Berkay Doğan tarafından
28 Ocak, 2025 13:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

CHP Milletvekili Akay’dan Bakan Kurum’a Çağrı

"Ödenek Gelmezse 180 Milyon TL Heba Olacak"

2022 yılında yapımına başlanan ve tasarruf genelgesiyle yapımı durdurulan Safranbolu Emek Mahallesi Millet Bahçesi Proje Alanı’nda açıklamalarda bulunan CHP’li Akay, “Ağustos 2024’ten itibaren gerekli ödenekler aktarılmadığı için tamamlanma oranı yüzde 40'larda kalmış durumda. Buraya harcanan paralar biraz daha vakit kaybı olursa heba olacak” dedi.

BİRAZ DAHA VAKİT KAYBI OLURSA HARCANAN PARALAR DA HEBA OLACAK

Yayınlanan tasarruf tedbirleri  genelgesinde, yatırımları yüzde 75'in altında olan yerlerin durdurulmasıyla ilgili karar verildiğini hatırlatan Akay, "Biz de bu konuyu Plan ve Bütçe Komisyonu'nda TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdik, ülke genelindeki millet bahçeleriyle ilgili de bir çalışma yapmıştık. Karabük ve Safranbolu'yla millet bahçeleriyle ilgili de tespitlerimizi belirtmiştik. Karabük millet bahçesinde ilerleme devam ediyor ama Safranbolu'daki millet bahçesi 2024 yılının Ağustos ayından itibaren maalesef gerekli ödenekler aktarılmadığı için tamamlanma oranı yüzde 40'larda kalmış durumda. Buraya da yapılan yatırımlar buraya harcanan paralar biraz daha vakit kaybı olursa heba olacak" dedi.

CHP’Lİ AKAY’DAN BAKAN KURUM’A ÖNEMLİ ÇAĞRI

Projenin tamamlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanı ile TOKİ Başkanı’na “ödenek” çağrısında bulunan Akay, “Buradan TOKİ Başkanlığını uyarıyor; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’a sesleniyorum: Safranbolu millet bahçesindeki yatırımın bir an önce tamamlanması gerekiyor. Gerekirse avans aktarımı yaparak buranın bir an önce bitirilmesi lazım, çünkü buranın Kasım 2024’te bitmesi gerekiyordu. Gerekli ödenek süratle aktarılırsa, 2025 yılı ortasında buranın bitmesi mümkün. Aksi halde fiyat farklarıyla beraber yaklaşık 180 milyon TL'lik yatırımın harap bitap vaziyette olması demek.

Safranbolu ilçemiz Dünya Miras Şehri bir yer. Bir an önce buraya müdahale edin, girişimlerinizi yapın. Soru önergemize verdiğiniz cevapta, buranın yüzde 40'ının tamamlandığı ve süratle bitirileceğini ifade ediyorsunuz. Karabük ve Safranbolu halkı buranın bir an önce bitmesini bekliyor.” şeklinde konuştu.

blank
Haber Merkezi tarafından
04 Mart, 2025 11:31 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yılmaz’dan Rektör Kırışık’a Ziyaret

Ziyarette, Karabük Üniversitesinin akademik çalışmaları, üniversite-şehir iş birliği ve hukuk alanında yürütülebilecek projeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi olarak adalet ve hukuk alanında yapılan çalışmalara önem verdiklerini belirterek, nazik ziyaretlerinden dolayı Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz’a teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bu web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Detaylar için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.