CHP Milletvekili Akay, Karabük'ün Sağlık Sorunlarını Anlattı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:19
Güneş 06:45
Öğle 13:02
İkindi 16:26
Akşam 19:09
Yatsı 20:29
İmsaka kalan --:--
673d9f2540486
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Kasım, 2024 11:34 tarihinde yayınlandı
0
0

CHP Milletvekili Akay, Karabük’ün Sağlık Sorunlarını Anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Sağlık Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçe görüşmelerinde Karabük’teki sağlık sorunlarını gündeme taşıdı.

Akay, hastanelerin mevcut durumundan kaynakların verimsiz kullanımına kadar bir çok konuyu dile getirerek Sağlık Bakanı Mehmet Memişoğlu’ndan çözüm talep etti.

HASTANE YAPILIP FAALİYETE GEÇTİKTEN SONRA KAYMA NEDENİYLE KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Eskipazar ilçesinde 2017 yılında 12 milyon TL maliyetle yapılan Devlet Hastanesi’nin zemin seçiminin hatalı olduğunu belirten Akay, bu nedenle hastanenin faaliyete geçtikten sonra heyelan sebebiyle kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Akay, “Böylesine büyük bir yatırım boşa gitmiştir. Bunun sorumluları kimse kamu zararını tazmin etmesi için yasal işlem yapılması gerekiyor. Şu anda Eskipazar’da hastane yok ve bu durumu kurtarmak için güçlendirme çalışmaları planlanıyor, ancak bu da ciddi bir maliyet gerektiriyor. Aynı sorun, yıllardır tamamlanamayan Ovacık Devlet Hastanesi’nde de mevcut” dedi.

YIKILAN HASTANELER YERİNE YENİLERİ YAPILMADI

Akay, Karabük’te faaliyet gösteren hastanelerin yıkıldığını, ancak yerine yenilerinin yapılmadığını belirtti. Akay,  “Devlet hastanesi yıkılmış, yerine 61 üniteli bir diş hastanesi yapılmış. Beşbinevler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi de yıkılmış, oraya Karabük Üniversitesi için bir meslek yüksekokulu yapılması için 14 milyon TL civarında bir para harcanıyor, ancak bu projeden vazgeçilmiş. Ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek bina yapılmaya çalışılıyor ve bir 10 milyon TL’de onun için harcanıyor. Yani kaynakların nasıl savurganca ve verimsiz kullanıldığıyla ilgili bir örnek. Burayla ilgili de bu yanlışı yapanlardan hesap sorulması gerekiyor ama şu ana kadar sorulmadı.” ifadelerini kullandı.

RANDEVULARLA İLGİLİ SIKINTILAR VAR

Karabük’teki hastanelerde randevu almakta yaşanan zorlukları da gündeme getiren Akay, “Vatandaşlarımız aylarca beklemek zorunda kalıyor. Örneğin, MR randevuları için 6-7 ay sonrasına gün veriliyor. Onkoloji bölümü ise yetersiz durumda. Bu yüzden birçok vatandaşımız tedavi için başka illere gitmek zorunda kalıyor. Sağlık alanındaki bu eksikliklerin giderilmesi için bir an önce adım atılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda 2 ayri uyusturucu operasyoni 3 tutuklama Y2FU4lup
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da 2 ayrı uyuşturucu operasyonı: 3 tutuklama

Kastamonu’da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen 2 ayrı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri tarafından uyuşturucu kullanan ve satan şahıslara yönelik 2 ayrı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda yapılan aramalarda 0,57 gram bonzai, 3,81 gram metamfetamin, 150 adet sentetik ecza hapı, 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 4 adet tabanca fişeği ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şüpheliler tutuklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin