CHP  İl Örgütünden İsmet İnönü Sergisine Ziyaret - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Mayıs, 2017 14:39 tarihinde yayınlandı
0
0

CHP  İl Örgütünden İsmet İnönü Sergisine Ziyaret

 

CHP Karabük İl Örgütü Ankara Pembe Köşk’te “İsmet İnönü’nün Günlük Yaşantısından Kesitler” adlı sergiyi ziyaret etti.

Ziyaret sırasında İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker’den İnönü’nün yaşantısı ve Atatürk’le ilgili anılarını dinleyen parti mensupları ziyaretten ziyadesiyle mutlu olduklarını dile getirdiler. CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel, “İl örgütümüzden, ilçe, kadın kolları ve gençlik kollarımızdan arkadaşlarımız ile rahmetli Genel Başkanımız İsmet İnönü’nün günlük yaşamından kesitler sergisini ziyaret ederek hem bize yol gösteren, hem  gelecek için ışık tutan İsmet İnönü’yü tanımak ve tanıtmak hem de anılarıyla bilgilenmek adına ziyaret ettik. Bizleri bu sergiye davet eden İsmet İnönü’nün torunu ve Ankara Milletvekilimiz Ayşe Gülsün Bilgehan’a ve bizlere tarihi, Atatürk’ü anlatan İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker’e teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin