Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Aralık, 2015 09:02 tarihinde yayınlandı
0

Cezaevinde Firar ve Yangın Tatbikatı

ZONGULDAK ‘ın Ereğli ilçesinde ki A 2 Tipi Cezaevinde yangın ve firar tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikattan habersiz olan polis, 112, itfaiye ve diğer kurumların ekipleri kısa sürede cezaevi önüne geldi.
Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından A 2 Tipi Kapalı Cezaevi’nde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikat 155 polis imdat hattının aranarak cezaevinde tüp patlaması sonucu yangın çıktığı, mahkûmların dışarı çıkıp firar edebileceği bilgi verilmesi üzerine başladı.
Yapılan ihbarın tatbikat olduğundan haberi bulunmayan polis olay cezaevine asayiş ekipleri gönderirken, 112, itfaiye, zabıta, doğalgaz ve elektrik kurumu ekiplerine de bilgi verdi. Cezaevine ilk olarak polis ekipleri, ardından da itfaiye ve 112 sağlık görevlileri geldi. Cezaevine giren ekipler yapılan ihbarın tatbikat amaçlı olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı. Cezaevinde polis, itfaiye, ambulans, zabıta ve diğer kurumların araçlarını görev vatandaşlar ise olan biteni meraklı gözlerle izledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin