Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

CHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Durum oldu

Gündem Yayın: 20.11.2017 13:58
Yazar:
CHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Durum oldu

CHP Karabük Merkez İlçe olağan genel kurulu hafta sonu yapıldı.

Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi toplantısı salonunda yapılan kongrenin Divan Başkanlığını Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç yaptı. Kongrede mevcut Başkan Mehmet Durum ile Mustafa Cıngıllıoğlu Başkanlık için yarıştı. Seçimler sonunda Cıngıllıoğlu 119 delegenin 53’ünden oy alırken,  Mehmet Durum ise 66 oy aldı.  Durum yeni dönemde de CHP’nin Merkez İlçe Başkanı seçildi.

Kongre sonrası konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Durum, “Kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kazanan CHP olmuştur. Son derece demokratik ve olgun bir havada cereyan eden kongre yaptık. Artık seçim geride kaldı. Şimdi birlik içinde bütünlük içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Durum “CHP olarak, eğilmeden, bükülmeden mücadelemizi sürdürüyor, adeta erdem savaşı veriyoruz. Onun içindir ki bu büyük ve onurlu aileyi 90 yıldır çökertemiyorlar. Biliyorum ki bu partiye hizmet etmek demek bağımsız Türkiye’ye, Mustafa Kemal’in mirasına sahip çıkmak demektir. Bu partiye hizmet etmek demek hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği mutlu, üreten bir Türkiye demektir. Ülkemizin içinde bulunduğu duruma baktığımızda tek umut bizleriz ve Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Ülkemizin geldiği bu karanlık günleri aydınlığa çıkarmak için birlikte mücadele etmekten başka çaremiz yok. Gün artık eskiden olup bitenlere takılma günü değildir. Gün artık aramızdaki kırgınlıkları, dargınlıkları bir kenara itme günüdür. Gün AKP karanlığına karşı mücadele etme günüdür. Çünkü bizim ruhumuz Kuvayi Milliye ruhudur. “Benim iki eserim vardır, Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyen Gazi Mustafa Kemal’in emanetlerine sahip çıkmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Durum’un Başkanlığındaki CHP Merkez İlçe Örgütü yönetiminde Belgin Albayrak, Mehmet Çetinkaya, Harun Demir, Zeynep Erol, Mustafa Erten, İsmail Uğur Gebeş, Ahmet Güneri, Mehmet Güngör, Serpil Karadayı, Ahmet Köseoğlu, Mehmet Serdar, Mehmet Usta, Cihan Yasalı, Nurdan Zekiye Yegenoğlu, Nebiye Yılmaz ve Tanju Yirdem görev aldı.

Mehmet Durum, 19 Haziran 2016’da yapılan olağanüstü kongrede Gülsün Beniç ile yarışmış ve Beniç’in 40 oyuna karşılık 80 oy alarak CHP Merkez İlçe Başkanı seçilmişti.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bitki özlerinden ekmekte küflenmeyi geciktirecek katkı maddesi ürettiler

Teknoloji Yayın: 07.05.2024 00:12
İhlas Haber Ajansı

Zonguldak’ta 6. sınıf öğrencisi Ayşe Eslem Yangın, bitkilerin küflenme üzerindeki etkisine bakmak için çalıştığı projesiyle, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda bölge birinciliği kazandı.

Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi 6. sınıf öğrencisi Ayşe Eslem Yangın, ekmeklerin daha geç küflenmesini sağlayacak doğal bir madde üretti. Danışman öğretmeni Burcu Atabey Özdemir ile birlikte çalışmaya başlayan Yangın, doğadaki bitkileri ve özelliklerini araştırdı.

Yangın, çevresinden öğrendiği tüketilebilir bitkilerin özelliklerine yoğunlaşarak bitki özütleri elde etti. Bu özütleri kullanarak ekmekler hazırladı. Özütlerin bitkilerde küflenme süresi üzerindeki etkisini inceledi. Ot çayı özütünün küflenmeyi geciktirdiğini gözlemleyen Yangın, aynı özütleri kullanarak oluşturduğu biyobozunur ambalajlarında ekmeklerde aynı etkiyi gösterdiğini gözlemledi.

Ayşe Eslem Yangın, projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Finali’nde 1. olarak Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandı. Projesini gazetecilere anlatan Yangın, “Doğal gıda katkı maddeleriyle küflenmeyi önleyelim adlı proje yaptım. Bu projeyi yapmamın sebebi de bitkilerin küflenmeye olan ilgisine bakmak. Küflenme dünyanın bir sorunu olduğu için ben bu sorunu biraz da olsa engellemek istedim. Bazı bitkileri kullanarak bunların özlerini çıkartıp hem biyobozunur ambalaj hem de bunlardan ekmek yaptım. Bitki özütlerini soxhlet ekstraksiyon cihazında özütledim. Özütleme işlemi sonunda da özütleri kahverengi cam şişelere koyarak +4 derecede buzdolabında sakladım. Sonra bunlardan ekmek yaptım. Ekmekte sadece su yerine bitki özütlerini kullandım. Kullandığım bitkiler ot çayı, kuşburnu, ayva yaprağı, çakal eriği bu bitkilerin özütleriyle hazırlanan ekmekleri streç filme sararak her hafta boyunca ne kadar küflenip küflenmediğine baktık. Sonra bunları bir grafik haline getirdik. Ot çay özütü katkılı ekmek üç hafta boyunca küflenmeden dururken diğerleri küfleniyor. Ot çayı özütü katkılı ekmek dördüncü hafta başlarında küfleniyor. Ekmekleri desteklemek için biyobozunur gıda ambalajları yaptık. Biyobozunur gıda ambalajlarının içerisine gliserin, saf su, bitki özütü ve jelatin kattık. Bunları yaptıktan sonra kalıplara dökerek 24 saat boyunca oda koşullarında beklettik. Katkısız ekmekleri bunların içerisinde iki hafta boyunca beklettik. Ne kadar küflenip küflenmediğine baktık. Ot çayı özütü katkılı biyobozunur ambalajına sarılı ekmek dilimlerinde hiç küflenme olmuyorken katkısız biyobozunuru gıda ambalajına sarılı ekmek diliminde küflenme en fazla oluyor. Benim önerilerim ot bitkisinin kimyasal içeriği konusunda üst derece bilimsel araştırmalar yapılabilir. Küflenmeyi önleme mekanizması anlaşılabilir. Hem sadece ekmekte değil diğer gıdalar ve raf ömrünün arttırılıp arttırılmayacağına bakılabilir. Ben bu projem ile TÜBİTAK Ankara bölge birinciliğini elde ettim” dedi.

Projesinin ekmek israfına da olumlu katkılarının olabileceğini sözlerine ekleyen Yangın, “İnsanlar ekmeği çok alıyor. Çok alınınca da yenmeden çöpe atılıyor. Ayrıca bu bitki özütlerini katarak ekmeğin ömrünü uzattıkça yenme süresini arttırıyor. Bu bitkileri ben amcamla yazın tarlaya çıktığımda topluyordum. Bu bitkilerden ot çayı bölgemize has bir bitkidir” ifadelerini kullandı.