Reklam
Reklam

Ceylan’dan Seçim Değerlendirmesi

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Ağustos, 2014 15:17 tarihinde yayınlandı
0

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye olarak önemli bir seçimi gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Bu olay Türk demokrasisi açısından çok önemli bir sınavdı. Türkiye bu sınavı bir kez daha başarı ile geçti” dedi. 

Türkiye genelinde yüzde 52’lik bir oy oranı ile Başbakanımız Cumhurbaşkanı seçildi diyen Ceylan, “ Bu olay Türk demokrasisi açısından çok önemli bir sınavdı. Türkiye bu sınavı bir kez daha başarı ile geçti. Karabük’te aldığımız neticelerde gayet olumlu. Karabük genelinde Başbakanımızın oy oranı yüzde 65 civarında olmuştur. Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy Karabük’ümüzden çıktı. Bu seçim sonuçları çok önemli. Türkiye’nin geleceği açısından da çok önemli bir sonuç. Aslında biz sadece Başbakanımızı Cumhurbaşkanı olarak seçmekle kalmıyoruz. Türkiye bu seçim ile beraber yeni bir döneme giriyor. Türkiye 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Başbakanımızın liderliğinde Türkiye’de her kademede çok önemli mesafeler kaydetti. Adeta 12 yıllık iktidarımız döneminde futbol tabiri ile ifade edecek olursak ikinci ligden birinci lige yükseldi; ama Başbakanımızın, Cumhurbaşkanlığında o liderliğinde ben inanıyorum ki dünya liginde süper lige yükselecektir. Büyük hedeflerimiz var. 2023, 2053 yılı hedeflerimiz var. Yeni Cumhurbaşkanımız ile Türkiye bu hedeflere koşmaya başlayacaktır. Türk milleti el ele vererek hep birlikte başarıdan başarıya koşacaktır. Ekonomi başta olmak üzere diğer sektörlerde, demokrasi alanında özgürlük alanında, dış politika alanında Türkiye yeni bir yarışa girecektir. Bu sonuç sadece 77 milyon Türk halkını değil, onun haricinde 1.5 milyar nüfuslu İslam alemini de ilgilendirmektedir. Bu sonuçları sadece Türk halkı takip etmiyor. Bizim dost dediğimiz, kardeş dediğimiz ülkelerde bu seçimi çok yakından takip ettiler ve adeta Türkiye’den gelecek müjdeli haberleri beklediler. Mağdur ve mazlum kardeş, dost ülkeler içinde bu seçim çok anlam ifade ediyordu. Çünkü Başbakanımız hep mağdur ve mazlum insanların yanında yer adı. Başbakanımız; Filistin, Irak, Suriye ve Mısır bunun gibi birçok ülke halkının yanında yer aldı. Bu seçim dost ve kardeş ülkeler içinde çok iyi bir anlam ifade ediyor” dedi.
Ceylan, Türkiye’nin 10 Ağustos seçimleri ile yeni bir döneme girdiğini de belirterek, “ Türk demokrasi tarihi açısında bir milattır. Demokrasimiz bir kez daha kazanmıştır. Türk demokrasisi bundan sonra daha emin adımlar ile ilerleyecektir. Ben bu anlamda halkımızın sağduyusunu kutluyorum. Tabi burada sadece AK Parti’ye gönül veren insalar değil, onun ötesinde ülkenin geleceğini düşünen sağduyu sahibi tüm vatandaşlarımız bu desteği vermiştir. Özellikle Karabüklü hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Karabük genelinde Başbakanımıza, Cumhurbaşkanlığı seçiminde çok güzel destek vermiştir. Karabük halkı vefasını göstermiştir. Karabük teşkilatına, İl Başkanına çok teşekkür ediyorum. Teşkilatımız canla başla güzel bir çalışma gösterdiler” ifadesinde bulundu.
(YE-

Bizi sosyal medyadan takip edin

Eşi tabutuna son kez sarıldı, babası namazını kıldırdı: AFAD personeline hüzünlü veda

esi tabutuna son kez sarildi babasi namazini kildirdi afad personeline huzunlu veda vat3eczE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde arama kurtarma faaliyeti sırasında botun devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan, memleketi Bolu’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Eşi tabuta sarılarak gözyaşları dökerken, acılı baba oğlunun cenaze namazını kıldırdı.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde 2 gündür kayıp olarak aranan 23 yaşındaki Volkan Civelekoğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı. Civelekoğlu’nun cenazesinin sudan çıkarıldığı esnada debisi aniden yükselen derede, AFAD ekibini taşıyan bot devrildi. Akıntıya kapılan 4 AFAD personelinden 3’ü mesai arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılırken, Ömer Faruk Özkan (28) sulara kapılarak hayatını kaybetti. Görevi başında vefat eden kahraman AFAD personelinin cenazesi, memleketi Bolu’ya sevk edildi.

Tayin bekliyordu, geride 10 aylık bebeği kaldı

Ömer Faruk Özkan’ın vefat haberi, memleketi Bolu’nun Hamzabey köyüne ateş düşürdü. Rize’den Bolu’ya tayin istediği öğrenilen Özkan’ın, bayram tatili sonrasında ailesini memleketi Bolu’da bırakarak görev yeri Rize’ye döndüğü ortaya çıktı. Genç personelin, bir hafta sonra Ankara’da katılacağı eğitimler öncesinde son görevine çıktığı öğrenilirken, geride eşi ve henüz 10 aylık olan bebeğini bıraktı.

“Seninle gurur duyuyorum”

Dün gece saatlerinde memleketi Bolu’ya getirilen genç AFAD çalışanının cenazesi, bugün helallik alınmasının ardından Hamzabey Köyü Camii’ne getirildi. Cenaze töreni öncesinde eşi Kübra Özkan gözyaşlarına hakim olamadı. Hayat arkadaşının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre ağlayan Kübra Özkan’ın, “Seninle gurur duyuyorum, inşallah biz de o mertebeye erişiriz” şeklindeki feryadı cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.

Cenaze namazını acılı baba kıldırdı

İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenini acılı baba Şükrü Özkan kıldırdı. Törene; AFAD Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, AFAD Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Ali Öncü, Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, Bolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emrullah Öztürk, Bolu İl Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkanvekili M.Tuna Özcan’ın yanı sıra çok sayıda AFAD, itfaiye ve jandarma personeli ile vatandaşlar katıldı.

“Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz”

Oğlunun cenaze namazını kıldıran acılı baba Şükrü Özkan, “Değerli devlet büyüklerim, kıymetli cemaatim, Allah razı olsun sizlerden. Bu kederli günümüzde bizim yanımızda oldunuz. Dilin lal olduğu, kelimelerin bir şey ifade etmediği şu anda, ’Mallardan, ürünlerden, evlatlardan eksiltmek suretiyle sizi deneriz, sabredenlere müjdele’ buyuruyor Rabbimiz. Bana düşen sabır. Sabredenlerden olmayı, Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz” dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, mesai arkadaşlarının ve sevenlerinin omuzlarında taşınarak köy mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin