Karabük Postası tarafından
26 Haziran, 2023 14:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

CHP Karabük Milletvekili Akay, Kurban Bayramı’nı Kutladı

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Milletvekili Akay yayımladığı mesajında, “Bayramlar paylaşımın önem kazandığı, birlikte olmanın öneminin anlaşıldığı, beraberliğimizin pekiştiği, ortak değerlerimizi bizlere hatırlatıp yaşatan özel günlerdir. Bayramlar dayanışmanın sembolü; sevdiklerimizle kucaklaştığımız, küskünlerin birbirleriyle barıştığı, beraberliğimizin pekiştiği, huzuru ve mutluluğu yaşadığımız, ortak değerlerimizi bizlere hatırlatan en özel günlerdir. Bir yandan bayram sevincini yaşarken öte yandan da iktidarın uyguladığı politikalar yüzünden ülkece zor günlerden geçmekteyiz. Ülkemiz iktidarın yanlış politikaları yüzünden ekonomik sıkışmışlığın can yakıcı hale geldiği, yoksulluk ve gelir dağılımı eşitsizliğinin kronikleştiği, yoksulluğu yenmek yerine yoksulluğu yaymanın amaçlandığı politika programlarının uygulandığı, liyakat dışı uygulamalarla istihdam olanaklarının kısıtlandığı bir ülkeye dönüşmüş durumda. Tüm bu olumsuzluklara rağmen milletimizle ele ele vererek büyük bir dayanışma içerisinde bu zor günlerin üstesinden gelmeye gayret edecek, omuz omuza vererek bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Ülkemizi savrulduğu bu uçurumdan birbirimize sıkı sıkıya sarılarak çıkacağımızı, kuvvetlenen birliğimizin bizleri aydınlık yarınlara ulaştırılacağını unutmamalıyız. Bayram vesilesiyle başta yurt savunmasında canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, bedenlerini vatan savunmasında siper etmiş gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor sevginin, kardeşliğin, barışın ve birlikteliğin hâkim olduğu, sevdiklerinizle birlikte mutluluk dolu bayramlar geçirmenizi diliyorum.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan salt bu milletin iradesi her turlu vesayetin uzerindedir Yh3jYEs1
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Salt, “Bu milletin iradesi her türlü vesayetin üzerindedir”

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecinin 29’uncu yıl dönümü dolayısıyla yaşadıklarını kaleme aldı.
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca oluşturulan anı defterine yazdığı metinle 28 Şubat dönemine ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaşan Salt, 28 Şubat 1997’nin milletin hafızasında derin izler bırakan ağır bir imtihan olduğunu belirtti.
Bir İmam Hatip Lisesi mezunu olarak katsayı adaletsizliğini bizzat yaşadığını ifade eden Salt, hayallerinin önüne bilinçli şekilde engeller örüldüğünü kaydetti. Salt, henüz 14 yaşındayken 8. sınıf öğrencisi olduğu dönemde başörtüsüne yönelik uygulamalara karşı yapılan bir dua buluşmasında Ulu Cami avlusundan gözaltına alındığını anlattı.
Salt, yazısında şu ifadelere yer verdi: "Aslında hedef alınan yalnızca bizler değil; inancımız, kimliğimiz ve milletimizin değerleriydi. O günlerde başımızı eğmedik, umutlarımızı yitirmedik. İnancımızdan, davamızdan ve milletimize olan sevdamızdan asla vazgeçmedik. Çünkü inanıyorduk ki karanlık ne kadar koyu olursa olsun, bir sabah gelecek; kardan aydınlık."
O dönemde aynı hücreyi paylaştığı arkadaşlarının bugün Karabük’te hekimlik, mühendislik ve farklı meslek alanlarında ülkeye hizmet ettiğini belirten Salt, "O gün bizleri susturmak isteyenler oldu; ama bugün aynı kadrolar bilgiyle, emekle ve alın teriyle bu millete değer üretiyor" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde vesayet zincirlerinin kırıldığını ve millet iradesinin yeniden hâkim kılındığını vurgulayan Salt, "28 Şubat’ı unutmadık, unutturmayacağız. Bu aziz milletin iradesi her türlü vesayetin üzerindedir" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin