Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Ağustos, 2014 15:17 tarihinde yayınlandı
0

Ceylan’dan Seçim Değerlendirmesi

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye olarak önemli bir seçimi gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Bu olay Türk demokrasisi açısından çok önemli bir sınavdı. Türkiye bu sınavı bir kez daha başarı ile geçti” dedi. 

Türkiye genelinde yüzde 52’lik bir oy oranı ile Başbakanımız Cumhurbaşkanı seçildi diyen Ceylan, “ Bu olay Türk demokrasisi açısından çok önemli bir sınavdı. Türkiye bu sınavı bir kez daha başarı ile geçti. Karabük’te aldığımız neticelerde gayet olumlu. Karabük genelinde Başbakanımızın oy oranı yüzde 65 civarında olmuştur. Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy Karabük’ümüzden çıktı. Bu seçim sonuçları çok önemli. Türkiye’nin geleceği açısından da çok önemli bir sonuç. Aslında biz sadece Başbakanımızı Cumhurbaşkanı olarak seçmekle kalmıyoruz. Türkiye bu seçim ile beraber yeni bir döneme giriyor. Türkiye 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Başbakanımızın liderliğinde Türkiye’de her kademede çok önemli mesafeler kaydetti. Adeta 12 yıllık iktidarımız döneminde futbol tabiri ile ifade edecek olursak ikinci ligden birinci lige yükseldi; ama Başbakanımızın, Cumhurbaşkanlığında o liderliğinde ben inanıyorum ki dünya liginde süper lige yükselecektir. Büyük hedeflerimiz var. 2023, 2053 yılı hedeflerimiz var. Yeni Cumhurbaşkanımız ile Türkiye bu hedeflere koşmaya başlayacaktır. Türk milleti el ele vererek hep birlikte başarıdan başarıya koşacaktır. Ekonomi başta olmak üzere diğer sektörlerde, demokrasi alanında özgürlük alanında, dış politika alanında Türkiye yeni bir yarışa girecektir. Bu sonuç sadece 77 milyon Türk halkını değil, onun haricinde 1.5 milyar nüfuslu İslam alemini de ilgilendirmektedir. Bu sonuçları sadece Türk halkı takip etmiyor. Bizim dost dediğimiz, kardeş dediğimiz ülkelerde bu seçimi çok yakından takip ettiler ve adeta Türkiye’den gelecek müjdeli haberleri beklediler. Mağdur ve mazlum kardeş, dost ülkeler içinde bu seçim çok anlam ifade ediyordu. Çünkü Başbakanımız hep mağdur ve mazlum insanların yanında yer adı. Başbakanımız; Filistin, Irak, Suriye ve Mısır bunun gibi birçok ülke halkının yanında yer aldı. Bu seçim dost ve kardeş ülkeler içinde çok iyi bir anlam ifade ediyor” dedi.
Ceylan, Türkiye’nin 10 Ağustos seçimleri ile yeni bir döneme girdiğini de belirterek, “ Türk demokrasi tarihi açısında bir milattır. Demokrasimiz bir kez daha kazanmıştır. Türk demokrasisi bundan sonra daha emin adımlar ile ilerleyecektir. Ben bu anlamda halkımızın sağduyusunu kutluyorum. Tabi burada sadece AK Parti’ye gönül veren insalar değil, onun ötesinde ülkenin geleceğini düşünen sağduyu sahibi tüm vatandaşlarımız bu desteği vermiştir. Özellikle Karabüklü hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Karabük genelinde Başbakanımıza, Cumhurbaşkanlığı seçiminde çok güzel destek vermiştir. Karabük halkı vefasını göstermiştir. Karabük teşkilatına, İl Başkanına çok teşekkür ediyorum. Teşkilatımız canla başla güzel bir çalışma gösterdiler” ifadesinde bulundu.
(YE-

Bizi sosyal medyadan takip edin
AW724789 01
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 15:06 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ öğrencileri Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri, 4. Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü.
Karabük Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı “Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgeselleri, Bozok Film Festivali’nden ödüllerle döndü. “Sarı Kanarya” birincilik, “Körebe” ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen festivalde, fakülte öğrencilerinin hazırladığı belgeseller jüri tarafından ödüle değer bulundu.
Festivalin En İyi Belgesel Ödülü’nü kazanarak birincilik elde eden “Sarı Kanarya” belgeselinin yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Melike Kaya üstlendi. Film ekibinde Zübeyde Okuyan, Yaren Tunçtop, Ayten Oruç, Buse Doruk ve Beyzanur Ergül yer aldı.
Birincilik ödülü, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar tarafından Melike Kaya’ya takdim edildi.
Festivalde üçüncülük ödülünü ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yağmur Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı “Körebe” belgeseli kazandı. Belgeselin ekibinde Senanur Gündüz, Sümeyye Erdoğan, Melisa Yıldız, Muhammet Enes Çelik ve Semra Güler yer aldı.
“Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgesellerinin danışmanlığını Doç. Dr. Burak Türten yürüttü.
Gala gecesine Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, oyuncular Haluk Piyes ve Yüksel Arıcı ile çok sayıda davetli katıldı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilerin önemli bir festivalde elde ettiği başarının üniversite adına gurur verici olduğunu belirterek, ödül kazanan öğrencileri ve danışmanlarını tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin