Reklam
Reklam
cezaevi mudurunun oldurulmesi olayini azmettirmekten kirmizi bultenle aranan hukumlu yakalandi gX9t1dLi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mart, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
0

Cezaevi müdürünün öldürülmesi olayını azmettirmekten kırmızı bültenle aranan hükümlü yakalandı

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, 1998 yılında Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 1. Müdürü’nün öldürülmesi olayını azmettirmekten 20 yıl, öteki kabahatlerden da 4 yıl 5 ay 10 gün mahpus cezası bulunan ve kırmızı bültenle aranan hükümlüyü yakaladı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, organize cürüm örgütlerine ve firari mahkumlara yönelik yürüttüğü kararlı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Kaçakçılık ve Organize Hatalarla Gayret (KOM) Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda, hakkında kırmızı bültenle memleketler arası seviyede arama kararı bulunan ağır hükümlü H.K., Atakum ilçesinde yakalandı.

Edinilen bilgilere nazaran, firari hükümlü H.K.’nin, 7 Mart 1998 tarihinde Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 1. Müdürü Zeki Bayrak’ın öldürülmesi olayının azmettiricisi olduğu ve bu nedenle 20 yıl mahpus cezasına çarptırıldığı belirlendi. Ayrıyeten, KOM Şube Müdürlüğü’nce 2009 yılında yürütülen operasyon kapsamında “suç işlemek maksadıyla örgüt kurma” kabahatinden da 4 yıl 5 ay 10 gün mahpus cezasına çarptırıldığı tespit edildi. Toplamda 24 yıl 5 ay 10 gün mutlaklaşmış mahpus cezası ile aranan H.K.’nın “kumar oynanması için yer ve imkan sağlama” ile “tefecilik yapmak” hatalarından da 42 bin 500 TL isimli para cezası bulunduğu öğrenildi.

5 Aralık 2022 tarihinden bu yana firari olan ve hakkında Interpol tarafından kırmızı bültenle milletlerarası arama kararı çıkarılan hükümlü, Atakum ilçesinde saklandığı konutta düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalandı.

“Firari hatalılar için hiçbir yer inançlı değil”

Emniyet yetkilileri, operasyonun akabinde yaptıkları açıklamada, “Adaletin tecellisi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Firari hatalılar için hiçbir yer inançlı değil. Kentimizin huzurunu bozanlara göz açtırmayacağız” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kemikli rampalarinda bayram donusu yogunlugu 415JAzRt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mayıs, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Kemikli Rampaları’nda bayram dönüşü yoğunluğu

Kurban Bayramı tatilinin bitimine 2 gün kala İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan ve 21 ilin geçiş güzergahında bulunan Karabük’ün Kemikli Rampaları’nda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Trafik yoğunluğu dron ile görüntülendi.

Bayram tatilini memleketlerinde geçiren vatandaşların dönüş yolculuğu sürerken, İstanbul ve diğer büyük şehirlerden başta Karabük olmak üzere Kastamonu ve Sinop’a gelen sürücüler dönüş yolunda yoğunluk oluşturdu.

Karadeniz’in İstanbul bağlantısını sağlayan Karabük’ün Eskipazar ilçesindeki D-100 Karayolu Kemikli ve İsmetpaşa rampalarında trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Araç sürücülerinin ilerlemekte güçlük çektiği yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Bayram dönüşü nedeniyle artan trafik yoğunluğu dron ile havadan görüntülenirken, kilometrelerce uzayan araç kuyruğu dikkat çekti.

Bölgede trafik ekiplerinin ulaşımın aksamaması için denetimlerini sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin