İl Seçim Kuruluna İl Genel Meclisi üyesi aday listesi hariç Karabük Merkez’in Belediye Meclisi listesini eksik veren Cumhuriyet Halk Partisi' listeleri henüz tamamlayamazken, sürenin dolmasına rağmen halen Belediye Meclisi listesinin tamamlanamamasına bir çok partili tepki gösterdi.
Tarihinde ikinci defa Karabük'ten Milletvekili çıkartarak bir ilke imza atan Cumhuriyet Halk Partisi, Karabük'te yine bir ilki başardı. Bu ilk, bu defa CHP'nin Karabük'te iş bilmez yöneticilerin kötü yönetimi ile başarıldı. CHP, İl Genel Meclisi ve Karabük Merkez’in Belediye Meclisi listesini İl Seçim Kuruluna teslim etme süresini geçirerek seçime girememe tehlikesi ile karşı karşıya kalırken, duruma itiraz edilmesi sonrasında toplanan İl Seçim Kurulu'nda listeler oy birliğiyle kabul edildi. Ancak Belediye Meclisi listesinin eksik teslim edilmesi, CHP'de listelerin hazırlanmadığını ortaya çıkardı. Bu durum partililerin tepkisini çekerken, görüşlerini aldığımız CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, listelerin bir iki güne kadar hazırlanacağı bilgisini verdi.
Cumhuriyet Halk Partisinde yaşanan bu gelişmelerin ardından partililer gerek sosyal medyadan gerekse çeşitli mecralardan CHP İl Teşkilatı ve Merkez İlçe Teşkilatına eleştirilerde bulundular. CHP İl Başkanı Vedat Yaşar ve Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz'un istifa etmesi gerektiğini dile getiren bir çok partili CHP'nin tarihinde ilk defa bu kadar kötü bir yönetimle karşı karşıya kaldığını ifade ettiler.
CHP İL GENEL MECLİSİ BELLİ OLDU
Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi üyeleri şu isimlerden oluştu:
Hidayet Aygün, Hasan Öztürk, Necati Günaydın, Osman Çevik, Burak Çavuşoğlu
(Ramazan Öztürk)
Bartın’da gece yarısı büyük gürültü ile patlayan su borusu mahalleye panik yaşattı.
Bartın Aladağ Mahallesi 11. Caddede patlayan içme suyu isale sınırı patladı. Gece yarısı gürültü ile patlayan boru, yataklarında uyuyan mahalleliyi panikle uyandırdı. Gürültü ile yataklarından kalkan mahalleli su borusunun patladığını anlayınca rahat nefes aldı. Suyun meskenlerine girmemesi için pencere ve merdivenlerde bekleyerek nöbet tutan vatandaşlar, belediye yetkililerine seslenerek, sınırın bir an evvel tamir edilmesini istedi. Mahalleli patlayan borunun onarılması halinde su baskınına ve meskenlerde hasara neden olabileceğini tabir etti.
Patlayan borudan akan tonlarca su ise konutların ortasından geçen mahalle yolunun yaklaşık 150 metrelik kısmını gölete çevirdi.
Yol boyunca akan su, Aladağ Cami önündeki ana yolda bulunan mazgala döküldü.