CHP İl Başkanı Çakır'ın 23 Nisan kutlama mesajı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İmsaka kalan --:--
Nurettin Acar Avatarı
Nurettin Acar tarafından
22 Nisan, 2020 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

CHP İl Başkanı Çakır’ın 23 Nisan kutlama mesajı

Cumhuriyet  Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, yaptığı basın açıklamasında; “Ulusal Egemenliğimizin 100.yılı kutlu olsun” dedi.

Çakır, açıklamasında şunları söyledi; “Ulusal egemenliğimizin ilanının 100. yılını kutlarken; ülke ve dünya olarak oldukça zorlu bir süreçten geçtiğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum.

İnsanlığın ve milletimizin yaşadığı sıkıntıların kaynağı bellidir. Hak, hukuk ve adalet gibi değerlerin içi boşaltılmış, doğa bencilce yok edilirken, sömürgeci zihniyetler ve onun işbirlikçi yönetimleri milletimiz ve insanlık için de temel bir sorun haline gelmiştir.

İşte böyle bir ortamda, Büyük Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100.yılı ne yazık ki, yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı bu yıl evlerde kutlanacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100.yılında, Türk halkının tek temsil makamı Türkiye Büyük Millet Meclisidir.

Büyük Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği çocuklarımızın yarınları için daha aydınlık, daha özgür ve daha eşit bir Türkiye yaratmak hepimizin sorumluluğudur.

Ulusal egemenliğimizin 100. yılında; emperyalizmi ve işbirlikçilerinin oyunlarını yeniden bozmak zorundayız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılını kutlamanın mutluluğu ile tüm Karabüklü hemşerilerimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı‘nı kutluyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
canakkale ve istiklal madalyasi sergisi begeni topladi rvv4FbT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çanakkale ve İstiklal Madalyası Sergisi beğeni topladı

Samsun’da Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi, büyük beğeni topladı.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde(AKM) “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi düzenlendi. Sergide bulunan ebru, hat ve tezhip alanlarında hazırlanan bayrak temalı eserlerde Osmanlıca İstiklal Marşı yazılması dikkat çekti. Samsun’un gerek Milli Mücadele’deki stratejik rolü gerekse liman kenti kimliği; İstiklal Madalyası ve yerel direnişin simgesi olan mavnacılar üzerinden kurgulanan sanat eserleri aracılığıyla estetik bir anlatıya dönüştürüldü.

Enstitüde görevli 20 kişi tarafından 3 aylık çalışma sonucu oluşturulan sergide, sülüs yazı çeşidi ile beş farklı kalem ölçüsünde kubbe şeklinde, dalgalı ve aharlı ebru kağıdı üzerine yazılar yazıldı. Çanakkale Şehitleri Anıtı, akkase tekniği kullanılarak yapıldı ve taş kısmında cesareti temsil eden 300 adet kaplan gözü doğal taş kullanılarak eser tamamlandı. 18 Mart Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerlerin anısına, Çanakkale ruhunu yansıtmak amacıyla diorama (3 boyutlu modelleme) çalışması da yapıldı.

Sergi, bugün ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne oldu. Samsun Valisi Orhan Tavlı da protokol üyeleri ile birlikte gezdiği sergiye tam not verirken, sergide eserlerin oluşmasında emeği geçen enstitü görevlilerine şükranlarını iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin