Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Eylül, 2018 14:16 tarihinde yayınlandı
0

Ceylan,  AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına atandı

Siyaset hayatında Safranbolu Belediye Başkanlığı, 22.ve 23. Dönem AK Parti Karabük Milletvekilliği, Kalkınma Bakan Yardımcılığı ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevlerini yapmış olan Mehmet Ceylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Bölgenin tanınmış ve sevilen siyaset adamı  Mehmet Ceylan’ın AK Parti Genel Merkezinde aldığı yeni görev Karabük’te memnuniyet yarattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
299ce78f 5e67 4250 a42d 3c21af07a6ed
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
05 Mayıs, 2026 15:50 tarihinde yayınlandı
0

Romanya’da Hükümet Düştü: Güvensizlik Önergesi Kabul Edildi

Romanya’da siyasi kriz yeni bir aşamaya taşındı. Parlamento, Başbakan Ilie Bolojan hakkında verilen güvensizlik önergesini kabul ederek hükümeti düşürdü.

464 sandalyeli parlamentoda gerçekleştirilen oylamada 281 milletvekili “evet” oyu verdi. Önerge, Sosyal Demokrat Parti (PSD) ile aşırı sağcı Rumenlerin Birliği İttifakı (AUR) tarafından sunuldu. İktidardaki Ulusal Liberal Parti (PNL) ve müttefiki Romanya’yı Kurtarın Birliği (USR) oylamaya katılmasına rağmen oy kullanmadı.

Geçtiğimiz ay hükümetten çekilen PSD’nin, aşırı sağ ile birlikte hareket etmesi ülkede tartışmaları da beraberinde getirdi. Siyasi gözlemciler, bu gelişmenin aşırı sağın ülkedeki etkisini artırabileceğine dikkat çekiyor.

Anketlere göre oy oranını yükselten AUR’un desteği yüzde 37 seviyesine kadar ulaştı. AUR lideri George Simion ise oylamanın ardından yaptığı açıklamada, “Bugün halkın sesi duyuldu” ifadelerini kullanarak “ulusal uzlaşı” çağrısında bulundu.

Hükümetin düşmesiyle birlikte Romanya’da yeni bir hükümetin kurulması beklenirken, ülkede siyasi belirsizlik sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin