Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Haziran, 2023 14:34 tarihinde yayınlandı
0

CHP Karabük Milletvekili Akay, Kurban Bayramı’nı Kutladı

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Akay yayımladığı mesajında, “Bayramlar paylaşımın önem kazandığı, birlikte olmanın öneminin anlaşıldığı, beraberliğimizin pekiştiği, ortak değerlerimizi bizlere hatırlatıp yaşatan özel günlerdir.

Bayramlar dayanışmanın sembolü; sevdiklerimizle kucaklaştığımız, küskünlerin birbirleriyle barıştığı, beraberliğimizin pekiştiği, huzuru ve mutluluğu yaşadığımız, ortak değerlerimizi bizlere hatırlatan en özel günlerdir.

Bir yandan bayram sevincini yaşarken öte yandan da iktidarın uyguladığı politikalar yüzünden ülkece zor günlerden geçmekteyiz. Ülkemiz iktidarın yanlış politikaları yüzünden ekonomik sıkışmışlığın can yakıcı hale geldiği, yoksulluk ve gelir dağılımı eşitsizliğinin kronikleştiği, yoksulluğu yenmek yerine yoksulluğu yaymanın amaçlandığı politika programlarının uygulandığı, liyakat dışı uygulamalarla istihdam olanaklarının kısıtlandığı bir ülkeye dönüşmüş durumda.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen milletimizle ele ele vererek büyük bir dayanışma içerisinde bu zor günlerin üstesinden gelmeye gayret edecek, omuz omuza vererek bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Ülkemizi savrulduğu bu uçurumdan birbirimize sıkı sıkıya sarılarak çıkacağımızı, kuvvetlenen birliğimizin bizleri aydınlık yarınlara ulaştırılacağını unutmamalıyız.

Bayram vesilesiyle başta yurt savunmasında canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, bedenlerini vatan savunmasında siper etmiş gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor sevginin, kardeşliğin, barışın ve birlikteliğin hâkim olduğu, sevdiklerinizle birlikte mutluluk dolu bayramlar geçirmenizi diliyorum.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
giygasuk filmi
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
08 Haziran, 2026 11:23 tarihinde yayınlandı
0

“Gıygaşuk: Safranbolu’nun Köyleri” ilk gösterimine hazırlanıyor

Bedirhan Karakurluk’un yönetmenliğini üstlendiği, Safranbolu’nun köy yaşamını ve kültürel mirasını konu alan uzun metraj belgesel film “Gıygaşuk: Safranbolu’nun Köyleri” ilk gösterimi için gün sayıyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun yalnızca merkezini değil, kırsal dokusunu ve köy kültürünü de kapsamlı şekilde ele alan yapım, bölgenin yaşam hafızasını kayıt altına almayı hedefliyor.

Safranbolu’ya bağlı 60 köyde gerçekleştirilen çekimlerle hazırlanan belgesel, geleneksel yaşam biçimlerinden kültürel mirasa, günlük köy hayatından sosyal dokunun detaylarına kadar geniş bir yelpazeyi izleyiciye sunuyor. Arşiv niteliği taşıyan yapım, bölgenin sözlü ve görsel hafızasını gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyor.

İlk Gösterim 10 Haziran’da

Belgeselin dünya prömiyeri, Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında 10 Haziran Çarşamba günü saat 18.15’te Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Gösterimle birlikte film, ilk kez izleyici karşısına çıkmış olacak.

Gösterim Sonrası Söyleşi Düzenlenecek

Film gösteriminin ardından yönetmen Bedirhan Karakurluk’un katılımıyla bir söyleşi programı da düzenlenecek. Etkinlikte belgeselin hazırlık süreci, çekim aşamalarında yaşanan deneyimler ve Safranbolu köylerine dair dikkat çekici detaylar izleyicilerle paylaşılacak.

Söyleşi bölümünde katılımcılar, film ve proje hakkında merak ettikleri soruları doğrudan yönetmene yönelterek belgeselin ortaya çıkış sürecine ilişkin daha ayrıntılı bilgi edinme imkânı bulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin