CHP Karabük İl Disiplin Kurulu Toplantısından Cezalar Çıktı - Karabük Haber Postası
6777f0bb30ba7
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
03 Ocak, 2025 17:14 tarihinde yayınlandı
0
0

CHP Karabük İl Disiplin Kurulu Toplantısından Cezalar Çıktı

Parti İçinde Fırtınalar Esti.

CHP Karabük Kadın Kolları önceki başkanı Aslıhan Yılmaz’ın basına açıklanmayan bir şikayeti üzerine CHP İl Disiplin Kurulu, parti içinde yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı. Yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz’a “kınama” cezası verildiği, Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden Bülent Yalçınkaya’nın ise “geçici uzaklaştırma” cezası aldığı öğrenildi. Ayrıca, yine merkez ilçe yönetim kurulu üyelerinden Sedat Erdoğan’a “uyarı” cezası verilmesi kararlaştırıldı.

CHP İl Disiplin Kurulu’nun aldığı bu kararlar, parti içindeki disiplinin sağlanması ve iç işleyişin korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Şikayetin içeriği basına yansımamış olsa da alınan kararlar, parti içi sorunların ciddiyetle ele alındığını gözler önüne serdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wewew
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 20.04.2026 15:43
0
0

YENİŞEHİR SİNEMASI TAMAM, OTEL NE OLACAK?

Karabük’te kültürel miras birer birer ayağa kalkıyor, gözler şimdi atıl durumdaki eski otele çevrildi

Karabük’ün köklü yerleşim alanlarından Yenişehir Mahallesi’nde yıllardır kaderine terk edilmiş yapılar yeniden hayat buluyor. Belediye tarafından restore edilerek halkın kullanımına açılan Havuzlu Bahçe’nin ardından, açık hava sinemasında başlatılan çalışmalar kentte memnuniyet oluşturuyor. Aynı zamanda Yenişehir Sineması için de restorasyon sürecinin başlayacak olması kamuoyunda heyecan yarattı. Ancak bölge sakinleri Yenişehir’in simge yerlerinden biri olan ve bir dönem “Pelenkoğlu” ismiyle otel olarak hizmet veren, zamanla ise atıl duruma düşen binanın da restore edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

KÜLTÜREL HAFIZA YENİDEN CANLANIYOR

Yenişehir’de yürütülen restorasyon projeleri, Karabük’ün geçmişine sahip çıkma adına önemli bir hamle olarak değerlendirilirken, özellikle açık hava sinemasının yeniden düzenlenmesi ve kapalı sinemanın da projeye dahil edilmesi, bölgenin eski sosyal yaşamına dönüş sinyalleri veriyor.

Mahalle sakinleri, bu çalışmaların yalnızca fiziki yenileme değil, aynı zamanda toplumsal hafızanın yeniden inşası anlamına geldiğini ifade ediyor.

GÖZLER ESKİ OTEL BİNASINDA

Tüm bu gelişmelerin ardından dikkatler, uzun süredir kullanılmayan ve giderek harabeye dönen eski otel binasına çevrildi. Bir dönem kentin önemli konaklama noktalarından biri olan yapı, bugün bakımsızlığı ve kontrolsüz kullanımlar nedeniyle bölge halkını rahatsız ediyor.

Vatandaşlar, binanın özellikle akşam saatlerinde farklı grupların uğrak noktası haline geldiğini, bu durumun hem güvenlik hem de çevre düzeni açısından ciddi risk oluşturduğunu dile getiriyor.

“AYNI KADERİ PAYLAŞMASIN”

Bölge sakinleri, Havuzlu Bahçe ve sinema projelerinde olduğu gibi bu yapının da restore edilerek kente kazandırılmasını istiyor. Yapının turizm, kültür ya da sosyal yaşam alanı olarak değerlendirilmesinin mümkün olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak, “Nasıl ki diğer atıl durumdaki tarihi ve kültürel yapılar ayağa kaldırılıyorsa, burası da aynı şekilde restore edilmeli ve kente kazandırılmalı. Burası yıllarca Karabük’e ve konuklarına hizmet etmiş bir yer. Yeniden değerlendirilirse hem mahalle kazanır hem de kentimiz” ifadelerini kullandı.

Karabük’te kültürel mirasın korunmasına yönelik atılan adımlar takdir toplarken, otel olarak kullanılan binanın geleceği merak konusu olmaya devam ediyor. Şehrin hafızasında önemli bir yer tutan bu yapının kaderine terk edilmemesi için çağrılar artarken, gözler şimdi yetkililerin atacağı adımlara çevrildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin