Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Kasım, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
0

Çeyrek asırlık acı: Düzce depremi unutmadı, dirençli şehir oldu

Düzce, acı dolu 12 Kasım 1999 depreminin üzerinden geçen 25 yılda yaralarını sardı ve depreme dirençli bir şehir haline geldi. Belediye Başkanı Faruk Özlü, “Deprem yönetmeliklerine harfiyen uyan bir şehiriz. Yüksek katlı yapılaşmaya son verdik. Kentsel dönüşümü de hızlandırıyoruz” dedi.

Düzce’de 12 Kasım 1999’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem, kentte büyük bir yıkıma neden oldu. 845 kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin yaralandığı bu acı olay, Düzcelilerin hafızasından silinmedi. Aradan geçen çeyrek asırda, Düzce büyük bir değişim gösterdi.

“Deprem yönetmeliklerine harfiyen uyan bir şehiriz”

Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, depremin kentte bıraktığı izlerin hala taze olduğunu belirterek, Düzce’nin bu süreçte ciddi dersler çıkardığını ifade etti. Özlü, “Depremin üzerinden çeyrek asır geçti. Düzce, son 25 yıl içinde depremlerden ciddi dersler çıkardı. Biz deprem yönetmeliklerine harfiyen uyan bir şehiriz. Yüksek katlı yapılaşmaya son verdik. Kentsel dönüşümü de hızlandırıyoruz. Bu çerçevede baktığımızda Düzce, 23 Kasım 2022’de meydana gelen depremde şiddeti 12 Kasım kadar olmasa da bir tek can kaybı olmadan afeti atlattı. Bu bizim aldığımız tedbirlerin neticesidir” dedi.

“Türkiye’nin birinci önceliği depremlere dirençli şehirler üretmek”

6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, Türkiye’nin birinci önceliğinin depreme dirençli şehirler inşa etmek olduğunu vurgulayan Özlü, “Bir savunma sanayi uzmanı olarak şunu söylemeliyim ki, Türkiye’nin savunma ve güvenliğinin son derece önemli olduğunu, savunma sanayi faaliyetlerinin önemli olduğunu söylerdim. Ancak 6 Şubat depremlerinden sonra Türkiye’nin birinci önceliğinin depremlere dirençli şehirler üretmek olduğu kanaatine vardım. Deprem bir kaç dakika veya saniye sürüyor. Yaşlı, genç, çocuk, kadın, kedi, köpek demeden herkesi etkiliyor. Savaşlarda böyle bir durum yok. Savaşlarda iki ordu çarpışır ve tedbir alır. Neticede asker, asker ile savaşır. Depremlere ve doğal afetlere karşı dirençli şehirler üretmek Türkiye için en önemli konudur. Tüm belediyelerimizin de Düzce örneğinde olduğu gibi depremlere, doğal afetlere dirençli şehirler üretme, oluşturma konusunda dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin