Reklam
Reklam
673d9f2540486
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Kasım, 2024 11:34 tarihinde yayınlandı
0

CHP Milletvekili Akay, Karabük’ün Sağlık Sorunlarını Anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Sağlık Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçe görüşmelerinde Karabük’teki sağlık sorunlarını gündeme taşıdı.

Akay, hastanelerin mevcut durumundan kaynakların verimsiz kullanımına kadar bir çok konuyu dile getirerek Sağlık Bakanı Mehmet Memişoğlu’ndan çözüm talep etti.

HASTANE YAPILIP FAALİYETE GEÇTİKTEN SONRA KAYMA NEDENİYLE KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Eskipazar ilçesinde 2017 yılında 12 milyon TL maliyetle yapılan Devlet Hastanesi’nin zemin seçiminin hatalı olduğunu belirten Akay, bu nedenle hastanenin faaliyete geçtikten sonra heyelan sebebiyle kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Akay, “Böylesine büyük bir yatırım boşa gitmiştir. Bunun sorumluları kimse kamu zararını tazmin etmesi için yasal işlem yapılması gerekiyor. Şu anda Eskipazar’da hastane yok ve bu durumu kurtarmak için güçlendirme çalışmaları planlanıyor, ancak bu da ciddi bir maliyet gerektiriyor. Aynı sorun, yıllardır tamamlanamayan Ovacık Devlet Hastanesi’nde de mevcut” dedi.

YIKILAN HASTANELER YERİNE YENİLERİ YAPILMADI

Akay, Karabük’te faaliyet gösteren hastanelerin yıkıldığını, ancak yerine yenilerinin yapılmadığını belirtti. Akay,  “Devlet hastanesi yıkılmış, yerine 61 üniteli bir diş hastanesi yapılmış. Beşbinevler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi de yıkılmış, oraya Karabük Üniversitesi için bir meslek yüksekokulu yapılması için 14 milyon TL civarında bir para harcanıyor, ancak bu projeden vazgeçilmiş. Ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek bina yapılmaya çalışılıyor ve bir 10 milyon TL’de onun için harcanıyor. Yani kaynakların nasıl savurganca ve verimsiz kullanıldığıyla ilgili bir örnek. Burayla ilgili de bu yanlışı yapanlardan hesap sorulması gerekiyor ama şu ana kadar sorulmadı.” ifadelerini kullandı.

RANDEVULARLA İLGİLİ SIKINTILAR VAR

Karabük’teki hastanelerde randevu almakta yaşanan zorlukları da gündeme getiren Akay, “Vatandaşlarımız aylarca beklemek zorunda kalıyor. Örneğin, MR randevuları için 6-7 ay sonrasına gün veriliyor. Onkoloji bölümü ise yetersiz durumda. Bu yüzden birçok vatandaşımız tedavi için başka illere gitmek zorunda kalıyor. Sağlık alanındaki bu eksikliklerin giderilmesi için bir an önce adım atılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2b425f58 3153 4ed6 8d30 d6d159ae5ae4
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
09 Haziran, 2026 10:45 tarihinde yayınlandı
0

KARABÜK’ÜN KÖYLERİ KÖYDES İLE GÜÇLENİYOR

AK Parti Karabük Milletvekili D. Ali Keskinkılıç Karabük’e KÖYDES kapsamında 119 Milyon TL’yi aşan destek verildiğini söyledi

AK Parti Karabük Milletvekili D. Ali Keskinkılıç, 2026 yılı KÖYDES (Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi) Programı kapsamında Karabük’e toplam 119 milyon 518 bin 694 TL ödenek tahsis edildiğini açıkladı.

Milletvekili Keskinkılıç yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kırsal kalkınmayı güçlendirmeye yönelik yatırımların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, ayrılan kaynağın Karabük’ün köylerinde önemli altyapı projelerinin hayata geçirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Keskinkılıç, tahsis edilen ödenekle köy yolları, içme suyu, kanalizasyon ve diğer altyapı çalışmalarının daha güçlü bir şekilde sürdürüleceğini belirterek, “Hemşerilerimizin yaşam kalitesini artırmak, köylerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.” dedi.

2026 yılı KÖYDES Programı kapsamında; Merkez ilçeye 22 milyon 776 bin 661 TL, Eflani ilçesine  21 milyon 545 bin 27 TL, Eskipazar ilçesine 16 milyon 842 bin 900 TL,  Ovacık ilçesine 13 milyon 354 bin 553 TL, Safranbolu ilçesine 30 milyon 278 bin 631 TL,  Yenice ilçesine 14 milyon 720 bin 922 TL olmak üzere toplam 119 milyon 518 bin 694 TL ödenek ayrıldı.

“KARABÜK’ÜMÜZÜN HER KÖŞESİNE HİZMET GÖTÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Milletvekili Keskinkılıç, açıklamasında Karabük’ün tüm ilçelerine ve köylerine hizmet ulaştırma hedefiyle çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak, “Kırsal bölgelerimizin altyapısını güçlendirmek, vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek ve köylerimizi daha yaşanabilir hale getirmek için yatırımlarımız devam ediyor. Bu önemli kaynağın ilimize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili bakanlıklarımıza ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

KÖYDES kapsamında tahsis edilen ödeneğin önümüzdeki süreçte Karabük genelinde hayata geçirilecek altyapı yatırımlarına önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin