blank
Ramazan Öztürk tarafından
30 Eylül, 2024 11:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz’dan Kardemir Uyarısı

CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, yaptığı açıklamada Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) üzerine dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Kardemir’in Karabük’ün varoluş sebebi olduğunun altını çizen Yavuz, fabrikanın yalnızca bölgenin değil, Türkiye’nin en önemli sanayi devlerinden biri olduğunu vurguladı. Yavuz, Kardemir'in geçmişte karşılaştığı ekonomik zorlukları ve özelleştirme sürecine karşı bölge halkının ve sendikaların verdiği mücadeleye değinerek, fabrikanın yaşadığı krizleri "akılcı yönetim şekillenmesi" sayesinde aştığını belirtti. Ancak bugün, Kardemir’in mali durumunun tehlikede olduğuna işaret eden Yavuz, 2024 Yılı’nın ikinci çeyreğinde şirketin 1.8 milyar TL zarar ettiğini hatırlattı. Yılsonu itibarıyla bu zararın ne kadar olacağının belirsiz olduğunu belirten Yavuz, mali performanstaki zayıflığın ve kötü yönetim stratejilerinin Kardemir’in geleceği konusunda ciddi soru işaretleri doğurduğunu ifade etti. "İŞÇİ ALIM SÜREÇLERİNDE ADALETSİZLİK VAR" Kardemir’in iç yapısındaki mali gerilemenin, işçi alım süreçlerini de olumsuz etkilediğine dikkat çeken Yavuz, meslek lisesi ve düz lise mezunlarının aynı sınavlara tabi tutulmasının büyük bir haksızlık olduğunu söyledi. Meslek liselerinin teknik beceriler kazandırdığını, düz liselerin ise genel akademik eğitim verdiğini vurgulayan Yavuz, bu iki farklı eğitim sistemine sahip öğrencilerin aynı sınavla değerlendirilmesinin meslek lisesi öğrencileri açısından dezavantaj yarattığını belirtti. Siyasi açıdan bakıldığında bu uygulamanın eğitimde fırsat eşitliği ve işçi hakları açısından ciddi bir sorun teşkil ettiğini kaydetti. "KARDEMİR’İN GELECEĞİ TEHLİKEDE" Kardemir’in artan mali sorunlarının işçi alım süreçlerinde kar odaklı ve adaletsiz uygulamalara başvurmasına neden olduğunu belirten Ali Yavuz, şirketin geçmişteki kar oranları ile bugünkü finansal zayıflık arasındaki farkın yönetimsel başarısızlıkların açık bir göstergesi olduğunu savundu. Son olarak, Yavuz, Kardemir'in sahipsiz olmadığını, bu fabrikanın bölge halkına 1 TL’ye devredildiğini ve halkın fabrikanın geleceğini koruyacağına inandığını belirtti. "Kardemir, bu halkın varoluş mücadelesinin simgesidir. Geçmişte olduğu gibi, bölge halkı gerekirse yine Kardemir’e sahip çıkmasını bilecektir." dedi.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye’nin en büyük şişme oyun alanı Samsun’da

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Sevgi Park’ta hayata geçirilen Türkiye’nin en büyük kapalı şişme çocuk oyun alanı Balonya, 30 Ağustos’ta hizmete açılacak.
Dev kaydıraklar, trambolin park, top havuzları, oyun labirentleri ve farklı şişme oyun kümelerinin yer aldığı 7 bin metrekarelik alan, 0-14 yaş kümesindeki çocuklara unutulmaz bir tecrübe sunacak. Alan içinde ayrıyeten kafeler, yeşil alanlar ve oturma bölgeleri de bulunuyor.
Açılış günü ve sonraki gün (30-31 Ağustos) sihirbaz, bubble gösteri, tahta bacak, yüz boyama, sosis balon ve çeşitli ikramların yer aldığı fiyatsız etkinlikler gün uzunluğu düzenlenecek. Balonya, haftanın her günü 09.30-21.30 saatleri ortasında hizmet verecek, seans mühleti ise 75 dakika olacak.

"Çocuklarımız artık Balonya’da buluşacak"
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Tüm hemşehrilerimizin heyecanla beklediği Balonya’da çalışmalarımızı tamamladık ve açılış tarihimizi belirledik. Keyifli çocukların kentinde, çocuklarımızı daha memnun edecek Balonya, 30 Ağustos’ta hizmete açılıyor. Açılışa özel birbirinden hoş etkinlerimiz de çocuklarla buluşacak. Balonya artık çocuklarımızın ve ailelerimizin yeni buluşma noktası olacak. Sevgi Park, daha fazla memnun çocuğu ağırlayacak, daha fazla çocuk sesiyle şenlenecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kentimize hoş bir armağan verelim istedik. Tüm Samsun’umuza, ailelerimize ve çocuklarımıza şimdiden güzel olsun" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin