blank
Asuman Doğan tarafından
16 Ekim, 2025 15:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

CHP İl Başkanı Vedat Yaşar Adaylığını Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, 19 Ekim Pazar günü yapılacak olan CHP İl Kongresinde İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Parti İl binasında adaylık açıklaması yapan Yaşar, "Bugün CHP'nin Karabük'te umut olması, halkın sesi olması, hak, hukuk ve adaletin, emeğin ve eşitliğin bayrağını yükseklere taşıması için yeniden aday olduğumu açıklıyorum. Bu karar sadece bir kişinin değil, bir kadronun, bir davanın, bir inancın kararıdır" ifadelerini kullandı.

Göreve geldiği günden bu yana partinin söylemlerini ve sevgisini her alanda taşımaya çalıştıklarını belirten Yaşar, "Her mahallede, her köyde, her esnafta, her emekçide CHP'nin söylemlerini, sevgisini ilçe örgütlerimizle birlikte sahaya taşımaya çalıştık. Hiç bir zaman yılmadık. Umutlarımızı hep yüksek tuttuk. Çünkü biliyorduk ki, bu partinin temeli 102 yıl önce kurtarıcıöız ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün inanmışlığı ve cesaretiyle atıldı.  Bugün bizlere düşen görev; tüm cesaretimizle, örgütlerde, meydanlarda ve gönüllerde olmaktır. Bizim davmız koltuk davası değildir. Bizim davamız halkın iktidarını kurma davasıdır. Bizim davamız ülkeyi tek adam rejiminden kurtarma, bizim davamız hak, hukuk ve adalet davasıdır.

Karabük emeğin, alın terinin kentidir. Biz bu şehrin sanayicisini, emekçisini, emeklisini, gencini, kadınıyla, erkeğiyle birlikte bir bütğün olarak görüyoruz. Partimizin Karabük'teki gücü sadece oy oranıyla değil, halkın yüreğine dokunma kabiliyetiyle de ölçülmelidir.

Bu bağlamda; bizler gençlerin sesini gençlerle yükselteceğiz, kadınların mücadelesine omuz vereceğiz, emekçinin, çiftçinin, esnafın derdini kendi derdimiz bileceğiz, birlikte bu emek bayrağını yükseklere taşıyacağız. ve bunu  sadece seçim dönemlerinde değil, her gün, her sokakta, her alanda yapacağız. Bizler birlikteysek güçlüyüz.

CHP sadece bir parti değil, bu ülkenin vicdanıdır. ben bu göreve yeniden talip olurken kimseye karşı değil, hep birlikte daha güçlü bir bir CHP için yola çıkıyorum. Amacıkm tüm üyelerimizle, partimizin tüm kademeleriyle el ele vererek Karabük'te de halkın iktidarını hazırlamaktır. Bu bir bayrak yarışıdır. ben bu bayrağı geçmişin emeğine saygı duyarak, geleceğe umutla taşımak için yeniden yola çıkıyorum. Bugün buradan sizlere söz veriyorum. Karabük'te umudur büyüteceğiz, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkacağız, Atatürk'ün izinde, halkın yanında dimdik yürüyeceğiz. Ve şimdi buradan birlikte yol yürüdüğümüz tüm arkadaşlarımıza sesleniyorum. Yılmak yok, durmak yok, mücadeleye devam. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın tam bağımsız laik Türkiye Cumhuriyeti." dedi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

CHP Genel Başkanı Özel, Zonguldak mitinginde konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zonguldak’ta düzenlenen mitinge katıldı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitingde konuştu. Mahallî seçimlerden sonra birinci defa Zonguldak’ta halkın karşısına geldiğini söz eden Özgür Özel, "O gün meydanlarda kelam alıp kelam vermiştik. 2019’da sizlere seslendim. ‘Bu sefer sizi duyduk. Siz de bizi duyun. Kelam veriyorum. Emeğin başşehri CHP’ye yakışır’ demiştim. Siz kelam verdiniz belediye liderimiz Tahsin Erdem’i rekor oyla seçtiniz" diye konuştu.
Zonguldak’ta halk ekmek aracılığıyla ayda 75 bin ekmek üretildiğini belirten Özel, kent lokantası, anne kafe, iki başka okuma salonunun hizmete girmesinin yanı sıra halk plajlarının halkın hizmetine sunulduğunu, kültür merkezinde 640 öğrencinin eğitim gördüğünü ve 15 gün sonra da halk otobüslerinin devreye gireceğini söyledi. Özel, "Ancak bir yandan da Zonguldak’ın uzunluğunu aşmış kederleri, büyük meşakkatleri var. Belediye liderleri uğraşıyor lakin ülkeyi yönetenler bir kente sırtını dönmeye görsünler. Zonguldak evvelce bu ülkede en varlıklı birinci 10 vilayet ortasındaydı. Toplumsal gelişmişlik endeksinde artık gerilemiş 28. sıraya kadar. Bugün Zonguldak’ın nüfusu 1960 nüfusu. Yani neredeyse 25 yılda memleketi 65 yıl geriye götüren bir anlayış var " formunda konuştu.

"Bu kent her yıl Türkiye’ye en çok gelir üreten 10. şehir"
TÜİK’in Türkiye’de işsizlik oranını yüzde 15-16 olarak açıkladığını Zonguldak’ta ise yüzde 25 olarak açıkladığını söz eden Özel, "Gerçek manada neredeyse Zonguldak’ta her iki gençten bir tanesi ya işsiz ya da hak ettiği üzere bir işte devamlı bir işte çalışamıyor. Kiralık konutların fiyatı daha da beter. 17 kat artmış Zonguldak’ta. Bu kent her yıl Türkiye’ye en çok gelir üreten 10. kent. Pekala devletin alırken birinci onda aldığı bu kente verirken yaptığı yatırım nedir? 81 vilayet içinde 70. sırada. Devlete verirken birinci ondasınız. Devlet size verirken sondan onuncu sıradasınız" dedi.
İBB iddianamesiyle ilgili Özel, "İddianame bekledik. Dedik ki yargılanmak için değil, yargılamak için iddianameyi bekliyoruz. 3 bin 900 sayfa iddianame yazdılar 10 gün evvelden irtibatına başladılar tuğla üzere iddianame diye çıktı, baktı iddianameye 400 kişi yargılanıyor. Her birinin isminin altına tüm yargılananların ismini yazmış ki sayfa tutsun 500 sayfa. Bir kişi bir savda bulunmuş dört kişi hakkında sona koyup sondadır, ek birdedir, ek üçtedir diyeceğine herkes için onu altına bir daha bir daha yapıştırmış. Özetlese 40 sayfa 50 sayfada anlatacağı konuyu içinde delili olmadığı için 4 bin sayfa diyebilmek için arayan aradığını bulamasın olağan vatandaş bir şey bahtın diye uzatıp durmuşlar. Fakat şunu hepimiz gördük ki yaz boyunca iftira attılar. 8 ay boyunca iftira attılar. Para dediler, para çıkmadı. Rüşvet dediler rüşvet çıkmadı ne imaj ne ispat hiçbir şey çıkmadı" dedi.
İmralı’ya gidilmesi için yapılan oylamayı pahalandıran Özel, "Mecliste bir oylama yapıldı. Türkiye’de bütün dikkatleri oraya topladılar. AK Parti ile birlikte iki parti artık İmralı Adası’na gidecek, Abdullah Öcalan’ı ziyaret edecek. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu komiteye girerken çok tartışmalar oldu. Ne kelamlar söylediler? Ne dedik? Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Bizim içinde olduğumuz değil, olmadığımız komiteden korkun dedik" dedi.
"Biz DEM Parti ile görüşürken bayramlaştık diye, selamlaştık diye bize terörist diyenler artık bizi bir şeye zorlamaya çalışıyorlar" tabirlerinin kullanan Özel, "Demokrasilerde sıkıntılar demokratikleşerek çözülür. Sorun üstüne kararlılıkla giderek çözülür. Asla ve asla zorlamalarla, tartışmalarla bu halde çözülmez" dedi.
Özel, "Biz sıkıntıyı asla ve asla hiçbir halde engelleyerek, barışın gelmesini engelleyerek Kürt sıkıntısının çözülmesini engelleyerek, terörün bitmesini engelleyerek bir tavır takınacak değiliz. Cumhuriyet Halk Partisi birinci gün durduğu yerdedir. Doğruların demokrasinin sorunun tahlilinin ardındadır. Kimsenin peşine takılmak kimsenin dediğini yapmak, kimsenin planladığı planın modülü olmak zorunda değildir. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin barışının, kardeşliğinin güvencesidir" dedi.
Önümüzdeki Cuma günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin program kurultayının yapılacağını söz eden Özel, 17 yıl sonra parti programının değiştiğini problemlere tahlil tekliflerinin getirildiğini de kelamlarına ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin