blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2024 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çevre Haftası: Minikler geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı kıyafetleri sergiledi

Samsun’da Çevre Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte anaokulu öğrencileri geri dönüşüm malzemelerinden farklı kıyafetler yaptı. Defile ile insanlara yaptıkları kıyafetleri sergileyen minikler ilgiyle izlendi.
Samsun Valiliği koordinatörlüğünde, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda Çevre Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Samsun’daki kurumlar stant açarak geri dönüşüm malzemelerinde yaptıkları eserleri sergiledi. Geri dönüşüm malzemelerinde yapılan tablolar, el sanatları, geri dönüşüm sayesinde yetiştirilen çiçekler, oyuncaklar ve birçok eser görücüye çıktı. Ayrıca belediyelerin ve diğer kurumların yaptıkları farklı etkinlikler ile öğrencilere geri dönüşümün önemi anlatıldı. Etkinlikte Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin yaptığı mehteran gösterisi büyük alkış aldı.

Miniklerin geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı kıyafetler defileye çıktı
Anaokulu öğrencileri, geri dönüşümünün önemine dikkat çekmek için geri dönüşüm malzemelerden kıyafetler yaptı. Etkinlikte kıyafetleri sergileyen minikler ilgiyle izlendi.
Halide Adıp Adıvar Anaokulunda öğretmen olan Sevilay Özata, “Çevre Haftası çerçevesinde geri dönüş malzemelerinden defile hazırladık. Öncelikle velilerimizle görüşerek neler yapabileceğimiz hakkında sohbet ettik. Ardından 2 haftalık bir süreçte kostümlerimizi hazırladık. Genel anlamda çöpe attığımız çoğu şeyin geri dönüştürülerek bir kostüme, oyuncağa dönülebileceğini görmüş olduk” dedi.
Minikler ise aileleriyle birlikte kostümleri hazırlandıklarını, çöplerin yerlere değil, çöp kutularına atılması gerektiğini söylediler.
Etkinliğe ayrıca Samsun Vali Yardımcısı Vekili Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ve vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak Limanı sarı renge boyandı

Zonguldak’ta yağışlar sebebiyle derelerin getirdiği toprak ve çamurlar, limanı sarı renge boyadı. Deniz ile liman ortasında renk ayrımı ortaya çıktı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yağış ihtarlarının akabinde Zonguldak’ta yağmur tesirli oldu. Kent merkezinde tesirli olan yağış, aralıklarla hafta sonu da devam etti. Acılık Deresi ile birleşen Çaydamar ve Üzülmez Dereleri’nde yağışların akabinde taşınan çamur ve atıklar, Zonguldak Limanı’na ulaştı.
Liman, taşınan çamur birikintileriyle sarıya boyanırken deniz ile ortasında renk ayrımı ortaya çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin