29 Mart’ta yapılan ön seçime katılan ve ikinci sırada yer alan Mustafa Akay, çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini söyledi.
Karabük CHP Milletvekili Adayı Mustafa Akay, yaptığı açıklamada; “29 Mart’ta ön seçimlere katıldık ve üyelerimizin tercihiyle ikinci sırada yer aldık. Üyemizin verdiği karara saygımızdan 30 Mart’ta hemen çalışmalara başladık. O günden bu yana da çalışmalarımızı aralıksız, hız kesmeden sürdürüyoruz. Karabük, Safranbolu ve Yenice’deki üyelerimizi ziyaretlerimizin yanında halkımızla da kucaklaşıyoruz. Bu arada elimizde materyal olmadığından partimizi sözlü olarak anlatmaya çalışıyoruz. İl ve ilçe başkanlığından elimize program verilmediği için de çalışmalarımızı bireysel sürdürmek durumunda kalıyoruz. Bu arada İl Başkanlığının basına verdiği kahvaltıya da katıldık. Burada bir gazeteci arkadaşımızın sorusu üzerine kısa bir de konuşma yapma olanağını bulduk. Orada yaptığımız konuşmada belirttiğimiz gibi; 2007 ve 2011 deneyimlerinden ders alarak kendimize bir rota çizeceğiz ve partimizin başarısı için gece-gündüz çalışacağız. Her ne kadar yönetimsel bazda örgütlerden destek bulamamışsak da örgütün emrinde olacağız. Elbette bu seçim sürecinde örgütlerimize de büyük görev düşecek. Özellikle Yenice örgütüne çok büyük görev düştüğü alınan sonuçla da ortaya çıkıyor. Yenice örgütü köy köy, mahalle mahalle dolaşarak adaylarını tanıtma görevini gereği gibi yerine getirmelidir. Deyim yerindeyse, köylerdeki kümeslere bile gidilmeli, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakılmamalıdır. Biz, bu işi 30 Mart’tan bu yana aralıksız yapıyoruz. Karabük ve Safranbolu caddelerinde, köylerimizde esnafımızı, hemşerilerimizi kucaklıyor, desteklerini istiyoruz. Adaylar, Yenice’de zaman kaybetmemeli, bunu Yenice örgütü layıkıyla yapmalıdır diye düşünüyoruz.
Ön seçimden sonra yaptığımız ziyaretler arasında bizim sesimizi halkımıza duyuran yazılı ve görsel basınımız da bulunuyor. Onlara ziyaretlerimizi sürdüreceğimizi belirtirken bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. Önümüzdeki günlerde Eflani örgütümüze ve diğer ilçelerde bize destek veren üyelerimize teşekkür ziyareti yapmayı planlıyoruz. Ülkenin hızla faşizme ve karanlığa gidişini durdurmanın yolunu CHP iktidarında görüyor ve başarıya odaklanıyoruz” şeklinde konuştu.


CHP Milletvekili Adayı Mustafa Akay :”Çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz”
Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu
Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.
Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.
Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.
İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.
Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.


