ZONGULDAK ‘ın Ereğli ilçesinde ki A 2 Tipi Cezaevinde yangın ve firar tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikattan habersiz olan polis, 112, itfaiye ve diğer kurumların ekipleri kısa sürede cezaevi önüne geldi.
Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından A 2 Tipi Kapalı Cezaevi’nde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikat 155 polis imdat hattının aranarak cezaevinde tüp patlaması sonucu yangın çıktığı, mahkûmların dışarı çıkıp firar edebileceği bilgi verilmesi üzerine başladı.
Yapılan ihbarın tatbikat olduğundan haberi bulunmayan polis olay cezaevine asayiş ekipleri gönderirken, 112, itfaiye, zabıta, doğalgaz ve elektrik kurumu ekiplerine de bilgi verdi. Cezaevine ilk olarak polis ekipleri, ardından da itfaiye ve 112 sağlık görevlileri geldi. Cezaevine giren ekipler yapılan ihbarın tatbikat amaçlı olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı. Cezaevinde polis, itfaiye, ambulans, zabıta ve diğer kurumların araçlarını görev vatandaşlar ise olan biteni meraklı gözlerle izledi.


Cezaevinde Firar ve Yangın Tatbikatı
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.


