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ile Ordu Üniversitesi Dezenformasyonla Mücadele Kulübü iş birliğinde düzenlenen “Karadeniz Stratejik İletişim ve Dezenformasyonla Mücadele Forumu” gerçekleştirildi. Forumda konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, “Ekonomiden dış politikaya kadar birçok alanda dezenformasyonla karşı karşıyayız. Türkiye’nin hedef alındığı bir süreçte bu tür saldırılarla mücadele etmek zorundayız” dedi.

Forum, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın UNIDES Programı kapsamında desteklenirken, Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ahmet Erkan Birben Konferans Salonu’nda yapıldı.

“Dezenformasyon, günümüzde özellikle sosyal medyada kullanılıyor”

Programın açılışında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, dezenformasyonun günümüzde özellikle sosyal medyada yaygın şekilde kullanıldığına dikkat çekerek, “Dezenformasyon hakikatin çarpıtılmasıdır. Gerçeklere ulaşmanın önünde zihinlerde bulanıklık oluşturan ve düşünceyi deforme eden bir yapı. Günümüzde çok yaygın bir şekilde kullanılıyor, özellikle sosyal medyada kullanılıyor. Aynı zamanda gerçeğe ulaşmadaki en büyük engellerden biridir. Hem ahlaki hem etik hem de inanç açısından problemli bir alan” şeklinde konuştu.

“Yalanla asla bir arada bulunamayız”

Forumda katılımcıların sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral ise doğru bilgi akışının önemine vurgu yaptı. Saral, “Doğru bilgiyi halkımıza ulaştırma noktasında Dezenformasyonla Mücadele Merkezimiz ve İletişim Başkanlığımız büyük bir gayretle çalışıyor. Yanlış ve yalan bilgiler adeta sağanak halinde geliyor. İnsanların buna inanabilmesi mümkün; çünkü insanız ve zaaflarımız var. Ancak bizim tarihimiz, inancımız ve kültürümüz doğruya, iyiliğe ve hakka yönelmeyi emreder. Yalanla asla bir arada bulunamayız” ifadelerini kullandı.

“Farklı alanlarda dezenformasyonla karşı karşıyayız”

Dezenformasyonun farklı alanlarda etkili olduğuna değinen Saral, şunları söyledi:

“Ekonomiden dış politikaya kadar birçok alanda dezenformasyonla karşı karşıyayız. Türkiye’nin hedef alındığı bir süreçte bu tür saldırılarla mücadele etmek zorundayız. Bu noktada Dezenformasyonla Mücadele Merkezimiz ve İletişim Başkanlığımız yoğun bir çalışma yürütüyor.”

Foruma, Rektör Prof. Dr. Orhan Baş, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cemal Öztürk, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebubekir Ayrancı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürü Murat Güler, diğer ilgililer ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program sonunda, Ordu Üniversitesi Rektörü Orhan Baş tarafından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral’a plaket takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin