Ceza yememek için direksiyona uyarı yazısı yapıştırdı  - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Eylül, 2018 14:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Ceza yememek için direksiyona uyarı yazısı yapıştırdı 

Karabük’te bir sürücü “”Türkiye Güven ve Huzur”  uygulaması kapsamında ceza yememek için direksiyonuna “Emniyet Kemerini Tak’” yazısı yapıştırdı.
Türkiye genelinde başlatılan Türkiye Huzur ve Güven uygulaması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşlar ‘Tüm polis ve jandarma birimlerimiz emniyet kemeri, cep telefonu ve tehlikeli araç kullanımı denetimlerinde görevlendirildi. Lütfen, bu yolda hep birlikteyiz!’ şeklinde uyarı mesajı göndererek uyarıda da bulunmuştu. Yurt genelinde yapılan uygulama ile kent merkezlerinin çeşitli noktalarında yer alan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kameralarından emniyet kemeri takmayan sürücüler hakkında cezai işlem uygulandı. 2018 yılı itibariyle emniyet kemeri kullanmayan yani takmayan sürücülere 108 TL para cezası kesilmekte.
Karabük’te yaşayan İbrahim Özkaya isimli sürücüde bu cezayı yememek için aracına bindiğinde emniyet kemerini takmayı unutmamak için direksiyonuna ‘Emniyet Kemerini Tak’ yazısını yapıştırdı.
Sürücü Özkaya, unutmamak için direksiyonuna bu yazıyı yapıştırdığını belirterek, “Ceza yememek için aklıma geldi. Şu ana kadar ceza yemedim Allah’a şükür. Kurallara uymak gerekiyor. Herkesin emniyet kemerini takmasını isterim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
22 2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekliler Karabük’te Meydanlara İndi

Karabük’te Tüm Emeklilerin Sendikası tarafından yürüyüş ve mitingi düzenlendi. Mitingde emekli aylıkları, seyyanen zam, bayram ikramiyesi ve sendika hakkı başta olmak üzere birçok talep dile getirildi.

Yenişehir Atatürk Anıtı önünde sloganlar eşliğinde başlayan yürüyüş, Kemal Güneş caddesinde son buldu.

“Sefalet düzenine son” sloganıyla düzenlenen mitinge Tüm Emeklilerin Sendikası Karabük Şubesi yöneticilerinin yanı sıra CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, CHP İl ve İlçe Teşkilatları, Zafer Partisi İl Teşkilatı, KESK Temsilcileri, Bartın, Zonguldak ve Ankara’ya kadar çok sayıda kişi katıldı.

Tüm Emekliler Sendikası Karabük Şube Başkanı Burhan Kelez mitingde yaptığı konuşmada, “Emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek,  “Bugün söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var diyenler, sadaka değil hakkımızı istiyoruz diyenler alanları doldurdu. Emeklinin sesi titretecek diyenler bugün Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda” dedi.

Emeklilerin yaşadığı koşulları “sefalet” olarak nitelendiren  Kelez, “Emekli maaşları geçim özelliğini yitirmiştir. Çarşı pazar fiyatlarıyla uyumlu olmayan veriler emeklinin maaşını eritmeye devam ediyor. Derhal seyyanen zam yapılmalıdır” dedi.

Kelez konuşmasında emeklilerin toplumdaki yerine vurgu yaparak, “İtip kakılsalar da, yok saysalar da, susturmaya çalışsalar da bu ülkenin onuru, gururu emeklilerdir” ifadelerini kullandı.

Ekonomik adaletsizliğe dikkat çeken Kelez, “Bir yanda dolar milyonerleri, diğer yanda açlık sınırında yaşayan milyonlar var. Böyle bir düzeni kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Mücadele vurgusu yapan Kelez, “Biz emekliler susmayacağız, boyun eğmeyeceğiz, örgütlenerek kazanacağız. Yaşadığımız sorunlar bireysel değil, siyasal ve sınıfsaldır” dedi.

Emeklilerin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Kelez,“Dünya görüşümüz ne olursa olsun bir araya gelmeli, güçlenmeli ve örgütlenmeliyiz” çağrısında bulundu.

Kelez, “Her emekli maaşına acilen ilave zam yapılmalıdır. En düşük emekli aylığı en düşük memur maaşına eşitlenmelidir. İntibak yasası çıkarılmalı, sağlıkta katkı payları kaldırılmalıdır.  Bayram ikramiyeleri anlamını yitirmiştir, asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır” dedi.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay da yaptığı konuşmada; vergilerini vermiş, alın teri akıtmış emeklilerin hak ettikleri ücreti alamadıklarını ifade ederek, sefalet içerisinde yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Akay, “Pazardan sebzesini meyvesini almak için akşam üstünü bekleyen, markete gittiğinde evine daha fazla emek götürebilmek için bir gün öncesinin bayat ekmeğini almak zorunda kalan, evi olmadığı için büyükşehirlerde otel odalarında yaşamak zorunda kalan, tren garlarında geceleyen ama bir taraftan da aynı emeklilerin yurt dışındaki emsallerine baktığımızda bir ay gelip beş yıldızlı otellerde Avrupa’daki emeklilerin konakladığını görünce biz demek ki emeklilerimize, büyüklerimize yeterince bakamıyoruz. O zaman ne yapmalıyız kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını, emekliden, emekçiden, dar gelirliden, çiftçiden, esnaftan yana kaynakları aktarmamız gerekiyor. Bu bütçe var, bu kaynak var ama maalesef tercih meselesi” dedi.

Milletvekili Cevdet Akay’ın ardından mitinge katılan Şube başkanları da birer konuşma yaparak emeklilerin sıkıntılarına değindiler.

Yapılan konuşmaların ardından halaylar eşliğinde miting sona ererken, emekliler taleplerinin karşılanmaması halinde eylemlerin devam edeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin