Reklam
Reklam
673d9f2540486
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Kasım, 2024 11:34 tarihinde yayınlandı
0

CHP Milletvekili Akay, Karabük’ün Sağlık Sorunlarını Anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Sağlık Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçe görüşmelerinde Karabük’teki sağlık sorunlarını gündeme taşıdı.

Akay, hastanelerin mevcut durumundan kaynakların verimsiz kullanımına kadar bir çok konuyu dile getirerek Sağlık Bakanı Mehmet Memişoğlu’ndan çözüm talep etti.

HASTANE YAPILIP FAALİYETE GEÇTİKTEN SONRA KAYMA NEDENİYLE KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Eskipazar ilçesinde 2017 yılında 12 milyon TL maliyetle yapılan Devlet Hastanesi’nin zemin seçiminin hatalı olduğunu belirten Akay, bu nedenle hastanenin faaliyete geçtikten sonra heyelan sebebiyle kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Akay, “Böylesine büyük bir yatırım boşa gitmiştir. Bunun sorumluları kimse kamu zararını tazmin etmesi için yasal işlem yapılması gerekiyor. Şu anda Eskipazar’da hastane yok ve bu durumu kurtarmak için güçlendirme çalışmaları planlanıyor, ancak bu da ciddi bir maliyet gerektiriyor. Aynı sorun, yıllardır tamamlanamayan Ovacık Devlet Hastanesi’nde de mevcut” dedi.

YIKILAN HASTANELER YERİNE YENİLERİ YAPILMADI

Akay, Karabük’te faaliyet gösteren hastanelerin yıkıldığını, ancak yerine yenilerinin yapılmadığını belirtti. Akay,  “Devlet hastanesi yıkılmış, yerine 61 üniteli bir diş hastanesi yapılmış. Beşbinevler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi de yıkılmış, oraya Karabük Üniversitesi için bir meslek yüksekokulu yapılması için 14 milyon TL civarında bir para harcanıyor, ancak bu projeden vazgeçilmiş. Ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek bina yapılmaya çalışılıyor ve bir 10 milyon TL’de onun için harcanıyor. Yani kaynakların nasıl savurganca ve verimsiz kullanıldığıyla ilgili bir örnek. Burayla ilgili de bu yanlışı yapanlardan hesap sorulması gerekiyor ama şu ana kadar sorulmadı.” ifadelerini kullandı.

RANDEVULARLA İLGİLİ SIKINTILAR VAR

Karabük’teki hastanelerde randevu almakta yaşanan zorlukları da gündeme getiren Akay, “Vatandaşlarımız aylarca beklemek zorunda kalıyor. Örneğin, MR randevuları için 6-7 ay sonrasına gün veriliyor. Onkoloji bölümü ise yetersiz durumda. Bu yüzden birçok vatandaşımız tedavi için başka illere gitmek zorunda kalıyor. Sağlık alanındaki bu eksikliklerin giderilmesi için bir an önce adım atılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta sel alarmi alinan tedbirler masaya yatirildi mpUITvIY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin