Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Mayıs, 2015 14:34 tarihinde yayınlandı
0

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Bugün Karabük’te

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 18.00’de Kent Meydanında Halka Hitap edecek. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesinin ikinci bölümünü bu mitinginde açıklayacak
7 Haziran tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri öncesi Karabük Siyasi Partilerin Liderlerini ağırlamaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 18.00’de Karabük’e gelerek Kent Meydanında halka hitap edecek. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun bugünkü mitinginde seçim bildirgesinin ikincisini açıklayacağı ve bu bildirgede çok önemli projelerin olduğu ifade edildi.
CHP Genel başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nun Karabük’te yapacağı miting ile ilgili olarak yapılan hazırlıkların tamamlandığını belirten CHP İl Başkanı Av. Erdoğan Dinçel; Kılıçdaroğlu’nun bugün Karabük’te yapacağı mitingde seçim bildirgesinin ikinci bölümünü açıklayacağını belirterek, bildirgede yer alan projelerin çok önemli projeler olduğunu söyledi.
7 Haziran’da Türkiye tarihi bir seçim yaşayacağını ifade eden İl Başkanı Erdoğan Dinçel; “Genel Başkanımızı Karabük’e davet ettik. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu programında olmayan Karabük mitingini bizlerin ve adayların yoğun taleplerini kırmadı ve Karabük’ü ekstra bir programla miting programı içine aldı ve bugün günü saat 18.00’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Karabüklülerle buluşacak. Kent Meydanında bir miting düzenleyeceğiz. Bu mitinge tüm Karabüklüleri davet ediyoruz. Genel Başkanımızı izleyin, Genel Başkanımızı dinleyin istiyoruz.
Mitingin çok önemli olduğunun altını çizen İl Başkanı Erdoğan Dinçel; “Bir seçim öncesi Genel Başkan için yapılan bir miting olmaktan ziyade Cumhuriyet Halk Partisi bugün Türkiye’ye seçim bildirgesinin ikinci bölümünü açıklayacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, en önemli vaadini Karabük’ten bir miting programı ile açıklayacak ve tüm Türkiye ile bunu paylaşacak. Bu nedenle son derece heyecanlıyız ve tüm Karabüklüleri de bu açıklamaları dinlemek üzere Kent Meydanına bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin