Karabük’ün Yenice ilçesinde cezaevinden firar eden ve “hırsızlık” suçundan 6 yıl hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından durumundan şüphelenilerek durdurulan S.K.’nın 15 gün önce cezaevinden firar ettiği belirlendi. Şahsın ormanlık saklandığı tespit edilirken, S.K.’nın “hırsızlık” suçundan kesinleşmiş 6 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan S.K., işlemlerinin ardından Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.
Yenice İlçe Emniyet Amirliğinde görevli Çarşı Mahalle bekçilerinin devriye görevi sırasında iş merkezi içerisinde durumlarından şüphelenilen şahısların yapılan kontrolünde esrar içiminde kullanılan pet şişe, daralı ağırlığı 4.91 gram olan toz esrar maddesi, 1 adet açık halde uzunluğu 15 santimetre olan sustalı bıçak ele geçirildi.
Gözaltına alınan H.G.A., V.E., A.K., E.K. isimli şahıslar hakkında “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak” suçlarından adli işlem tapıldı.
Diğer yandan uygulama sırasında yapılan kontrollerde M.Ç. isimli şahsın “Askeri Ceza Kanununa Muhalefet ve Suç Uydurma” suçlarından arandığı tespit edildi. Gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.


Cezaevinden firar eden zanlı yakalandı
Karabük’te Mahalle temizliği etkinliği düzenlenecek
Karabük’te çevre bilincini artırmak ve mahallelerin daha temiz bir görünüme kavuşmasını sağlamak amacıyla Dünya Çevre Günü kapsamında temizlik etkinliği düzenlenecek.
“Mahallemiz Evimiz, Temiz Tutmak Görevimiz” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlik, 5 Haziran Cuma günü saat 15.00’te başlayacak. Vatandaşların yoğun katılımının beklendiği organizasyonda gönüllüler, mahalle genelinde çevre temizliği yaparak farkındalık oluşturacak.
Etkinliğin buluşma noktası ise 5000 Evler Mahallesi’nde bulunan Has Bahçe Sosyal Tesisleri olarak belirlendi. Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikte çocuklar, gençler ve yetişkinler birlikte çevre temizliği yaparak hem yaşadıkları mahalleye katkı sunacak hem de çevre duyarlılığı konusunda örnek bir davranış sergileyecek.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, temiz bir çevrenin sadece belediyenin değil, tüm şehrin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Başkan Çetinkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Dünya Çevre Günü, bizlere emanet olan doğayı ve yaşam alanlarımızı korumamız gerektiğini hatırlatan çok müstesna bir gün. Biz de Karabük Belediyesi olarak bu anlamlı günü sadece teoride bırakmıyor, sahaya inerek eyleme dönüştürüyoruz. ‘Mahallemiz Evimiz, Temiz Tutmak Görevimiz!’ diyerek tüm hemşehrilerimizi, yediden yetmişe bu temizlik hareketinin bir parçası olmaya davet ediyorum. Amacımız, evimiz olarak gördüğümüz Karabük’ümüzü yarınlara çok daha temiz, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir şekilde miras bırakmaktır”

