Reklam
Reklam
66fa6039ac39a
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
30 Eylül, 2024 11:24 tarihinde yayınlandı
0

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz’dan Kardemir Uyarısı

CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, yaptığı açıklamada Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) üzerine dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Kardemir’in Karabük’ün varoluş sebebi olduğunun altını çizen Yavuz, fabrikanın yalnızca bölgenin değil, Türkiye’nin en önemli sanayi devlerinden biri olduğunu vurguladı.

Yavuz, Kardemir’in geçmişte karşılaştığı ekonomik zorlukları ve özelleştirme sürecine karşı bölge halkının ve sendikaların verdiği mücadeleye değinerek, fabrikanın yaşadığı krizleri “akılcı yönetim şekillenmesi” sayesinde aştığını belirtti. Ancak bugün, Kardemir’in mali durumunun tehlikede olduğuna işaret eden Yavuz, 2024 Yılı’nın ikinci çeyreğinde şirketin 1.8 milyar TL zarar ettiğini hatırlattı. Yılsonu itibarıyla bu zararın ne kadar olacağının belirsiz olduğunu belirten Yavuz, mali performanstaki zayıflığın ve kötü yönetim stratejilerinin Kardemir’in geleceği konusunda ciddi soru işaretleri doğurduğunu ifade etti.

“İŞÇİ ALIM SÜREÇLERİNDE ADALETSİZLİK VAR”

Kardemir’in iç yapısındaki mali gerilemenin, işçi alım süreçlerini de olumsuz etkilediğine dikkat çeken Yavuz, meslek lisesi ve düz lise mezunlarının aynı sınavlara tabi tutulmasının büyük bir haksızlık olduğunu söyledi. Meslek liselerinin teknik beceriler kazandırdığını, düz liselerin ise genel akademik eğitim verdiğini vurgulayan Yavuz, bu iki farklı eğitim sistemine sahip öğrencilerin aynı sınavla değerlendirilmesinin meslek lisesi öğrencileri açısından dezavantaj yarattığını belirtti. Siyasi açıdan bakıldığında bu uygulamanın eğitimde fırsat eşitliği ve işçi hakları açısından ciddi bir sorun teşkil ettiğini kaydetti.

“KARDEMİR’İN GELECEĞİ TEHLİKEDE”

Kardemir’in artan mali sorunlarının işçi alım süreçlerinde kar odaklı ve adaletsiz uygulamalara başvurmasına neden olduğunu belirten Ali Yavuz, şirketin geçmişteki kar oranları ile bugünkü finansal zayıflık arasındaki farkın yönetimsel başarısızlıkların açık bir göstergesi olduğunu savundu.

Son olarak, Yavuz, Kardemir’in sahipsiz olmadığını, bu fabrikanın bölge halkına 1 TL’ye devredildiğini ve halkın fabrikanın geleceğini koruyacağına inandığını belirtti.

“Kardemir, bu halkın varoluş mücadelesinin simgesidir. Geçmişte olduğu gibi, bölge halkı gerekirse yine Kardemir’e sahip çıkmasını bilecektir.” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
thorsten fink boyle bir kulubun parcasi oldugum icin cok mutluyum JFEIRTT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Thorsten Fink: “Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Göztepe maçının ardından, sezonu güzel bir galibiyetle bitirdiklerini ve bu kulübün bir parçası olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig’in son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe’yi 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, mücadeleyi değerlendirdi. Kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Fink, “Bugün çok şey oldu. Sezonu tamamladık. Harika bir sonuç ve çok iyi performansla sezonu tamamladık. Topa sahip olmada ve geçiş oyununda ekili olduğumuzu gösterdik. Herhangi bir iddiamız olmadan oynadık. Gol yemeden maçı tamamlamak da sevindirici. Sezonu artı averajla bitirdik. Takımın sezon genelindeki performansı, iyi başladı, sonrasında düşüşe geçti ve şimdi de harika bir takıma sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Bizden ayrılacak hoca ve oyuncular var. Bazı oyuncular ayrılacak, bazıları ayrılmak isteyecek. Transfer dönemi geliyor, oyuncularımıza teklifler gelecek. Ayrılacak oyuncularımıza ve teknik ekibimize şükranlarımızı sunuyorum. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum. Ayrılıklar sonrası hangi oyuncuları alacağımıza karar vereceğiz. Gelecek oyuncularla alakalı çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin