CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz’dan Kardemir Uyarısı - Karabük Haber Postası
66fa6039ac39a
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
30 Eylül, 2024 11:24 tarihinde yayınlandı
0
0

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz’dan Kardemir Uyarısı

CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, yaptığı açıklamada Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) üzerine dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Kardemir’in Karabük’ün varoluş sebebi olduğunun altını çizen Yavuz, fabrikanın yalnızca bölgenin değil, Türkiye’nin en önemli sanayi devlerinden biri olduğunu vurguladı.

Yavuz, Kardemir’in geçmişte karşılaştığı ekonomik zorlukları ve özelleştirme sürecine karşı bölge halkının ve sendikaların verdiği mücadeleye değinerek, fabrikanın yaşadığı krizleri “akılcı yönetim şekillenmesi” sayesinde aştığını belirtti. Ancak bugün, Kardemir’in mali durumunun tehlikede olduğuna işaret eden Yavuz, 2024 Yılı’nın ikinci çeyreğinde şirketin 1.8 milyar TL zarar ettiğini hatırlattı. Yılsonu itibarıyla bu zararın ne kadar olacağının belirsiz olduğunu belirten Yavuz, mali performanstaki zayıflığın ve kötü yönetim stratejilerinin Kardemir’in geleceği konusunda ciddi soru işaretleri doğurduğunu ifade etti.

“İŞÇİ ALIM SÜREÇLERİNDE ADALETSİZLİK VAR”

Kardemir’in iç yapısındaki mali gerilemenin, işçi alım süreçlerini de olumsuz etkilediğine dikkat çeken Yavuz, meslek lisesi ve düz lise mezunlarının aynı sınavlara tabi tutulmasının büyük bir haksızlık olduğunu söyledi. Meslek liselerinin teknik beceriler kazandırdığını, düz liselerin ise genel akademik eğitim verdiğini vurgulayan Yavuz, bu iki farklı eğitim sistemine sahip öğrencilerin aynı sınavla değerlendirilmesinin meslek lisesi öğrencileri açısından dezavantaj yarattığını belirtti. Siyasi açıdan bakıldığında bu uygulamanın eğitimde fırsat eşitliği ve işçi hakları açısından ciddi bir sorun teşkil ettiğini kaydetti.

“KARDEMİR’İN GELECEĞİ TEHLİKEDE”

Kardemir’in artan mali sorunlarının işçi alım süreçlerinde kar odaklı ve adaletsiz uygulamalara başvurmasına neden olduğunu belirten Ali Yavuz, şirketin geçmişteki kar oranları ile bugünkü finansal zayıflık arasındaki farkın yönetimsel başarısızlıkların açık bir göstergesi olduğunu savundu.

Son olarak, Yavuz, Kardemir’in sahipsiz olmadığını, bu fabrikanın bölge halkına 1 TL’ye devredildiğini ve halkın fabrikanın geleceğini koruyacağına inandığını belirtti.

“Kardemir, bu halkın varoluş mücadelesinin simgesidir. Geçmişte olduğu gibi, bölge halkı gerekirse yine Kardemir’e sahip çıkmasını bilecektir.” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta trafik kazasi kamerada 2 yarali MX9j33eC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta trafik kazası kamerada: 2 yaralı

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgilere göre, C.E. idaresindeki 67 TN 846 plakalı otomobil, karşı yönden gelen M.T. yönetimindeki 21 AGU 680 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada sürücü C.E. ile araçta yolcu olarak bulunan H.E. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

Yaralıların tedavisine başlanırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin