CHP Karabük İl Disiplin Kurulu Toplantısından Cezalar Çıktı - Karabük Haber Postası
6777f0bb30ba7
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
03 Ocak, 2025 17:14 tarihinde yayınlandı
0
0

CHP Karabük İl Disiplin Kurulu Toplantısından Cezalar Çıktı

Parti İçinde Fırtınalar Esti.

CHP Karabük Kadın Kolları önceki başkanı Aslıhan Yılmaz’ın basına açıklanmayan bir şikayeti üzerine CHP İl Disiplin Kurulu, parti içinde yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı. Yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz’a “kınama” cezası verildiği, Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden Bülent Yalçınkaya’nın ise “geçici uzaklaştırma” cezası aldığı öğrenildi. Ayrıca, yine merkez ilçe yönetim kurulu üyelerinden Sedat Erdoğan’a “uyarı” cezası verilmesi kararlaştırıldı.

CHP İl Disiplin Kurulu’nun aldığı bu kararlar, parti içindeki disiplinin sağlanması ve iç işleyişin korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Şikayetin içeriği basına yansımamış olsa da alınan kararlar, parti içi sorunların ciddiyetle ele alındığını gözler önüne serdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2 8
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
30 Nisan, 2026 13:19 tarihinde yayınlandı
0
0

EMEKÇİNİN SESİ MİSAK-İ MİLLİ MEYDANINDA YÜKSELECEK

Karabük’te 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bu yıl Safranbolu’da düzenlenecek yürüyüş ve mitingle kutlanacak. İşçiler, emekçiler, sendikalar ve vatandaşlar “Birlik, Dayanışma ve Mücadele” sloganıyla Misak-ı Milli Meydanı’nda buluşacak

Karabük’te bu yılki 1 Mayıs kutlamalarının adresi Safranbolu oldu. Emek ve dayanışmanın simgesi olan 1 Mayıs kapsamında düzenlenecek etkinlikte, işçiler, emekçiler, sendika temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar bir araya gelecek.

Kutlama programı, 1 Mayıs Cuma günü saat 16.30’da Sunal Tülbentçi Öğretmenevi önünde toplanmayla başlayacak. Buradan hareket edecek kortej, sloganlar ve pankartlar eşliğinde Misak-ı Milli Meydanı’na kadar yürüyecek. Yürüyüşün ardından meydanda konuşmaların yapılacağı kutlama programı gerçekleştirilecek.

“HERKESİ SAFRANBOLU’YA BEKLİYORUZ”

1 Mayıs Komitesi Başkanı Ahmet Avdancı, bu yılki kutlamalara yalnızca Karabük’ten değil, çevre il ve ilçelerden de yoğun katılım beklediklerini söyledi. 1 Mayıs’ın sadece işçilerin değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak dayanışma günü olduğunu vurgulayan Avdancı, şunları söyledi:

“İşçileri, emekçileri, emeklileri, çalışanları, gençleri, yaşlıları, kadınları ve erkekleri; kısacası tüm Karabük halkını 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına davet ediyoruz. Birlikte daha güçlü olduğumuzu göstermek ve emeğin değerini hep birlikte vurgulamak için herkesi Safranbolu’ya bekliyoruz.”

HAYAT PAHALILIĞI GÖLGESİNDE 1 MAYIS

1 Mayıs tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor. Bu yılki kutlamaların odağında, artan hayat pahalılığı, enflasyon karşısında eriyen ücretler ve çalışma koşullarındaki sorunlar yer alıyor. Birçok ilde sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından etkinlikler düzenleniyor.

1 MAYIS’IN KÖKENİ

1 Mayıs’ın kökeni, 19. yüzyılın sonlarında ABD’de işçilerin “8 saatlik iş günü” talebiyle başlattığı mücadeleye dayanıyor. 1886’daki Haymarket Olayları’nın ardından 1889’da Paris’te toplanan İkinci Enternasyonal, 1 Mayıs’ı “Uluslararası İşçi Bayramı” ilan etti.

Türkiye’de ilk resmi kutlamalar 1923’te yapıldı. Ancak 12 Eylül 1980 Darbesi’nin ardından 1 Mayıs 1981’den itibaren uzun yıllar yasaklandı ve resmi tatil olmaktan çıkarıldı. 2009 yılında yeniden resmi tatil ilan edilen 1 Mayıs, 2010’dan bu yana “Emek ve Dayanışma Günü” adıyla kutlanıyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin