Reklam
Reklam
676bd77289575
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
25 Aralık, 2024 13:01 tarihinde yayınlandı
0

CHP İl Başkanı Vedat Yaşar’dan Asgari Ücret Açıklaması: “Sefalet Ücreti”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, dün akşam saatlerinde açıklanan asgari ücretle ilgili sert bir açıklama yaptı.

Yaşar, Türk-İş ve asgari ücretle çalışan komisyon üyelerinin katılmadığı toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından açıklanan 22.104 ₺’lik asgari ücretin “sefalete” yol açtığını belirtti.

Açıklamasında, ülkenin ekonomik krizinden ve yüksek enflasyon oranlarından bahseden Yaşar, bu ücreti “resmen sefalet ücreti” olarak tanımladı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, enflasyon oranının %47 olduğu bir ortamda, asgari ücrete yapılan %30’luk zammın, emekli, dul ve yetimleri açlık sınırının altına mahkum edeceğini savundu.

Yaşar, hükümetin Suriye üzerinden yaptığı hamaset ve mutfak takı gibi gündem maddelerinin, çarşıdaki ekonomik yangını söndürmeye yetmeyeceğini ifade etti. Ayrıca, açıklanan ücretin halkı derinden etkilediğini ve “yapılacak ilk erken seçimde” iktidarın sandıklarda büyük bir karşılık bulacağını öne sürdü.

Vedat Yaşar, hükümetin belirlediği 22.104 ₺’lik asgari ücretin, çalışanlar ve emekçiler için yetersiz olduğunu vurgulayarak, halkın bu zorluklara karşı sesini duyuracağını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sq 3
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
31 Mayıs, 2026 14:29 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te kuduz aşısı kampanyası başlıyor

Karabük Belediyesi, 1-9 Haziran 2026 tarihleri arasında sahipli kedi ve köpeklere ücretsiz kuduz aşısı uygulayacak.

Karabük Belediyesi, kent genelindeki sahipli kedi ve köpeklerin sağlığını güvence altına almak ve bulaşıcı hastalıklardan korumak amacıyla geniş kapsamlı bir aşılama programı başlatıyor. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülecek çalışmalarla, 01-09 Haziran 2026 tarihleri arasında can dostlara ücretsiz olarak kuduz aşısı uygulanacak.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, hayvan sağlığının ve koruyucu veterinerlik hizmetlerinin önemine dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

“Kentimizdeki sahipli hayvanların dönemsel sağlık takipleri ve bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi, hayvan sağlığının sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda, kedi ve köpeklerin en temel koruyucu sağlık gereksinimlerinden biri olan kuduz aşısını, belediyemiz bünyesinde tamamen ücretsiz olarak hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Alanında uzman veteriner hekimlerimiz ve teknik personellerimiz, 1-9 Haziran tarihleri arasında belirlenen mahalle noktalarında sahada hazır bulunacaktır. Tüm evcil hayvan sahiplerinin bu koruyucu sağlık hizmetinden yararlanarak hayvanlarının aşı takvimlerini tamamlamalarını önemle rica ediyorum.”

Aşılama programının mahalle bazlı yer, gün ve saat detaylarının yer aldığı çalışma takvimine, Karabük Belediyesi’nin resmi internet sitesi karabuk.bel.tr adresi üzerinden erişim sağlanabilecek.

Karabük Belediyesi, tüm evcil hayvan sahiplerini kampanyadan yararlanmaya davet etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin