Reklam
Reklam

Cezaevinden müsaadeli çıkıp kız arkadaşını darp eden şahıs yakalandı

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2023 04:48 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’nun Cide ilçesinde cezaevinden müsaadeli olarak çıktıktan sonra geri dönmeyen ve bu sırada kız arkadaşını darp eden şahıs, polis grupları tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye nazaran, Cide ilçesinde tutuklu bulunduğu cezaevinden bir mühlet evvel müsaadeli olarak çıktıktan sonra geri dönmeyen E.U., kız arkadaşını darp etti. Yaşanan olayın akabinde harekete geçen Cide İlçe Emniyet Müdürlüğü grupları tarafından düzenlenen operasyonla E.U., yakalanarak gözaltına alındı.

Hırsızlık hatasından arandığı tespit edilen E.U. süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıs tutuklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karadeniz’in Zeugması Hadrianopolis’te kazı çalışmaları başladı

karadenizin zeugmasi hadrianopoliste kazi calismalari basladi vHpHzHs9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti’nde 2026 yılı kazı sezonu başladı. Kazılarda Dört Nehir Kilisesi’nin doğusunda tespit edilen yeni yapının ortaya çıkarılması hedeflenirken, ortaya çıkarılan sarayın kabul salonundaki mozaikler de bu yıl restore edilerek ziyarete açılacak.

Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerine ait önemli kalıntılarıyla dikkat çeken Hadrianopolis Antik Kenti’nde 2026 yılı kazı sezonu başladı. Bu yıl kazılar, Dört Nehir Kilisesi’nin doğusunda belirlenen yeni bir alanda yoğunlaştırılacak. Kazı Başkanı Prof. Dr. Ersin Çelikbaş, geçmiş yıllarda yapılan jeoradar araştırmalarında tespit edilen yeni yapının gün yüzüne çıkarılması için çalışmalara başladıklarını belirtti. Küçük bir ekiple sezonu açtıklarını ifade eden Çelikbaş, hedeflerinin söz konusu yapının kazısını bu yıl içerisinde tamamlamak olduğunu söyledi. Hadrianopolis’te her yıl yeni bir yapıyı ortaya çıkarıp restorasyonunu tamamlayarak ziyaretçilere açmayı amaçladıklarını dile getiren Çelikbaş, bu yıl da aynı hedef doğrultusunda çalışacaklarını kaydetti. Çelikbaş, “Diğer bir önemli bizim çalışma noktamız ise geçen yıl ortaya çıkarmış olduğumuz saray yapısının bir bölümü olan kabul salonunun zemin mozaiklerinin bu yıl restorasyonunu tamamen bitirip, yine ziyaretçilerimizin hizmetine açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Son yıllarda tanıtım faaliyetlerinin etkisiyle Hadrianopolis’e olan ilginin önemli ölçüde arttığını vurgulayan Çelikbaş, antik kentin akşam saatlerinde dahi ziyaretçi ağırladığını ifade etti. Çelikbaş, kazı ekibinin önümüzdeki yıllarda da Hadrianopolis’e yeni yapılar ve teşhir alanları kazandırmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin