CHP Karabük, 6 Şubat Depreminde Hayatını Kaybedenleri Andı - Karabük Haber Postası
67a498d42c980
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
06 Şubat, 2025 14:14 tarihinde yayınlandı
0
0

CHP Karabük, 6 Şubat Depreminde Hayatını Kaybedenleri Andı

CHP Karabük İl Başkanlığı, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşları anmak için lokma hayrı düzenledi.

CHP Karabük İl Başkanı Ali Yavuz, etkinlikte yaptığı konuşmada, depremin derin acısını halen yüreklerinde hissettiklerini belirterek, “Bugün burada, kaybettiklerimizi anmak ve dayanışma ruhunu güçlendirmek için toplandık. Acılarımızı paylaşarak ve birbirimize destek olarak bu zor günleri aşacağımıza inanıyoruz” dedi.

Yavuz, lokma hayrının sadece bir anma etkinliği değil, aynı zamanda birlik ve beraberliği pekiştiren bir dayanışma örneği olduğunu vurgulayarak, “Her bir lokma, kaybettiğimiz canların ruhuna bir selam ve geleceğe dair bir umut ışığıdır” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, depremde hayatını kaybedenleri anarken, birlikte olmanın ve dayanışma içinde hareket etmenin önemine dikkat çekti. CHP Karabük İl Başkanlığı, benzer etkinliklerle toplumsal dayanışmayı sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
gq
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
10 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 09.04.2026 12:58
0
0

KARDEMİR Genel Kurulu bugün yapılacak

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), 2026 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı bugün saat 09.30’da gerçekleştiriyor. Şirketin Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda 17 maddelik yoğun bir gündem görüşülecek.

Genel kurulda ilk olarak 2025 yılına ilişkin Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bağımsız Denetim Rapor Özeti ve konsolide mali tablolar pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Toplantının en dikkat çeken başlıklarından biri ise sürdürülebilirlik. Şirket, Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları’na (TSRS) uyumlu hazırlanan 2024 ve 2025 yılı sürdürülebilirlik raporlarını ilk kez genel kurulun bilgi ve onayına taşıyacak.

Gündemin kritik maddeleri arasında kayıtlı sermaye tavanı süresinin güncellenmesi de yer alıyor. Mevcut esas sözleşmede 2021-2025 yıllarını kapsayan izin süresinin, 2026-2030 dönemini kapsayacak şekilde uzatılması planlanıyor. Bu kapsamda esas sözleşmenin 6. maddesinde değişiklik yapılması oylamaya sunulacak.

Toplantıda ayrıca Türk Ticaret Kanunu’nun 363. maddesi gereği yapılan yönetim kurulu üyesi atamasının onaylanması, yönetim kurulu üyelerinin 2025 faaliyetlerinden dolayı ibra edilmesi, 2026 yılı bağış sınırının belirlenmesi ve üyelere ödenecek huzur haklarının tespiti de görüşülecek.

2025 yılı kar payı dağıtım kararı ile şirketin bağımsız denetim kuruluşunun seçimi de genel kurulda karara bağlanacak diğer önemli konular arasında bulunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, pay sahipleri genel kurula kimlik belgeleriyle fiziki olarak katılabileceği gibi e-Genel Kurul sistemi üzerinden elektronik ortamda da iştirak edebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin